Wednesday, December 31, 2008

Good Bye 2008..Welcome 2009 :)

Image Hosted by ImageShack.us

Selamat Tinggal 2008 and Selamat Datang 2009 :)


Waahhhh besok akan masuk tahun baru laaa :'D I'm so excited...alaa tp aku xde la nk g celeb kat mn2 pon...tgk bunge api kat dlm tv lg clear hoho..da mls rase nk bsesak2 ngn org ramai..dulu rajen arr..skg da mls..da masuk alam 'dwasa' la katekan..hekhek :p

Erm sume org pon wat rentetan thn ini..aku pon nk wat gak ahh..lalalalala~~isk mslhnye aku ni xbape ingt ape yg aku wat...cpt lupe akibt byk mkn pala ikang kot :p xpe xpe aku cube ingtkan (ooppss!! aku bkn xwat keje okayyy...tp server tgh bengong..selow thp cipan n aku xleh wat keje...so relax jap)..ok mari lihat ape aku wat spnjg thn 2008 ni :) Basically aku refresh blk dr posting2 aku sblm ni & also my organizer in my phone :p

Jan
busy with works for the whole month

Feb
aku MC 2x..aduhh aku byk saket la thn ni..sbb keje kot :(..owh..bulan 2 agak menyedihkan...sbb aku kehilangan satu2nye anak sedara lelaki aku..emm xnk cite byk2 nti kakak aku sedih :(..

Mac
spupu aku kawen..aku jd pengapit

April
aku g bercuti di kuantan..Join car club..savvy owner's club :)

Mei
went to my cousin's convocation in Uitm Shah Alam

Jun
Ade Java Training...join fundrive Grand TT savoc :p


July
Picnic at Sg.Congkak


August
~~family holiday on my BIRTHDAY ^_^~~ Went to Ja&Shah wedding day at gombak



September
Terlibat dlm satu accident pd hari ke-6 pose rasenye...haihhh :( ~~ pegi terengganu ;)


October
Hari RAYA~~~ =D

November
Tertekan dgn keje :(...ops! ade g genting...tp balek ari..pastu xdpt main sbb ujan..huhu


Disember
Tertekan dgn keje :( tp dlm ms yg same mnyambut ari raye Haji..ops! sebelum tu aku g terengganu lg amek kete aku....


dannnn...I'M ENGAGED TO TEETTTTT...rahsia :p
Hohoho....kesimpulannyee major aktiviti aku wat thn 2008 adelah sgt membosankan..vacation skali jek..haduhh..keje hempas pulas dah la tak ade bonus..kedeksss!!!

Xpe xpe..utk 2009..aku akan penuhi hari2ku dgn keceriaan & quality times dgn org2 yg kusayangi...insyaAllah :)

Selamat Tahun Baru 2009 ;)

-Ciare B-

Kyra & Kyrin :)

Wahwahhh...aku excited sgt jumpe anak2 sedara aku aritu..walopon hanye sekejap sbb dorg blk blk kampung lmbt (T_T)..Okay xyah cite pnjg2...nah tgk sndiri ;)

si kyra bucuk br bgn tido ;)

aduhh...pas hulur phone terus ceria...;)

yg ni kyrin...alaaa xsempat edit lg gamba kyrin tomei...nti aku update lg....

Okay nti la ade ms br update lg..mari berkerjaaaa \(^_^)/

Call for ex-UPM Bloggers

Lalalalala~~~~hikhik...
arini tetiba je aku jd makhluk Tuhan plg awal..huhu leh dpt award gitu...uuuhhh smgt nk abeskn thn 2008 la katekann ;) alamakk...aku turn to 25 nxt year!!! (which is besok okay..xseswai ckp thn dpn :p)

Berhubung dgn tajuk di atas,

Saye (Ciare B) adalah pnyokong nomo 1 kakMasvi0na tuk mengadakn satu gathering ala2 potluck gitew...

Saye ingin menyeru sume bloggers yg ex-UPM xkire batch dr mn tuk mngadakan sessi ini...alaa ni bkn utk mempuak2kan bloggers...TIDAKKK....kat sini kite cume mau merapatkn silaturrahim antara senior&junior UPM terchenta dr zmn dulu smpaiii skrg ni haaa...kalo ade bloggers yg masih di UPM lagi laaaa dialu2kan okayyy ;)

Haa yg mana kwn aku yg brade di link tepi2 nun haaa sile la bg komen2 yek..aku tau aar korg mostly da nk muntah ijo dok upm sbb amek masters situ kannn ;) tu aaaar lenkali jd cam aku..xpyh amek masterss..tp tiap ari g keje still lalu upm...hahahaha :'D

Okay utk penerangan lanjut sile kunjungi http://www.masviona.com/2008/12/nak-gathering-jugak.html

kerjasama anda sume sgt2 dihargai...muaaaahhhhssss (^_^)v

-Ciare B-

Tuesday, December 30, 2008

Time kasih ^_^

Salam sumee :) slamat kembali dr bercuti :'D arini ciare B sgt gumbiras sbb ade seorg makhluk Tuhan plg seksi ehh silap seksi lak :p kang marah kak masviona ;)...smbg blk...ade makhluk Tuhan plg kretip telah mengedit muke aku yg mcm teeettttt erm xsampai ati nk kutuk muke sndiri kann :p

soo hasilnyee...encik prebetsabu telah menukar muke aku jd beginiiiiiii....



taraaaaaaaaaaaaa....!!!!!!



Owhhhh..cntiknyeee....hehe bile lg nk berrrrangan jd cntik cenggini kann..sape lg nk puji aku kannnnn hohoho :'D erm timekaseh encek prebetsabu...kem slm kat kakmasviona yeek ;)

**updated**
Owhh~~~~terharunyee...selepas je encek prebetsabu edit muke hampesss ku smlm, ade insan lain yg nk wat testimonial muke i tuk edit2...katenye baru blajo...but u know what?korg tgk arr gamba kt atas ni...fullamakkk...siap ade kabur2..cam romentik jeeee..ailaikkkk ;)

Credit to Mr. GregChai

Thanks ya :)

Saturday, December 27, 2008

27 Disember 2007

Salam sume....

auuucakkk!!!ngeeeeeee :'D

Erm agak2nyee mase n3 ni dipublishkan aku tgh wat ape ehhhhh...ya-a-auuuwww..hiks :p

Owh harusss la surprise gitu kann...by the way..sume yg berlaku pd hari ini akan diupdatekan di http://ciareadventurelife.blogspot.com and not here okayy..hrp maklum..

p/s: Taniah pd zakiah anum yg melangsungkan perkahwinannye pd hari ini di Johor. Smoga bahagia bersama suami & berkekalan ke akhir hayat :)






Owh...pd sape yg rindu pd saye..sile tatap gamba ini dgn penuh prasaan okayyy..pastu korg nk muntah ijauu pon aku dok kesahh okaaay :'D











Muahhss..XOXO

Lots of Love
-Ciare B-

Friday, December 26, 2008

26 Disember 2007 - Tsunami

Salam sume.....

erm ms post ni dipublished kan pd tanggal 26/12/08 actually adelah genap hari tsunami melanda acehh kann? huh~~~bile diingatkn saat itu...aku sdg bergembira bsama kakak2 ku...

Masa tuuu~~aku masih blajo di upm..kedua2 kakak aku ruby & mama-kyra-kyrin dtg ke kolej 12 [UPM] sgb PATI [Pendatang Tanpa Ijin]..aduhh pakkk..ampunin gue..hiks...selamba jer aku sludup 2 org kakak aku lepak kat UPM ms tu..adoiyaaa :'0 hiks....aku rs masa tuu dorg saje dtg melawat aku @ nak amek aku blk kg @ br je anto aku dr kmpg ke kolej..haa camtu aar beh kurg...

Masa tuu ~~ kitorang dok suka ria jee foye2 skitar bangi-kajang kot..aku pon da lupo gitu...Almaklumle mase tu kan bujang2 blake :'D...26 tu sehari pas kismes kakak aku pon plg ke kmpg...tau2 jek da masuk brite ckp ade gempa bumi kat aceh..pastu ade ombak besau mnyapu bersih bumi aceh itu & ramai yg tkorban..

Masa tuu ~~ aku wat dunno jekk..dlm hati aku kate "alaa relax laa..endon da bese daahh gempa2 bumi ni..oke punye..." ceaawah!! mau rase nk trajang diri sndiri pas aku tgk dlm paper..berbelas ribu penduduk aceh kehilangan nyawa masa tu...Plus, beberapa ngra turut terjejas akibat ombak tsunami tuu...termasuk negaraku yg terchenta..:'(..sob sob sob...

Masa tuu ~~ baru aku tsedar yg kejadian kali tu bknnye kecik...lebih mnyayatkan hati bile tgk mayat bergelimpangan tersadai di tepi laut..di pukul ombak (T_T) sedihnyee...bygkan laa btape sadissnye sedara mara dorg..smpai mayat pon dah mcm...uuuu~~~x sampai ati nk sebut..rase ngilu & ngeri sgt bile flashback balek gamba2 masa tu kann...

Sekarang...bumi aceh masih lg TERkesan dgn kjadian itam tsebut...mari sedekahkan Al-Fatihah pd mereka yg telah pergi...Dan mari kite berdoa smoga Malaysia tercinta dijauhi dr malapetakan sepeti ini...Aminnnn

-Ciare B-

Thursday, December 25, 2008

Christmas??ailikeee :P

Lalala~~~kalo korg bace entry nii maksudnye scheduled entry daku telah berjayee..yeahhh :'D ailaiiiiik okayy \(^_^)/...

sebelom itu,...kalo korunk rindukan aku dlm ms bbrp ari ni..sile laah tatap muke ciare B yg kembang smangkuk ni..mn tau korg bleh dpt idea wat keje..wahihihihi...lariiikkk :p


Erm masa entry ni dipublishkan, kebarangkalian aku da smpai perak kot..x pon aku msih dlm pejalanan balek kg...korg try la msg aku tanye aku kat mn..muehehehe :'D













Owhh ailikeeee cuti tau...bln 12 ni heaven btol..cuti bertalu2...aku pon ape lg..amek kesempatan gitew tuk cuti besok yakni ari jumaat..kehkehkeh :p uuuuhhhh~~cutiii.....haihhh...sape soh dorg xbg aku bonus!! 1 SEN PON X DPT YEEEE...HARAP MAKLUM...Soo....aku pon ape lg..cuti laaa...kahkahkah!! Haihh..at least org laen dpt gak bonus..sbulan ke...jgn kate sbulan..kalo dpt rewards dlm 200-300 pon ok..anak2 nk skolah ni bln 1...aisehhh (haha camlaa ade anak..xpe xpe aku tlg mnyuarakn ape yg tpendam dlm ati org yg suda bfamili :p)

Bos....bg la bonus bos..xpon bg cuti sbulan BERGAJI okaayyy..bleh aku g vacation giteww...ahaks...berangan beso lak aku...sori ye bosss...heehehe cam laa bos aku bace blog aku..uwekkks...

p/s: aku cdg nk letak tajuk entry ni NO BONUS...hehe tp cam yo-yo-annn lak..kalo ltk pon bkn ade org nk bg bonus...uuuuu (T_T)...

Wednesday, December 24, 2008

السلام عليكم

Samat pg sume...hadusss....xde mood rasenye aku nk wat kije arinih...ari last keje la katakn....sok da cuti...hooreyyyyy \(^0^)/

Aku tau ramai yg cuti ujung taun ni...aku rasa mmg tahap kosong opis nti...dgn makcik2 cleaner pon cuti gak balek indon agaknye..weeeeheee :p Alaaaa tp terasalaaaa gaji sikit bln ni sbb mileage kurenggg sbb cuti byk..lol...hehe tp xrugi papepon...quality times wif fmly lebih bermakne okayyy (haihh sjk bile aku jd sentimental value ni :p sejak azali kot...buleh gitu?kihkih) Erm aku tersagt rindukan anak2 sedara aku tuu..sbb bile tiap kali blk kg pasti ade kemajuan dah kat dorg..almaklumlee..bdk2 sdg membesar...raye aji aritu ni kemajuan dorg~~~





^^kyra^^
dah pndai ckp "tepi cikitttt" kalo org halang laluan dia...pastu dia ckp "penatt"..hiks cumel sgt...pastu pndai posing dahh..siap mendagu lg..haihh dr sape laa agaknye dia inherit bakat posing tuu ehhh :p cehh mcm aku jekk...erm mybe dr mak sedara belah bapak dia sbb adik bapak dia model...mybe la kott :p hiks...






^^kyrin^^
dah pndai goyang2 ala2 catcibo gituuu...hahaha..korg tau x ape catcibo tuu?hah
xtau bgs..kalo tau diam2 sudahh~~hahaha....sape org perak tau le tuuu....weee :'D erm aku budget kyrin dah bleh jln dah..sbb aritu ia da stat tatih...






Hehe itu saje perkembangan anak2 sdara Ciare B...nti siap la dorg aku nk tgkp gamba byk2 sampai pengsan okaaay :'D

Tuesday, December 23, 2008

Perjalanan g keje~~lalala...

Salam pg sumee :'D

Erm arini pejalanan aku g keje sgt borink okayy....BORING bangat siii..td aku lalu highwat KL-ptjy (MAJU EXPRESSWAY) br td aku pasan rupenye highway tu ade name...hiks...Okelahh dipendekkan cite aku bosan sgt bwk kete sorg2 cam org xde khdupan tiap ari n mngambil ms lebih kurng tolak tambah 1 jam minimum tuk satu hala..means kalo balek pon sejam gak which is usually more than 1 hour kan...kalo aku balek kul 8.30 ke bwh alamatnye mmg 1 jam lebih..tp kalo blk 8.30 mlm dan ke atas, jem nye suda kurang..kalo rempit2 sket 30 menet da smpi ptjaya gitew...ohoho..gile rempits...:p

Jd, aku rase aku telah membazirkan hidup aku minimum 2 jam sehari di atas jln raye yg keras lg bahaye tuuu..tmbahan pule aku penah tlibat dgn kjdian itam bbrp bulan lalu...jd spatutnye aku xpatut bwk kete skg ni..I should have a driver...hahaha :'D itu la point aku sbona ehh..

Bestnye kalo ade driver kann....pegi berhanto balek diambik..wahhh...bolehkahh??:p kalo keje ari sabtu ahad bleh laaa sbb ade driver nk volunteer nak anta kann....cewahhhh sesekali ngadesss syok jgkk lalalalala~~~

Okey lee itu saje kesah seorg blogger yg xde driver...

p/s: sile anta resume yeek kalo nk jd driver ciare B...hoho..Cop!! dah lame ehh xtepek muke aku kat sini..aku rindu aar nk letak muke aku....hahahahhaha :'D ni diserang meroyan ke hape niiiiihh?sepak kangggggg!!!! :p



Nah amek..agak2 bleh x msuk ptndingan mate beso??? ^_^

atau pon idung beso :'0

atauponn...ptndingan jerawat??kahkahkah....--> smbil guling2 :p


daaaa~~~~~

Monday, December 22, 2008

owh hepi hepi day!! ^_^

haaa tajuk entry di atas kena mngikut irama lagu my girl okeyy...oh hepi hepi day!! :'D (very xde kena mgene okee)

Salam sumee :)


haihhh di ptg2 yg mulie niii br aku tringat seswatuuu....


jeng jeng jeng........................tinguk gambo ni haaa

taraaaaaa~~~~

hehe geeezzz..msti korg pelikkan..apekah yg sedang digembirakan oleh ciare B kembang semangkuk ni??

hehe....alkesahnyeee...skg dah bleh access .blogspot tnpa guna website proxy dahhhh :'D

wahhh excited nyeee aku muehehe...




b4 this sgt mencabar okayy...korg xyah bygkan la btapa ssh nye nk access blog..hadoihh..nk upload gambo lg susah bagaiii.....haisshhh...tp skrg....ouuu chak!!! uuu~~ hepi hepis...yes yess!! \(^_^)/

Tp..xbleh nk gmbira sgt jgk...kang ade sok pg kena blok plak..aiseh...

Okeh tu saje berita terkini...chow!


XOXO
-Ciare B-

Mawi & Ekin

Hait.arigato gozaimasu :)..sepeti yg korg tau mawi & ekin dah jadi laki bini pd ari sabtu lepas..20.12.08..same tarikh ngn azhan&fit btunang gituu...taniah pd korg bedua jgk ehh..:)

Anyway...utk org mcm aku yg xde astro kt umah kann...ape kess nk psg astro..dok umah pon cam dok hotel..aku rase purata aku dok umah sari dlm 6-8 jam je iaitu tuk tido oke...kehkeh :p soo xde point la aku nk psg astro..ngabehkannn borehhh yo...

Hmm slalunyee psl gossip2 artis ni den tgk dlm online paper je....xpon dlm ape2 website jelah yg ade paparkan kisah gossip..ailike okeee gosip2 artis ni....hmm psl mawi-ekin ni aku tgk kat http://www.murai.com.my/....aku xde la update sgt psl kisah makhluk Tuhan plg kontroversi ni kann..tp aku ade nk komen psl 2 gambo..hiks..

gamba petama~~~


aksi si ekin membetulkan tudung..kalo korg tgk betul2 dia punye bulu mate palsu suda terangkat gitew.. over-nangis gamaknye...muehehehe
..lipstick pucat laaa..meh aku caletkan lipstick pinky kuuu...







gamba kedua ~~ pelamin

hmm gamba yg ni aku tatau nk komen ape..lawa mmg lawa..gah mmg gah...tp xtau nk klasifikasikan sbg ape ehh...

pndapat aku..pelamin dia xmcm pelamin..haaa ye kot..tp nmpk cam sbuah pentas ala2 mcm pementasan teater...which is OK kot..sbb xnah lg org mesia kawen cenggini rupenye...


So not bad la mawi u punye wedding (hahaha gaye ckp cam sengal..bknnye mawi nk bace blog aku pon..adehhh)..Ehhh tp andai kata laa ade pihak2 yg tertentu yg tlibat ngn mjlis tuu bace blog ini...aku nk mtk mahap oke...entry kali ni bkn nk sindir ke kutuk ke..ni cume komen dr seorg blogger bese..korg jgn samang aku lak..haihh..jenuh naik trn foodcourt nti...ehh food laakk!!!aisehh..lapo sudaaa rupenyee....egegegege :p

p/s: gamba dicilok dr http://www.murai.com.my/ :) soo korg korek la kat sane ade lg byk gambo okeyyy

3 working days ^_^

yeahhh...xsabooo rasanyeeee nk abeskan ari2 keje ku smpei ari rabu....da mlsss rasenye nk wat keje....nk wat keje pon xleh fokus...:p erm ari jumaat nti aku cuti ehhh....alamakk..aku pasti rindukan utk mengupdate blog ku ini....huhu......xpe xpe nti aku akn wat scheduled entry okayyy :p

Haihh.....lambtnyee mase blalu.....ni yg wat aku xkeruan ni.....uweekkk :p ish dahle...ni saje je wat entry merepek okayy..jgn marah ^_^..konfem korg penin..xyah bace bace pon xpe lah....tuan punye blog sdg xkeruan ni...haikkss ;)

~~lalalalalalaaaaa~~

Luv, XOXO
ciare B

Sunday, December 21, 2008

Pasta Seafood :)

Halo sume...
Erm alkisahnye dipendekkan cite td aku g mkn ns goreng ketam (again!) kat williams'. Haihhh...arini ns grg ketam dia xkow sgt..mybe sbb kitorg smpai ms ramai org kot...soo ketam nye cam cikit jek :'( Tp still sodapppp :'D
Oleh kerana arini aku g betiga, ngn kakak & abg ipar..sooo, order lah lg satu menu iaitu Pasta Seafood...perghhhh!! smpai2 je pasta tuu..aku nmpk seafood jek..tp aku xnmpk pasta pon...haha :D yg pastinye pasta tuu simple je..aku rase cam xde bhn laen pon..yg ade cume seafood (udang beso, udang kicik, sotong, siput, lala, tiram..uu dan bbrp lg jenis siput yg xdiketahui ape nmnye :p), pasta,bwg puteh ngn olive oil je..tp rasenyeee superb!! hagenye rm30..mahal tp puas hati kann..aduhh knygnyee trase smpai skrg :) erkkk..alhamdulillah :)




haha..atas pmintaan pntas puan kuku,ni dia gambonyee...haaaa lazat x lazat x??nmpk x sume siput2 tuu..pelbagai dowhhh..waduh waduhhh..lazat bangat :'D








Sooo....sape2 yg agak air liurr nyee tgh menitis tuuu~~~g la williams ni cpt2...korg xkan myesal okayyy :)

Thursday, December 18, 2008

Esok jumaat ^^

Waaahh bahagianyeee..besok jumaat sudaaa~~~xsbr nk cuti sabtu ahad..aku nk tido mkn je..aku xnak g jln2..aku nk hibernate d umah..muehehe :p owh lupe pulak aku ade jemputan kawen yg perlu dihadiri...tp xtau lg nk g umah laki ke pempuan....kalo uma pempuan sabtu kat putrajaya, kalo laki (neo) kat ampang ari ahad...erm yg mn satu sihhh..tgk la memana nti..kalo g dedua pon xpew kannnn? :'D hewhew...pangggg!!! kate nk diet....ni ingt makannnn jek..hish :p alaaaaaa....aku kene keje laaaaa sabtu besokk....uuuu punah hrpn kuuuu utk tido spnjg ari..whuaaaaaa (T_T)

Erm mmg sonok besok jumaat..rehat pun lame..leh laaa ronggeng2 ms rehat..uhhhh~~~tp wallet aku makin nipisss...poket pon kempiss...tp camne aku bleh bambam ehh? :p pelik bin ajaib..i wonder why :p

Walopon keseronokan ari jumaat sudah tibe tp aku rase xde mood trus sbb ade meeting plakkk pg besok...(sigh)..borink laaa....dah le ade VP X****e dtg besok....huuuu~~ mesti aku akn jadi target utama serangan bertalu2 dorg besok...uuuu~~yelahh...aku rase rekod aku laaa yg plg buruk dlm projek ni....walopon 3 dr sistem jagaan aku dah live tp aku ade lg 2 sistem yg under development phase dan mempunyaiiiii bykkk sgt3 mslh yg bertalu2...mcm2 laa mslh toksah nk list kat sini lah...jenuh la smpai besok pon xabes kalo aku list kan :'(

Ya Allah, bglah aku kekuatan utk meneruskan pekerjaan aku ni...aku takot aku akn rase giveup & akn menhntar notis 24jam plak ni...tensen sihhh...sbb keje aku cam neverending...pas satu, satu lg mslh..setle 1 sistem, sistem lg 1 lak wat hal...hard disk pon ade partition..otak aku nihhh???camne aku nk wat partition??mmg mangkuk ayun pd diri sndiri sbb aku sndiri yg pilih bdg keje ni...xpe lah...look at the bright side --> aku makin yakin pd diri sndiri..Ya! aku smakin yakin...yakin mghadapi sume mslh smbil berkata dlm hati sume maslh pasti ade penyelesaiannye :)

UTT..ngeteh ^^ serammmm???

Hmm..setelah sekian lamanye xde aktiviti savoc akhirnye mlm td aku join jgk aktiviti ngeteh (minum teh :p) @ UTT (unofficial teh tarik..ngehee)....alaa gathered kat foodcourt presint 9 jer..borak2 sbb da lama xjumpe..mggu lepas dorg mmg ade wat fundrive ke JB..tp aku ade halangan2 yg menyebabkn aku xdpt join..uuu...lgpon ujung2 thn ni out of budget..lain laaa org gomen yg jd ORG KAYA BARU arini (T_T) dush dush dush kat sape2 yg bkenaan :p

Owh berblk pd cite aku psl ngeteh td...haaa mlm td mmg mcm2 topik gossip girl kitorg gossipkan :p tp yg plgggggg mnggalkan kesan di lubuk hati n otak aku ni cite kakshima ttg "KISAH SERAM" dia..uuuu..menci menci...akibatnyeee aku tlh rase seram2 sejook je ms nk blk umah mlm td..sibbaek br kul11 ms aku blk...sorg lak tuuu..uuuu dush dush dush..lepas geram kat dinding sblh aku :p alamak hrp2 la kakshima xbace entry aku..lariiiiiii \(^_^)/ ngehngehngeh....

Alaaa lupe nk capture gambo mlm td...aku lately da rs seram nk tgkp2 gambo nih..huhu...rs cam takot2 nk tgkap gambo since masuk paper yg bdk tu tgkp gmbo then ade "entiti" kat sblh dia..huuuuuu (T_T) nangis lagik...

Haaaaaa aku jgk nk dush dush dush kat TV3 MHI sbb dia siarkan kisah seram pg td...!!!! rase nk terajangggg jek....dah le pg td sume hosmet aku dah kuar g keje...aku bukak TV ksygn aku tuu...pastu bleh plakkkk tetiba kuar lagu "kuseruuuu" then ade topik psl "serammm"....eeeee meng-ong btol....thp cipanzi...dorg ni (pihak stesen TV;p) xkesian kee kat makhluk Tuhan plg tak seksi cam aku sbb ketakutan ngn benda2 seram ni...*^**#*%!!!! dah leee mlm ni bdk2 kat umah aku ske sgt tgk cite antu kat tv3 tuu...haihhh...ade yg aku jual TV tu kangg....uuuuuu beta sgt murkaaaaa!!!

Heee oke tu je aku nk mrepek pd ni :p daaaa~daaaa~~~

Wednesday, December 17, 2008

Claire Bennet in HEROES! :'D

Hola ols....erm selain cite gossip gurl..aku suke bangatttt nengok cite Heroes season 1 & 2...aku xpasti yg 3 dah kuar ke blom sbb aku bkn ade astro pon...huuu~~~ (T_T) kalo yg donlod pon slalunye atas belas ihsan teman2 ku :p tp stakat ape yg aku tgk dlm season 1 & 2...cite ni mmg meletops...bg aku gossip girl ngn heroes sama best...dua2 cite ni aku sukeee sgt...wlpon dr genre yg belainan tp keBESTan nye same best bg aku....!!! uuuhhhh i like (^^)v

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dlm cite mmg ade pelbagai power yg best bangat.....tp aku plg suke power Claire sbb "She can heals" hehe....dah lee comei bangat...walopon kekadang wataknye agak mengikut prasaan & melulu, tp tu adalah sifat normal bg seorg remaja yg sdg mmbsar..tambahan plak dia ni kuat memprotes sstu perkara kalo dia xpuas hati...yg plg penting dia berani! :'D mangaaaihh..konfem la dia berani..kalo aku jd dia pon aku sggup berenang dr kutub utara smpai kutub selatan....yelahh...dia kan bleh meyembuhkan diri sndiri...patutnye leh wat adegan claire masuk world's book of record masa dia record video yg tejun dr bgnn tggi smpai patah tengkok n then tulang rusuk dia kuar tuu pastu dia masukkan balek tulang rusuk dia..siap ade bunyi..hehe....tuu episode 1 season 1....syok gilerr babe :'D

Lg 1 aku suke kuasa lelaki (yg kononnye plg jht dlm cite tu tp ade lg org len lg jahat) x glemer sgt..sbb watak dia kuar bape kali jer...aku xingt ape nama watak dia...yg pntg kuasa dia bleh mghidupkan org yg mati..huhu..konfem laa x logik & tahyul...tp aku suke tgk je..xde plak aku g test idup kan kucing mati kat tgh jln...lol :'D

hehe oke laa tu jer aku merepek...actually dah rasa lega sbb da abes dah training..assessment kat user pas training pon memberangsangkn..mostly bg aku markah penuh :> uuhh~~tersipu :p ehh ape aku mlalut ni...nape eh aku bleh cite psl si hayden (claire) ni??owhhhh~~sbb ade article psl dia..klik di sini

yesss!!! at last aku ade my own header ;)

hola sume....gudmoninggg...heheheee...arini aku menyengih2 tgk header baru aku...bkn ape..mmg dr dulu lg aku nk wat tp xde mase, xde idea, xde gamba yg seswai nk wat..hukhuk...tp smlm aku bnekad utk menglaunchkn header br aku scpt mgkin....lalalala~~and then....taraaaaa :'D....hhehe walopon xseberapa tp oke la utk novice kan...aku pon xde idea sgt nk wat camne yg lawa2...soo average sudaaa~~~ ;) erm lepas ni aku akn mengupgradekn lg skill membuat header aku ni bg gempakz sket..hik..oke la tu je...aku tgh tggu nk bg training ni...wahwahhh...arini aku jd training trainer tuk system tuuutt.....P&C :'D oke da~daaaaaa~~~~muahxx

Tuesday, December 16, 2008

Musim Kawen


Perhatian kwn2....ni bkn cincin saye ye...ni adalah copy&paste dr gugel...uuuu~~ni bkn cincin risik, tunang @ kawen...uuu..sndiri beli lg laaa tidakKK :p

Hola ols :)
Erm saje jeee kan nk wat entry psl kawen ni..hikhik..bkn ape...musim cuti skolah ni dah lumrahnye menjadi musim kawen....kekadang 1 ari smpai 4 umah kena g..kalo sorg kwn tadika, sorg lg kwn skolah, pastu kwn U, kwn sekerja...hadoihh...jenuh nk memenuhi sume undangan...bak kata mak kite..."kamu kena pegi kenduri org, nanti mase kenduri kamu xde sape nk dtg"..ngeeee mak ni saje thauuuu wat ayat2 mengugut ni..ahaha...tp aku rase dlm adik bradik aku, aku laaa yg plg suke membontot mak aku mase g kenduri kawen kt kg aku tuu..hikhik...bongsu la katekan..:p tp yg plg membencikan bile kat kenduri kawen msti org ckp "uihh dah beso ye anak kamu" dush dush dush...aku phm mksd dorg...dorg bkn ckp psl umur aku..tp psl saiz aku yg overbambam ni kannn :'(
Owh...smbg blk psl kenduri kawen..haaa ujung mggu ni pon aku ade satu undangan kawen...savoc members :) mujur laaa dia wat kat dewan presint 9...aku g jln kaki je laa kekdahnyee..muehehehe :p (xde maknenye aku nk g jln kaki huahuahua)..next week lakk ex-classmate aku ms kat U kawen...cik zahanum..emm xpasti dia ade blog ke x...sbb mmber2 U aku ni suke jemput melalui yahoogroups jer :) anumm...taniah in advanced tuk ko...msti ko tgh busykann wat persiapan....sori yer xdpt dtg..aku ade kat kmpg mase tuu >:) hikhik
Pastu ade lg bbrp org kwn gak yg kawen pas krismas tuu...sori yee kwn2...patik x dpt dtg..ampunn.....
Bln Jan taun dpn pon aku dah dibooked dlm 2 majlis pkahwinan....wahwah...kwn2 baik aku ni...kawen pon berturut mggu...insyaAllah..aku free mase tu...nti aku akan dtg....

P/s: pd kwn2 yg dah melangsungkan perkahwinan pd musim cuti skolah ni, TAHNIAH :) moga bahagia ke anak cucu & ke akhir hayat. Pd kwn2 yg saye xsmpat dtg, maaf ye...aku pasti aku ada alasan kukuh napa aku xdpt dtg.uuuu.....ampunin guee....

Ok tu jeee repekan aku tghr ni...ehh ptg ni...

daaaaaa~~~~

ciare XOXO :'D

TAG by Putri Fitriah

1.Do you think you are HOT?
HOT?? aku mmg panas...panas baran ngehehe :p
Kalo HOT kategori menggoda tuu..erm konfem tak...


2.Upload a fav pic of you
[picture has been removed by blog's author:p]

3. Why do you like this picture?
Mase tangkap gambo ni tudung ni 1st time pkai...so saje nk test power tudung hokey ke idak :p Xde la suke sgt pon gambo ni...i just like the tone color kat tudung tuu...vary nice combination ;)


4. When was the last time you ate pizza?
Nape msti tanye pizza??by the way pizza hut@domino pizza? hehe...erm tah la...bile eh..ms keje ari sabtu sbulan yg lepas kot..

5. The last song you listen to?
LUCKY by Jason Mraz & Colbie Callait (^_*)v

6. What are you doing right now besides this?
Working (Fixing ORs) & YM with DD..tanye dia psl majlis psndingan Zahanum :)

7. What name u prefer besides yours?
Mksdnye ape ek...nama glemer ke? :P ciare laa...xde name lain dah kot..yg peribadi tuu xleh laa gtau kan :p

8. People to tag, siapakah yang bertuah itu...

1. Azlina

2. Rubymanikmanik

3. abby

4. zura@cikgu mrsm :D

5. Khalili --> aku xpasti dia bace ke x blog aku :p



9. Who is no.1
Colleague

10. No.3 is having relationship with?
Alaaa mn tau...aritu single lg...hehe

11. Say something about no.5
Jejaka jepun :'D

12. How about no.4?
Ex-housemate..skg da jd ckgu mrsm di kuale berang

13. Who is no.2
My sister & businesswoman :)

Friday, December 12, 2008

MARI MAKAN :)



Haaaa..nih dia gamba nasik goreng ketam tuk korg tinguk smpai meleleh air liur...hihi....erm actually rupe sbnr ns grg ketam ni cantik tp sbb bile da mkn sparuh baru tingat nk tgkp gambo soo kena arr susun sket...tu yg jd caca merba tuuu..hiks :p

uuuu~~~~~sedapnyee......i'm falling inlove~~~~~hehe poyo jeek ;)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Thursday, December 11, 2008

kite enjoyyyyy & shopinggg v(o^_^o)v



p/s: alamak..masa aku tulih ni dlm kul 11:30 am...tp aku TERsave as draft plakk..hew heww..patutnyee aku tros publish..hohoho...lebih excited plak :p erm ape2 pon aku da dpt 2 kasut baru..hihi..nasib laa aku xg midvalley td sbb ade member aku g sane & dia xdpt parking..xpasal2 kena byr duit parking sbb dorg da pusing2 slama 30menet & xdpt paking..hukhuk...soo sibbaek aku g JJ tuuuutt..rasiee :p ok chow! :D

Tuesday, December 9, 2008

Salam Aidiladha pd semua =)

Hadoihhh..penatnyeee balek ptjy smule pd raye petama...dah laaa aku ditimpa nasib xbaik smlam..ape2 pon alhamdulillah aku selamat smpai ke umah pd jam 0930 pm..

alkesahnye..smlm (Raye ptama aidiladha, isnin, 8 Disember 2008) aku blk ke putrjy sorg2...uuu~~~kalo nk ikotkn ni kali ke2 aku drive sorg2 dr perak-ptjy spjng stahun 5 bulan aku dpn lesen..aku rase aku bleh jer drive sorg..tp kalo ade prob2 yg x dijangka blaku mcm tayar pancit ke kete rosak tgh jln ke...ssh jgk kalo sorg..tambah lak pempuan kan sorg2..ish..mintak simpang lee...

so smlm aku dr kg mak aku (ayer tawar) aku ikot jln batu gajah..shotcut trus g gopeng...mule2 aku masuk tol gopeng...aku bygkn nk trus kuar jer ikot jln duta...tp bile da smpai tapah tuu mule jem..aku dah cuak..dahle kete manual..kalo jem smpai KL mau lunyai kaki aku :( so aku amek keputusan ikot jln dalam start dr tapah...jln oke la...xbahaye sgt...tp xbleh bwk laju sbb ujan..smpai bidor lak jem sejauh 3km aku rase...aduhhh...aku tawakal je lah sbb ms tuu kaki dah lenguh bangetttt :'( pas bidor aku lalu sungkai, slim river, kg slim (kg. kakmeh :p), tgjung malim, erm pas tjg malim aku lupe ape name pekan tu, pastu ikot batang kali, pastu aku masuk simpg ulu yam sbb aku bcite2 nk kuar kat batu caves...tp malangnye nasib aku sbb jln besar ke ulu yam ditotop sbb TANAH RUNTUH!! adoiii....jd aku tepakse mbuat u-turnggg balek ke jln besar batang kali dan ikot rawang...adehhh...ms tuu ari dah mule gelap..beh kurang kul7pm..aku mmg dah cuak gile ms tuu..tp aku xnak panik..sbb kalo panik lg bahaye...so aku tawakal je lalu ikot rwg wlpon xpenah lalu jln tuu..uuuuu~~~~bleh x???xpenah lalu tp aku maen redahh jek...mak aku pon dah call selang semenet tanye aku ade kt mn...riso dia sbb aku xsampai2 lg...kat rawang tu jln agak bahaye sbb agak smpit...bile da smpai rwg aku ikot jer signbod Kuala Lumpur...smpai satu ketika tu aku pusing kat roundabout smpai 3x sbb xtau nk kuar ikot smpg mana...!!!! hah!! mmg maen redah jek..tp aku ttp co0l...aku xanggap aku sbg sesat...aku anggap aku 1st time ikot situ so thats y aku ssh nk cr jln...aku nmpk jgk signbod ke highway..tp aku takot aku termasuk ke IPOH kang xpasal2 aku balek kg smule...xkeje la jawabnye aku arini :p
so bile kat rawang tu, aku pon xpasti bape lama aku bpusing2 kat dlm rawang tuu...yg aku tau ade mydin, so mybe itu la rawang kot sbb kakmeh kate ade mydin kt rawang..x lama pastu aku jumpe signbod ke kuala lumpur..aku pon maen blasah jek ikot situ sbb ramai kete ikot situ..so aku follow jer arr kete yg byk2 dgn harapan dorg pon g KL...dlm perjalanan tu situasi nye sgt menyeramkan..aku lalu jln yg ala-ala highway KL-ptjy..tepi kiri kanan bukit, gelap xde lampu jln, ujan rintik...aku mmg xtau kat mana kedudukan aku dlm peta....mujur ade kete byk menghala ke KL...:) tup-tup sedar2 je aku dah smpai hospital selayang pastu batu caves then aku masuk jln kuching & kembali ke pgkal jln :)

wahhhh mencabarnyeee smlm....yg pastinye aku xkan lalu ikot jln lama sorg2 lg pasni..aku akan ikot highway dr perak walo ape pon jd...uuuuu~~~ (T_T)~~~~ aku rase aku x ingt dah jln yg aku lalu smlm..huhuuu pelik tp benerr :p

oke itu saje "Journey to the center of the earth with ciare~~"

p/s : gambar ari raye akn diattachkn kemudian :)

heee..ini laa gamba buah hati kitorg....kyra with her sister Kyrin :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
kyra da pndai posing smbil mendagu skrg :p

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
kyrin sedang nyot-nyot ;)

gossip girl,
xoxo :'D

Wednesday, December 3, 2008

Balek kampung..o0o0o balek kampung

Hola all my pwens....
erm mule2 aku mls nk tulih post br dah ptg ni tp tetiba jer ade blaku sstu td...hmmm...td project manager aku tnya "u cuti bape lame?" uuu dgn bgganye aku jwb "isnin jela cuti"..tetibe aku rase mcm xpatutnyee aku cuti hanye sari (T_T#) sadisnyee..nape aku cuti hanyee sariii?patutke xpatut???jwbnye patut sbb.........cuti annual leave aku da abes...siap negative 0.5 :P hehe..nanges lg (T_T#) padan muke aku jgk sbb aku laa yg abes kan cuti aku!! xkan laa mak aku lak yg abeskn cuti aku...mesti la akuuu...uuu puk puk puk...panggggg kat diri sndiri.....;)
tp bile mngenangkan keje aku mmg byk bangat sihh...so aku merelakn diri aku utk bekerja di kala org lain bersuka ria..uuuuu.......:(
xpe walpon cuti aku hanye kejap tp aku akan gunakn ms tuk sbaik2nye dgn famili tersayg :) nti nk tgkp gambo byk2..bestnye...alaa tp xde baju cantek arr nk pkai raye aji nti! camne ehh (sambil pusing meje) hmm xpe pakai je la yg mn ade kan kan kan...lgpon bj raye pose aritu pon xabes pkai lg ;) hehe....oke lah merepek pjg lak aku ni...aku nk wat keje...arini balek lmbt kot...daa~~~

another TAG =) kdg2 jwb soklan camni leh wat kite jd cherioss :D

Another TAG to be answered. Tagged by MrsAzhan@fit =)

1. Apakah pandangan pertama orang bile tengok anda?
blagak, sombong (jwpn same cam mrsazhan@fit :p)..muehehe
tp kalo pndangan kedua org akn ckp aku gewdixxx...hehe..xpe xpe aiman xkisah ;)

2. Apakah yang anda lakukan 1 jam lepas?
mkn??uuuh patut lah gumukss

3. Bilakah kali terakhir anda basuh kereta?
"anda basuh kerete"??mksdnye aku yg basuh sndri@aku anto kedai tuk basuh??
kalo aku basuh sndiri jwpnnye ms raye aritu kot...kalo anto kedai tuk cuci br jer sabtu lepas..bkilat siot...owh daku syg sama kekasih itam ku :p

4. Mana yang lebih penting dalam hidup anda, KAWAN @ KEKASIH @ SUAMI?
jwpn saye tiada dlm senarai...sbb mak saye&famili saye yg plg penting..

5. Alasan anda bagi jawapan no 4..
lu pikerr la sendirikkk

6. Sikap pasangan anda yang paling best?
same cam jwpn mrsazhan@fit :)

7. Sikap pasangan anda yang paling tak best?
xbaik mengaibkan org..hehe baekk punye cover :p

8. Apakah sikap paling buruk anda bila memandu kereta?
suke nyumpah@maki hamun..*&^*%^%*^^%*!! slalunye msti org xthn jd codriver ngn peel aku nih..huh..

9. Apakah yang berada dalam kotak fikiran anda sekarang?
perutku buncit...camne eh nk kempiskann?? (sbb baru pas mkn tuu terpiker psl ni)... sigh

10. Adakah anda merindui bekas kekasih?
perluke wujud soklan ni...?? perluke jwb soklan ni?? cam terjah melodi...soklan camni lah yg bleh meretakkan rumahtgga..huhu

11. Siapakah kenalan yang akan di"TAG"?
DUDU, MUMU, LULU,RURU@ROSE

Registered Member =)

Salam..pagi sume...
actually aku berada di pusat servis proton skg ni...ade wireless sooo ape lg....terjahhh~~~ hikhik :p
arini aku telah melekatkn sticker yg patutnye aku dah lekat 3 bln yg lepas..tp oleh kerana baby ku masuk ICU so tpakse arr delay 3 bulan..hukhuk...so pg td dgn bgganye aku dah lekatkn sticker Savvy Owner's Club sticker yakni khas tuk registered member je :) wohoo i'm so damn hepi :) erm so pasni bleh arr join ape2 aktiviti ngn penuh bsmgt..hihi..mnurut abg wan (president savvy owner's club) maybe akan ade sticker besoo yg leh tampal kat cemin depan...hehe...siap laa..mcm2 aku nk tampal nti...erm bestnyee kalo byk duit..mcm2 aku nk wat kat baby aku tuu..dah letak tinted balek sbb dah gnti cemin baru..sgt pns terik kalo drive tghr...huhu...tuka sport rim bg gns sket...nk wat lampu itam...nk wat airbrushh,,,fuhhhh..meletop siot :'D hehe...erm k lah aku nk blah dah ni...kete nk siap dah kot..babaiiii :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tuesday, December 2, 2008

kekasih gelapku =)

kekasih gelapkuuu ~~

salam cume....
wahhh arini saye sgt hepi...sbb setelah 3 bln akhirnye saye g keje ngn kekasih gelap@kekasih itamku....best sgtt...:D i'm so damn hepi...:)
alkisahnyee ari mggu aritu aku g ke kuantan tuk mengambil kete ku...yg telah ditinggalkn slama hampir 3 bln di sana selepas kejadian itam itew (T_T)

ms je tgk kete aku dpn wkshop tu..dgn penuh gayenye...berkilat bagaiii...mcm kete baru siott..bau kedai lg tuu...aisehhh...(T_T) nangis terharu aku dibueknyoo...

ms nk test drive kete tuu kelako sgt...sbb aku lupe sudahh camne nk bwk kete manual sbb kakiku telah dimanjakn dgn kete auto slama 3 bln...terkial2 aku nk tekan mcm2 kat bwh tu...cam ular sawa terbelit2 kaki mcari pedal...haha :'D tp akhirnye aku bjaya jgk menggerakkn kekasih itamku..mmmmuaaahhhh i love u my baby :D.. alaa tp xdpt nk attach gambo laa sbb blogspot kena block arr kat sini...nti ahh next time upload k.. daaaa ~~~~

me with Ati (cousin) at her house in Terengganu~~muahhs

Thursday, November 27, 2008

sapelah gerangan dr US? ;)

Assalamualaikum pembuka bicara :)

haihhh...dah lama x update blog...ramai yg mrh aku sbb ltk link blog kat status ym tp blog aku diupdate pon...haha....lol...sori yekkkk :P

alaaa...actually xtau pon nk tulih ape...tp berdasarkn tajuk di atas...saye ade satu kemusykilan....slagi xdpt jwpn ni saye xpuas ati...sbb tiap ari blog saye akn diview dr of kos malaysia ;) and dr US & bbrp ngara laen...pastu percentagenyee byk smpai 40-50%! hadoihh..sape lak yg view dr sane ni...hmm....kot ye pon ade, tgglkan la komen2 pns sket kat post aku..hahaha :D kee ade org tuu set pc dia ipUS ekkk?logik kee? :p
sbb stahu aku, aku ade member dr malaysia, jepun, korea & brunei je...tp percentage dr dorg xde la byk sgt...eeee aku xpuas atii xpuas atii...soooo diminta viewer dr US bersuara utk memeriahkn majlis & memberi ucapan spatah dua kata ;)

p/s: xdpt upload gambo statistik sbb function telah di access-denied-kan...ahhahaha..lol :'D

Monday, November 24, 2008

Mangsa TAG (o^_^o)

Cik Dudu yg telah TAG saye....saye mule2 xprasan saye telah di TAG...uuuhhh...nyesal bace entry TAG dudu..heeeee :P

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
^^family^^friends^^rumahtgga...hehe angan2 mat jenin :'D

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
2 set of chicken chop. blanje nana sbb dia tmn aku keje ari sabtu.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
mesti la di kampung halaman...

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
i hope forever

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
ye kot :'D

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
Traders

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
errr errr errr.....tah le...it was a long time ago...hohoho

8. Apakah nama penuh anda?
ciare binti The B :)

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
mesti la mak...

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
emmm...tak tcapai akalku la nk jwb...

11. Christina atau Britney?
atau :p

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
erk..?sayelah bibik kpd diri saye sndiri......

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
jap nk google^earth..huhu..fail bab2 geografi ni

14. Pelukan atau ciuman?
atau :p

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
^^ her name is dudu
^^ dia suke gelakkn org kalo salah ckp...(ateh slalu kena :p)
^^ slalu cipta bnda yg kiut2..
^^ hatinye dicuri oleh kuku ~~
^^ jgn jln guna aksi kawad sbb nti dia tgkap tgn korg..haha

16. 8 perkara yang amat saya gilai
^^ cube mknn yg xpenah dirasa
^^ tido selama mgkin
^^ tgk wyg sekerap yg mgkin
^^ men game smpai lebam
^^ gigit kuku smpai bdarah
^^ programming?? (bnda ni wat saye gile bkn sy gilakan dia..uhuk)
^^ g tempat2 yg xpenah pegi
^^ wat ape yg org xwat

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
^^ haihhh
^^ daaaaa
^^ alaaaa
^^ tau xpe :p

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca
^^ 8 buku???gile ke?satu pon xkhatam :p

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
^^ for the time being LUCKY by jason mraz

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
^^ thn lalu??xingt laa..kalo thn ni ingt laa....
^^ the most exciting is ice skating....yeayyyy (^_^)/

20. Mangsa tag seterusnya
ruby

Saturday, November 22, 2008

LUCKY ~~~~ bestnyeee :)

Hello again....hmmm as usually, lagu jason mraz mmg superb...dr dulu lagi lagu2 dia mmg mjadi pujaan hatiku :p suara dia sgt merdu..kalo dia nyanyi lagu yg xde music sgt pon tp akn jd merduuuuu sgt...uuhhh..i like...smpai anak sedara aku si khairin pon suke bangat kalo dgr lagu "i'm yours" tu =) lately dia ade lagu baru yg dinyanyikan scara duet ngn colbie caillat...suare minah ni pon xkurang hebatnye dlm lagu bubbly yg cute tu =)...hahhh so layan laaa lagu ni...for me, lagu ni cam mmbuat aku berangan aku berada pd zaman dulu2 yg gambonye itam puteh tuu..hahaha..lol..kalo nk donlod g je kat website ni then search je for lucky =)..slmt mendengar...

Do you hear me?
I'm talking to you
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my and baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I wait for you, I promise you I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through the trees
Move so pretty, you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohhohhohhohh

Just Married =)

Hye sume....
Alkisahnyee smlm ms aku nk g keje....aku nmpk sstu yg mnarik sgt....;) ms jln tgh jem tuu...kat dpn kete aku ni ade sebijik vios silver....yg mnariknye ade sticker kat keta dia....
"Just Married"
"Danny & Chu Siew"
"18 Nov 2008"
sweetnyeeee (o^_^o)....
Yg menariknyee bkn hanye satu sticker...sbb bile tgk betul2 mmg ade byk sticker tuu kat keliling kete....aku pon ape lg....dgn pntasnye mengejor kete tuu utk snap gambo dia....ush tp makin laju plakk kete tuu....(sigh)..msti dia nmpk aksi aku yg cucuk2 kete dia pastu cam tgh nk tgkap gambo..haha..lol...yg pntg...sgt sweet...:)

Thursday, November 20, 2008

Mangsa Lift Rosak :~|

Berkenaan tajuk atas.... (ehh cam surat rasmi lak :n)...lift kat apartment aku yg sgt mewah tuu (sile oppositekan pkataan mewah) rosakkk dr mlm td...ms aku blk keje...smpai umah around 9.30pm..aku pon dgn lemah longlainyeee kuar dr kete then g la ke arah lift smbil mengendong beg laptop yg beratnye bih kurg 4kg...(seyes aku penah timbg :p)...bile smpai depan lift..aku pon tekan2 laaa button yg nak nek ke atas tuu...(mmg ade satu button je..mn ade button g underground plakk isk kamu ni ciaaree...puk :n)..aku tekan2 tp xde effect...xnyala ape2 pon...aku tekan2 lg...last skali aku pon blur...tibe2 ade suare "Haaaa..ape lg naik la tangga!!" owhhhh tidakkkk...rupenye aksi2 aku mnekan2 button tu diperhati pakgad (yg brada di dlm gelap huhu) sibbaek aku x tekan button tu ngn ibu jari kaki aku hahahaha (mcm penah wat jek :p) kikikihh...aku pon melopong dan termalu sndiri lak....msti pakgad tu ckp aku xphm bahase...isk lantak dia le..huhu...aku pon dgn longlai nye g ke arah tgga.....
tingkat 1: uhhh smgat smgat!
tingkat 2: emmm cpt sket...
tingkat 3: yess nk smpai dah ni (tp aku tinguk br level 3..kiciwaaa)
tingkat 4: ok ok aja aja fighting :D teruskan!
tingkat 5: langkah da mule pelahan...(nek tgga smbil pegang lutut)
tingkat 6: ehhh nape org asik potong aku jek ni...dorg x lenguh kee?
tingkat 7: alamak....kaki rase mgeletar ~~
tingkat 8: uhhh kebasssss
tingkat 9: jln tp rase kaki dah xde..rase cam terbg....
tingkat 10: at last....
....masuk je umah..."aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....penatnyeeeeeeee!!!!!!!!!kak massss tlongggggg" hehhe aku mtk tlg kat hosmet aku....tp dorg nk tlg ape..aku da smpai pon lol :p pastu aku trus pengsan..tak terkata..........(sigh)

moral value: bersukan lah anda sebelum anda disukankan :p (slogan tuk org yg mls senam..ni laa akibatnye)
-mangsa lift rosak :v-

Wednesday, November 19, 2008

gossip girl season 2 - part 1

salam....

heloo sume kwn2 segossipku...huhu..

em dah lama dah nk wat entry psl cite gossip girl season 2 ni....walopun da lama khtam season 2 nak abes tinguk season 2 tp xde ms nk post entry psl ni (malah kekadang xde ms nk tinguk cite ituuu)...haihhhhh (sigh)..ehh tp br aku tingat yg aku xwat pon entry psl gossip girl season 1!! uhuk (cough) xpe xpe...langkah bendul je lahh..biar aku terus jee ngn gossip girl season 2 sbb sume org pon musti suda khatam season 1 kan kan kan :p

alkisahnyeee gossip girl season 2 ni sgt laa best.....sbb kite xkan jangka ini yg bakal tjadi..xde la stereotaip sgt sbb mmg unpredictable..ape yg aku bleh ringkaskan kan episode 1: dorg sume yg tdiri drpd serina, blair, lil J, chuck, nate and dan humphrey (uuuh aku suke bangat bile dorg sebut dan humphrey :p penuh gaye) dlm proses nk mghabiskan cuti masing dgn aktiviti msg2...

si serina ngn dan da clash kan tp serina still lg rindu2an pd si dan ni...and yg plg penting dia xde jumpe mn2 lelaki pon sbb dia syg lg pd dan..

si
dan plak cam jd makin liar plak...huhu...dah pndai ayat2 awek sana sini..padahal dulu nerd gile..

pastu si
nate plak jd gigolo (dorg sbut gijolo hehe)...dah tu ade skndal ngn bini org lak tuu...adoi...

yg si
blair plak br balek dr bcuti....patutnye dia g bcuti ngn chuck tp si chuck ni sengal tpgraruh ngn bapak dia punye pemikiran dan tlh cancel utk g bcuti sama blair...hah! dia tau laa ape blair nk bls dendam pas dia blk bcuti nti...hmm sepeti dijangke blair mmg dah ade pgganti utk bls dndam pd chuck..uuu i like i like :p

Lil J? hahhh si
jenny ni cam da insaf..dia dah xwat keje2 x pekdah cam dulu..skg ni keje ngn mak blair waldorf..sbg pnlg designer...tp of kos laa mcm2 mslh ms dia keje situ..dah le keje ngn professional..padahal dia br 15-y-o! huhu hebat...tp sukee sgt kat baju2 yg dia hasilkn..kiutt :)

hmm ms blair smpai, chuck pon dgn poyo nye bwk bunge kt stesen bas tuk amek blair..kononnye blair nk maafkan lahh..tp of kos Queen B never frgive..haha...dia ade bwk mamat baru trn dr bas tuu..so...ape korg rase chuck buat?

a) tegur jgk si blair?
b) blahh ?
c) tumbuk mamat yg baru tu?

ok thats all for now...to be continued...

gossip girl..XOXO :)

Tuesday, November 18, 2008

Mangsa Bidang IT =(

hok hok...aku sgt bersemangat atsukuru pas bace entry dudu pasal keje ni..erm dudu....ko amek je lah keje aku ni..pastu bg aku jd anak ayah ko (bak kate ko jd biawak kat umah :p) ganas tol la ayat ko skg dudu...rs nk sepak2 diri sndiri ms aku bace...haha
erm keje aku yg xseberapa ni nmpk je xseberapa...tp hanya aku ngn org2 senasib ngn aku je yg paham penderitaan mental yg aku alami (huuhu cam saket mental plak..blasah jelaa :p)..honestly, aku rase mmg aku masuk salah bidang...nape laaa aku bleh terjebak ngn bidang IT nih??pelik laa...tp salah aku jgk sbb aku tiru hana ms nk isi borang UPU...alkisahnye aku ngn hana sebilik, sekelas, sekatil, sebantal masa matrik penang dulu....aicehh....marah lak encek peja nti..kui ;p so, mase nk isi borang UPU aku sgt la blur...so aku tiru la hana...

hana "ciare aku nk apply SE kat upm"
ciare "yeke hanaa??alaa aku xtau nk amek ape"
hana "jom la mtk same"
ciare "baekkk tp aku nk mtk CAD jd 1st choice..ngeee :p "

emm bih kurang cmni laaa pbualan kitorg ms tgh sibuk isi borang dulu....erm mmg aku mtk CAD 1st choice tp harusss la xdpt...gile siut! ingt senang ke nk dpt kos tuu..kalo CGPA masyuk bleh arr,,,ini ciput jek..uhuks...tp xkisah le...ms aku dpt twrn SE kat UPM aku redha je..jnji aku smbg blaja n mak aku xbising...tp dlm ms yg sama mak aku ade gak advice amek cikgu..tp aku ni je yg sengal bontot kuali...ketegaq sgt..kalo jd cikgu kan besttt....leh cuti sbulan..uuuu (T_T)

tp walaupun dlm keterpaksaan aku bjaya abes kan dgree aku..yeayyy (happy gak sbb lepas dr beban)...tp dlm hati risau beban nk cr keje n bayo utanggggg...huuuuuu menci menci menci...ms aku dpt keje aritu mmg cpt...2 mggu pas konvo aku dpt keje...alhamdulillah...aku mmg suke keje kat kompeni aku keje skg ni ^^ bos ok, rakan sekerja ok :) tp.....aku terTEKAN bangat sama projek yg sdg aku kerjakan ni...aku start projek ni dr 2/4/2007 ...dah setahun lebeh aku berulang dr putrajaya ke Jln Duta, MATRADE,,,hok hok...dr zmn aku xde lesen smpai aku gagal amek lesen skali, smpai aku dpt lesen smpai aku beli savvy sampai savvy aku eksiden, smpai savvy aku dpt 2 mggu lagi..huhuhuhu......xtau laaa bile projek ni nk abes.....uuh uuh uhhh tertekannnn....

sejak aku involved ngn projek ni kesihatan aku laa yg plg worst...migrain aku dtg btalu2...ms migrain Tuhan je yg tau ape prasaan aku...rasa pusing2 cam ms gempa bumi (penah rasa bebrp kali akibat gempa tsunami susulan) pastu bile tgk cahaye byk aku muntah...uuuuhhh peritnyeee....uhukkk....

kesimpulannye (cam wat karangan ms spm lak kui :v) aku nk tuka kejee...aku nak keje gomen...bkn sbb aku nk mencari jln mudah ke atau pon nk bersenang lenang tp aku mau kan jaminan....sbb aku rase keje gomen pon kalo IT susah gakk...bkn nye leh ngulor slalu pun...adehh...aku cume maukan jaminan...dan aku mau keje yg aku mampu handle...sbb kalo aku xmampu handle nti migrain aku dtg, kalo migrain aku dtg aku kene MC kalo aku MC aku kena jwb mcm2 at bos aku..huhuh...aku pon xnak la merosakkan reputasi keje aku...tp kalo saket jee camne nk keje??? paham x paham x paham x paham x paham x???hhuhuhuhu korang tolong laa paham aku ehhh...hukhuk

em kalo ade sape2 yg ade keje kosong kat tmpat dia keje tu, gtau aku ekk...keje gomen yg bese2 pon ok..bkn pegawai pon xpe..hok hok...ok sume...saye mau smbg keje...arini balek lambat lg

-mangsa keje IT-

Thursday, November 13, 2008

edited pictures...i likeeee =D

Haaaa puas ati akuu..heee....mumu...thank bangat yaaa kerna kamu membuatkan ariku jadi hepi bangettt..hee..oleh kerana td server down agak lama..soooo aku sempat mencetakrompakkan bberapa gamba ciarexoxoss (ss = syok sendiri) hahahaa....erm mostly gambo yg pkai digicam up to 2MB so xbleh suport ms nk edit gambo ni haa...sbb gambo ni actually diedit oleh sbuah website bknnye edit kat phtoshop..hee..i like...sooo aku tpakse banget guna gambo2 yg ditangkap guna fon sendiri yakni xbape nk bkualiti & mostly gambo adalah SS..yeayyy syok sendiri...tau xpe..hahaha...so inilah hasilnye...heee :v

hehe patutnye *city information* tuptup gambo owang plakkk
ape daaaa~~~

~yg ni lg arr x logik..patutnye gambau fashion la sbb ni kat screen display
patung2, ni aku display muke lakk..puk~

~yg ni lak x lain x bkn iklan coca cola light (for diet) hehhe~

~erm yg ni xtau laa gamba ape..poster kott~

~yo-ooo je gambau ni..napak sgt tipuu....yela..xkan laa org yg dilukis pkai tudung tp yg sdg ditinguk ole pelukis cam kaki lelaki yg kai suar pendekkss~

~erm ni kenangan daku bersama abby mucuk smbil ditonton oleh 2 eko kucin~

~poster dlm pembikinan~

~huhu cam demokrasi jer...tp tatau la demokrasi psl ape~

~erm ni la yg plg mcabar nk cr gamba yg seswai...ok la tuuu huhu~

~the picture that i like most~

~blasah jeee~

~muke kuu dicoretkan di atas jln =(~

~yeahhh billboard :D~

~dlm buku?? ngeee :p ~
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha