Tuesday, November 18, 2008

Mangsa Bidang IT =(

hok hok...aku sgt bersemangat atsukuru pas bace entry dudu pasal keje ni..erm dudu....ko amek je lah keje aku ni..pastu bg aku jd anak ayah ko (bak kate ko jd biawak kat umah :p) ganas tol la ayat ko skg dudu...rs nk sepak2 diri sndiri ms aku bace...haha
erm keje aku yg xseberapa ni nmpk je xseberapa...tp hanya aku ngn org2 senasib ngn aku je yg paham penderitaan mental yg aku alami (huuhu cam saket mental plak..blasah jelaa :p)..honestly, aku rase mmg aku masuk salah bidang...nape laaa aku bleh terjebak ngn bidang IT nih??pelik laa...tp salah aku jgk sbb aku tiru hana ms nk isi borang UPU...alkisahnye aku ngn hana sebilik, sekelas, sekatil, sebantal masa matrik penang dulu....aicehh....marah lak encek peja nti..kui ;p so, mase nk isi borang UPU aku sgt la blur...so aku tiru la hana...

hana "ciare aku nk apply SE kat upm"
ciare "yeke hanaa??alaa aku xtau nk amek ape"
hana "jom la mtk same"
ciare "baekkk tp aku nk mtk CAD jd 1st choice..ngeee :p "

emm bih kurang cmni laaa pbualan kitorg ms tgh sibuk isi borang dulu....erm mmg aku mtk CAD 1st choice tp harusss la xdpt...gile siut! ingt senang ke nk dpt kos tuu..kalo CGPA masyuk bleh arr,,,ini ciput jek..uhuks...tp xkisah le...ms aku dpt twrn SE kat UPM aku redha je..jnji aku smbg blaja n mak aku xbising...tp dlm ms yg sama mak aku ade gak advice amek cikgu..tp aku ni je yg sengal bontot kuali...ketegaq sgt..kalo jd cikgu kan besttt....leh cuti sbulan..uuuu (T_T)

tp walaupun dlm keterpaksaan aku bjaya abes kan dgree aku..yeayyy (happy gak sbb lepas dr beban)...tp dlm hati risau beban nk cr keje n bayo utanggggg...huuuuuu menci menci menci...ms aku dpt keje aritu mmg cpt...2 mggu pas konvo aku dpt keje...alhamdulillah...aku mmg suke keje kat kompeni aku keje skg ni ^^ bos ok, rakan sekerja ok :) tp.....aku terTEKAN bangat sama projek yg sdg aku kerjakan ni...aku start projek ni dr 2/4/2007 ...dah setahun lebeh aku berulang dr putrajaya ke Jln Duta, MATRADE,,,hok hok...dr zmn aku xde lesen smpai aku gagal amek lesen skali, smpai aku dpt lesen smpai aku beli savvy sampai savvy aku eksiden, smpai savvy aku dpt 2 mggu lagi..huhuhuhu......xtau laaa bile projek ni nk abes.....uuh uuh uhhh tertekannnn....

sejak aku involved ngn projek ni kesihatan aku laa yg plg worst...migrain aku dtg btalu2...ms migrain Tuhan je yg tau ape prasaan aku...rasa pusing2 cam ms gempa bumi (penah rasa bebrp kali akibat gempa tsunami susulan) pastu bile tgk cahaye byk aku muntah...uuuuhhh peritnyeee....uhukkk....

kesimpulannye (cam wat karangan ms spm lak kui :v) aku nk tuka kejee...aku nak keje gomen...bkn sbb aku nk mencari jln mudah ke atau pon nk bersenang lenang tp aku mau kan jaminan....sbb aku rase keje gomen pon kalo IT susah gakk...bkn nye leh ngulor slalu pun...adehh...aku cume maukan jaminan...dan aku mau keje yg aku mampu handle...sbb kalo aku xmampu handle nti migrain aku dtg, kalo migrain aku dtg aku kene MC kalo aku MC aku kena jwb mcm2 at bos aku..huhuh...aku pon xnak la merosakkan reputasi keje aku...tp kalo saket jee camne nk keje??? paham x paham x paham x paham x paham x???hhuhuhuhu korang tolong laa paham aku ehhh...hukhuk

em kalo ade sape2 yg ade keje kosong kat tmpat dia keje tu, gtau aku ekk...keje gomen yg bese2 pon ok..bkn pegawai pon xpe..hok hok...ok sume...saye mau smbg keje...arini balek lambat lg

-mangsa keje IT-

16 comments:

  1. pahaaaaaaaammmm :o (jawab soklan ko td) eh aku penah keje 4 bulan tuh pun rase nak nanges bile xberjaya wat koding cket ;p kuikui tulun2 mak xnak balik ke bidang programmer balik, tulun tulun ;p tp klu terpakse, mak redha ;p

    eh ciare, kate2 aku skang ganas ek? biawak? ganas? hehe alaa dah terpengaruh ngan blog ceera yg kadang2 ganas tu kot kuh kuh kuh
    nape sepak diri sendiri? sebab ganas? hahaha saje peningkan ko lg ngn soklan2 xbertamadun ni, pu~

    laaa hana ke punca segala nyeee niii, klu x elok dah ciare jadik mende lain hehehe, tp klu ko x apply same2 hana, xdpt laa dudu jumpe n kenal kenalan sama cucu^^

    ciare, berusaha yuk, InsyaAllah, hari esok lebih baik dr hari ini :)

    (bak kate kak yen td, kate2 aku makin matang) matangkah? haha!!! cam xpercaye jek, pu pu~~

    ReplyDelete
  2. cian ko...tp cian aku gk..kalu ko byk salah coding, aku jumpa byk OR,hehehe...sengal kpala nk raised or byk2 tau..:( bersama2 ler kiter cari kejer lain yer..(^_^)

    ReplyDelete
  3. ^^dudu^^
    mesti la ko paham sbb aku paham ape ko tulis kt blog ko.kalo aku xpaham ape yg ko phm camne aku nk tulis post td.jd oleh krn ko wat aku paham blog ko jd ko pon scr automatiknye phm post aku..paham x paham x???pangggggg!!! adoi sape lempang aku ni :( hik :v

    dudu...aku slalu ala2 tersedih sendiri bile xleh solve kan error...dorg ingt aku saje xnak solvekan error ni kot..tp dorg xtau ape yg aku dah usaha...huuuu sedihnyee...makkkk tlg.....

    hanaa.....nape ko libatkn aku dlm bdg IT???huuuuu...hehe saje nk wat hana rase bsalah hokhok :'D

    ReplyDelete
  4. ^^leena aku ttp nk tulih ko sbg nana^^
    uuuuu ko jahat....nape ko raised kan OR...uuuuu (T_T)
    nak blk kg..nk tnm jagungg....huuuuuuuuuuu (T_T)

    ReplyDelete
  5. hahahaha..i like it...nnt aku xraised OR bnyk2 ko duk relex jer...jeles sehhh

    ReplyDelete
  6. ^^leena aku ttp nk tulih ko sbg nana^^
    uuuu xcuke xcuke xcuke.....xpe aku pasti ms tu aku da xjd programer daaa :p

    ReplyDelete
  7. yea btol...same la kite...lebih2 lg bile jadik mangsa penyalahgunaan kuasa...or mende request last minit...wah..mengamuk tunggang tebalik kejap..tp kene gak la siapkan..sob3...

    IT ->no life..
    cite2->surirumah sepenuh mase, ngan tenet kat umah->leh blogging, duit yg bnyk untuk bershopping...waah,marah encik rebak nanti..whaahah..

    ciare->add je link..;P

    ReplyDelete
  8. ^^myheart@mrsazhan^^
    hoho...betul2 pkataan yg lebeh tepat...mangse pnyalahgunaankuasa...ishh geram kann kan kan kan....emm nk tiru jgk cite2..keje programmer mmg xde life kan...nk tinguk matahari pon ssh sb balek salu mlm uhuk...nk tinguk tv@rncgn feberet pon susaa..wooo malangnyee...aisehhh...sob3 (T_T)

    dah add dahh ;)

    ReplyDelete
  9. err err ciare.. aku pon keja IT juga
    tp kdg2 jek aku senasib ngan ko huhu

    camni camniii cara y aku buat spy tdak stress adalah.. kte all out mase keja, lps keja bile balik rumah, kte jgn ingt dah psl keja..
    ingt, mase kte keja tuh kte bjuang abes abesan tp slps waktu keja.. kalo tserempak ngan ofismate pon buat aja xkenal :p

    kalo ko pk smp tahap berak pon pk coding, mmg la stress gituuu huhu
    tp kalo dah stress bangat, cari aja keja tmpt lain. tmpt lain maybe x sestress tmpt ko skg kot.. ;)

    caiyok ciare!!

    ReplyDelete
  10. ^^mumu^^
    alaaaa aku da cube byk kali sblm ni ape yg advice tuu....tp malangnyeeew aku kalo tido pon ade mimpi ngeri psl error laa new requirement lah..hadoihhh...camno tuuu? uhuk (terbatuk)
    tp kan..kompeni aku sgt2 ok..aku suke keje ngn kompeni aku tuuuu.....bos ok sgt...gaji pon ok gak :n tp.....aku xsuke kan projek ni.....aku nk tuka projek laenn....tolonggggg!!!

    ReplyDelete
  11. camtu mintak la tuka buat projek lain~~~~~

    pu pu pu

    tp tgu la ujung tahun
    kot2 ade bonus :p

    ReplyDelete
  12. ^^mumu^^
    hahhh bonus??uuhhh tercekik aku dengar...xde maknenye dpt bonus...kompeni aku ni style suke g bcuti jek..bonus xdek..tp aritu ms dorg g genting bcuti aku keje...so sad :'(
    ehh mumu kamu sudah sihat kah? :)

    ReplyDelete
  13. ala ciannnyer ciare, aku xde pengalaman sebagai full time programmer sgt, so xleh la nak kongsi ketensenan kamu2 sume, huhu,

    hemm, aku macam suke je cite2 kawan ko myheart 2, muahahaaa, sonok, dream come true kalo dapat 2

    sabo yee ciare, berusehe2, ade hikmah kot ko lalui sume ni, insyaAllah:)

    ReplyDelete
  14. ^^ruru@rose^^
    alaa rose bek ko xyah keje cam aku ni haaa...lama2 rambut kat kpale bleh butakkss..kalah upinipin..hmm mggu ni nk wat treatment rambut treatmnt muke...serius kesihatan jd worst bile keje camnih =(

    hmm xsbr nk tggu ape hikmah disbalek sume ni...bile laaa tuah nk dtg bgolek2 dpn ku ni..(sigh) :n

    ReplyDelete
  15. uik...nameku disebut2 la..hahah..jgn slhkn aku..kihkih..amik sume kos berkaitan it coz aku nk lari dr fizik,kimia..hahah..kuar kandang harimau,masuk kandang singa lak (hehe..btoi ka peribahasa aku ni??)..w/pon aku keje gomen,tp ttp tensen gk..ekceli,kalu it unit ni cm kuli je dlm jbtn gomen ni..huhu..aku n ja penah bercite2 nk jd surirumah..hhehe..all the best ciare..

    ReplyDelete
  16. ^^huhu@hanayouridango^^
    hanaaaa...akhirnyee kamu bsuara juge...saye tau kamu slalu jd silent blogger ehhh...bile org da sebut2 alias mengumpat baru nk join..ahahaha :'D alaaa hana aku pon nk jd suriumah...tp kalo kawen ngn jutawan bleh laaa..uhuks

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha