Thursday, November 20, 2008

Mangsa Lift Rosak :~|

Berkenaan tajuk atas.... (ehh cam surat rasmi lak :n)...lift kat apartment aku yg sgt mewah tuu (sile oppositekan pkataan mewah) rosakkk dr mlm td...ms aku blk keje...smpai umah around 9.30pm..aku pon dgn lemah longlainyeee kuar dr kete then g la ke arah lift smbil mengendong beg laptop yg beratnye bih kurg 4kg...(seyes aku penah timbg :p)...bile smpai depan lift..aku pon tekan2 laaa button yg nak nek ke atas tuu...(mmg ade satu button je..mn ade button g underground plakk isk kamu ni ciaaree...puk :n)..aku tekan2 tp xde effect...xnyala ape2 pon...aku tekan2 lg...last skali aku pon blur...tibe2 ade suare "Haaaa..ape lg naik la tangga!!" owhhhh tidakkkk...rupenye aksi2 aku mnekan2 button tu diperhati pakgad (yg brada di dlm gelap huhu) sibbaek aku x tekan button tu ngn ibu jari kaki aku hahahaha (mcm penah wat jek :p) kikikihh...aku pon melopong dan termalu sndiri lak....msti pakgad tu ckp aku xphm bahase...isk lantak dia le..huhu...aku pon dgn longlai nye g ke arah tgga.....
tingkat 1: uhhh smgat smgat!
tingkat 2: emmm cpt sket...
tingkat 3: yess nk smpai dah ni (tp aku tinguk br level 3..kiciwaaa)
tingkat 4: ok ok aja aja fighting :D teruskan!
tingkat 5: langkah da mule pelahan...(nek tgga smbil pegang lutut)
tingkat 6: ehhh nape org asik potong aku jek ni...dorg x lenguh kee?
tingkat 7: alamak....kaki rase mgeletar ~~
tingkat 8: uhhh kebasssss
tingkat 9: jln tp rase kaki dah xde..rase cam terbg....
tingkat 10: at last....
....masuk je umah..."aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....penatnyeeeeeeee!!!!!!!!!kak massss tlongggggg" hehhe aku mtk tlg kat hosmet aku....tp dorg nk tlg ape..aku da smpai pon lol :p pastu aku trus pengsan..tak terkata..........(sigh)

moral value: bersukan lah anda sebelum anda disukankan :p (slogan tuk org yg mls senam..ni laa akibatnye)
-mangsa lift rosak :v-

7 comments:

  1. hoh, tahniah tahniah ciare!!xpenah agi aku naik sampai tingkat 10 tuh, xsanggup,huhu

    ReplyDelete
  2. haha
    ciare.. kta senasib
    lif ofis aku 2-2 rosak

    hahahaha
    bersenam la aku pg2 tgh ari dan ptg skg, patut la aku rase kurus sket :p

    tp, ofis aku kat tngkat 2 jek.

    panggggggggggg!! trus ko lempang aku
    hahaha

    ReplyDelete
  3. erm 1 hari 2 kali muni naik (pagi ngn tghari) = 4 tingkat

    jadik 2 hari 1/2 muni = 10 tingkat = 1 kali ciare naik

    ReplyDelete
  4. @dd dudu@

    salah!!
    sbb ko xcampur ngan aku pegi minum ptg :D

    ReplyDelete
  5. wahhhh leganyee.....akhirnya dgn bantuan encik carl saye dpt mengaccess kembali blogspot ini...tq carl :-*


    ^^rosealley^^
    haaa tau xpe...tp nk wat camne..aku kena menggagahkan kaki aku tuk naek tgga sbbxkan aku nk tido bwh tgga kott..uhuks

    ^^mumu^^
    pangggg!! hihi tampo manje je tuu...alaaa takat 2 tgkat 10x pon bleh..hiks

    ^^dudu^^
    huhu siap wat kire2...ape kata ko tlg kire bape kalori aku ilang skali :)

    ^^mumu^^
    ehhh trn mnum ptg jee?trn g skodeng xde ke?hahaha

    ReplyDelete
  6. aku x penah naik 10 tingkat..turun adela..tu pun sebab bangunan gegar akibat gempa bumi kat indon..saspen..

    ReplyDelete
  7. ^^ruby^^
    tu laaaa....1st time memanjat tgaa stggi ituuuu....penatt...ms tuu rs mcm kaki dah xde sbb kebas ya amaattt.... :'(

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha