Tuesday, December 9, 2008

Salam Aidiladha pd semua =)

Hadoihhh..penatnyeee balek ptjy smule pd raye petama...dah laaa aku ditimpa nasib xbaik smlam..ape2 pon alhamdulillah aku selamat smpai ke umah pd jam 0930 pm..

alkesahnye..smlm (Raye ptama aidiladha, isnin, 8 Disember 2008) aku blk ke putrjy sorg2...uuu~~~kalo nk ikotkn ni kali ke2 aku drive sorg2 dr perak-ptjy spjng stahun 5 bulan aku dpn lesen..aku rase aku bleh jer drive sorg..tp kalo ade prob2 yg x dijangka blaku mcm tayar pancit ke kete rosak tgh jln ke...ssh jgk kalo sorg..tambah lak pempuan kan sorg2..ish..mintak simpang lee...

so smlm aku dr kg mak aku (ayer tawar) aku ikot jln batu gajah..shotcut trus g gopeng...mule2 aku masuk tol gopeng...aku bygkn nk trus kuar jer ikot jln duta...tp bile da smpai tapah tuu mule jem..aku dah cuak..dahle kete manual..kalo jem smpai KL mau lunyai kaki aku :( so aku amek keputusan ikot jln dalam start dr tapah...jln oke la...xbahaye sgt...tp xbleh bwk laju sbb ujan..smpai bidor lak jem sejauh 3km aku rase...aduhhh...aku tawakal je lah sbb ms tuu kaki dah lenguh bangetttt :'( pas bidor aku lalu sungkai, slim river, kg slim (kg. kakmeh :p), tgjung malim, erm pas tjg malim aku lupe ape name pekan tu, pastu ikot batang kali, pastu aku masuk simpg ulu yam sbb aku bcite2 nk kuar kat batu caves...tp malangnye nasib aku sbb jln besar ke ulu yam ditotop sbb TANAH RUNTUH!! adoiii....jd aku tepakse mbuat u-turnggg balek ke jln besar batang kali dan ikot rawang...adehhh...ms tuu ari dah mule gelap..beh kurang kul7pm..aku mmg dah cuak gile ms tuu..tp aku xnak panik..sbb kalo panik lg bahaye...so aku tawakal je lalu ikot rwg wlpon xpenah lalu jln tuu..uuuuu~~~~bleh x???xpenah lalu tp aku maen redahh jek...mak aku pon dah call selang semenet tanye aku ade kt mn...riso dia sbb aku xsampai2 lg...kat rawang tu jln agak bahaye sbb agak smpit...bile da smpai rwg aku ikot jer signbod Kuala Lumpur...smpai satu ketika tu aku pusing kat roundabout smpai 3x sbb xtau nk kuar ikot smpg mana...!!!! hah!! mmg maen redah jek..tp aku ttp co0l...aku xanggap aku sbg sesat...aku anggap aku 1st time ikot situ so thats y aku ssh nk cr jln...aku nmpk jgk signbod ke highway..tp aku takot aku termasuk ke IPOH kang xpasal2 aku balek kg smule...xkeje la jawabnye aku arini :p
so bile kat rawang tu, aku pon xpasti bape lama aku bpusing2 kat dlm rawang tuu...yg aku tau ade mydin, so mybe itu la rawang kot sbb kakmeh kate ade mydin kt rawang..x lama pastu aku jumpe signbod ke kuala lumpur..aku pon maen blasah jek ikot situ sbb ramai kete ikot situ..so aku follow jer arr kete yg byk2 dgn harapan dorg pon g KL...dlm perjalanan tu situasi nye sgt menyeramkan..aku lalu jln yg ala-ala highway KL-ptjy..tepi kiri kanan bukit, gelap xde lampu jln, ujan rintik...aku mmg xtau kat mana kedudukan aku dlm peta....mujur ade kete byk menghala ke KL...:) tup-tup sedar2 je aku dah smpai hospital selayang pastu batu caves then aku masuk jln kuching & kembali ke pgkal jln :)

wahhhh mencabarnyeee smlm....yg pastinye aku xkan lalu ikot jln lama sorg2 lg pasni..aku akan ikot highway dr perak walo ape pon jd...uuuuu~~~ (T_T)~~~~ aku rase aku x ingt dah jln yg aku lalu smlm..huhuuu pelik tp benerr :p

oke itu saje "Journey to the center of the earth with ciare~~"

p/s : gambar ari raye akn diattachkn kemudian :)

heee..ini laa gamba buah hati kitorg....kyra with her sister Kyrin :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
kyra da pndai posing smbil mendagu skrg :p

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
kyrin sedang nyot-nyot ;)

gossip girl,
xoxo :'D

8 comments:

  1. berani nya ciare sorg2 ikut jalan lama x ikut highway~~ huhu

    dah la malam2 pulak tuh

    ciare, kalo dr rawang kan, nnt kuar kat templer park, pastu akn lalu ke bt caves juga hehe

    ko same mcm aku, xsuke nak kate diri sendiri dah sesat wlpn sgt blur la skg tgh berade d mane huhuhu

    ah esok dah masuk keja balik! bnyknya keja menanti wuwuwu

    ReplyDelete
  2. mumu^^alaa kalo nk ukur keberanian aku xde la berani sgt...cume saje nk blaja jln baru kononnye...asalnye aku tau jln ulu yam jek..tp jln tu dah ditotop so tepakse la aku mgagahkn diriku lalu kot rawang...ye ye! aku lalu ikot jln templer tuu..jln situ seramlaaa....nk nangis pon ade ms tuu... :'( tp aku cekal&tabah!! :D

    ReplyDelete
  3. hahahha...canggih arr..
    jalan2 tue lau aku lalu ciare..
    tak tahu ar..aku tak cool.
    aku akan call org amik..salute la..

    ReplyDelete
  4. ^^astalavista@anul^^ hehe tu la psl...saje je nk test power..alhamdulillah slamat smpi..tu yg plg pntg...

    ReplyDelete
  5. jalan templer tu mmg sgt seram + gelap + sunyik bangat~~

    ReplyDelete
  6. ^^mumu^^
    betol betol betol! :'D aku takut giler mase tu..aku cite gak kat opismet aku..dorg kate tempat tu 'keras'..uuu~~~sibbaek xde ape2 jd kat aku..huk..huk...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. waaahhh...
    klu aku...
    xtau daa ape yg aku akn wat..
    xleh bygkann daa

    singgah main air terjun kat ulu yam jap laa ;p

    ReplyDelete
  8. ^^dudu^^
    huhuhu bleh lak ko terpiker nk g sggh mndi air tejun kat ulu yam??puk dudu...bleh tp ko kena jln kaki lbih kurng 10km dr tempat yg aku kena u-turn tu sbb dia da totop jln..heeee :n

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha