Thursday, November 27, 2008

sapelah gerangan dr US? ;)

Assalamualaikum pembuka bicara :)

haihhh...dah lama x update blog...ramai yg mrh aku sbb ltk link blog kat status ym tp blog aku diupdate pon...haha....lol...sori yekkkk :P

alaaa...actually xtau pon nk tulih ape...tp berdasarkn tajuk di atas...saye ade satu kemusykilan....slagi xdpt jwpn ni saye xpuas ati...sbb tiap ari blog saye akn diview dr of kos malaysia ;) and dr US & bbrp ngara laen...pastu percentagenyee byk smpai 40-50%! hadoihh..sape lak yg view dr sane ni...hmm....kot ye pon ade, tgglkan la komen2 pns sket kat post aku..hahaha :D kee ade org tuu set pc dia ipUS ekkk?logik kee? :p
sbb stahu aku, aku ade member dr malaysia, jepun, korea & brunei je...tp percentage dr dorg xde la byk sgt...eeee aku xpuas atii xpuas atii...soooo diminta viewer dr US bersuara utk memeriahkn majlis & memberi ucapan spatah dua kata ;)

p/s: xdpt upload gambo statistik sbb function telah di access-denied-kan...ahhahaha..lol :'D

Monday, November 24, 2008

Mangsa TAG (o^_^o)

Cik Dudu yg telah TAG saye....saye mule2 xprasan saye telah di TAG...uuuhhh...nyesal bace entry TAG dudu..heeeee :P

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
^^family^^friends^^rumahtgga...hehe angan2 mat jenin :'D

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
2 set of chicken chop. blanje nana sbb dia tmn aku keje ari sabtu.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
mesti la di kampung halaman...

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
i hope forever

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
ye kot :'D

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
Traders

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
errr errr errr.....tah le...it was a long time ago...hohoho

8. Apakah nama penuh anda?
ciare binti The B :)

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
mesti la mak...

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
emmm...tak tcapai akalku la nk jwb...

11. Christina atau Britney?
atau :p

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
erk..?sayelah bibik kpd diri saye sndiri......

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
jap nk google^earth..huhu..fail bab2 geografi ni

14. Pelukan atau ciuman?
atau :p

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
^^ her name is dudu
^^ dia suke gelakkn org kalo salah ckp...(ateh slalu kena :p)
^^ slalu cipta bnda yg kiut2..
^^ hatinye dicuri oleh kuku ~~
^^ jgn jln guna aksi kawad sbb nti dia tgkap tgn korg..haha

16. 8 perkara yang amat saya gilai
^^ cube mknn yg xpenah dirasa
^^ tido selama mgkin
^^ tgk wyg sekerap yg mgkin
^^ men game smpai lebam
^^ gigit kuku smpai bdarah
^^ programming?? (bnda ni wat saye gile bkn sy gilakan dia..uhuk)
^^ g tempat2 yg xpenah pegi
^^ wat ape yg org xwat

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
^^ haihhh
^^ daaaaa
^^ alaaaa
^^ tau xpe :p

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca
^^ 8 buku???gile ke?satu pon xkhatam :p

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
^^ for the time being LUCKY by jason mraz

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
^^ thn lalu??xingt laa..kalo thn ni ingt laa....
^^ the most exciting is ice skating....yeayyyy (^_^)/

20. Mangsa tag seterusnya
ruby

Saturday, November 22, 2008

LUCKY ~~~~ bestnyeee :)

Hello again....hmmm as usually, lagu jason mraz mmg superb...dr dulu lagi lagu2 dia mmg mjadi pujaan hatiku :p suara dia sgt merdu..kalo dia nyanyi lagu yg xde music sgt pon tp akn jd merduuuuu sgt...uuhhh..i like...smpai anak sedara aku si khairin pon suke bangat kalo dgr lagu "i'm yours" tu =) lately dia ade lagu baru yg dinyanyikan scara duet ngn colbie caillat...suare minah ni pon xkurang hebatnye dlm lagu bubbly yg cute tu =)...hahhh so layan laaa lagu ni...for me, lagu ni cam mmbuat aku berangan aku berada pd zaman dulu2 yg gambonye itam puteh tuu..hahaha..lol..kalo nk donlod g je kat website ni then search je for lucky =)..slmt mendengar...

Do you hear me?
I'm talking to you
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my and baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I wait for you, I promise you I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through the trees
Move so pretty, you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohhohhohhohh

Just Married =)

Hye sume....
Alkisahnyee smlm ms aku nk g keje....aku nmpk sstu yg mnarik sgt....;) ms jln tgh jem tuu...kat dpn kete aku ni ade sebijik vios silver....yg mnariknye ade sticker kat keta dia....
"Just Married"
"Danny & Chu Siew"
"18 Nov 2008"
sweetnyeeee (o^_^o)....
Yg menariknyee bkn hanye satu sticker...sbb bile tgk betul2 mmg ade byk sticker tuu kat keliling kete....aku pon ape lg....dgn pntasnye mengejor kete tuu utk snap gambo dia....ush tp makin laju plakk kete tuu....(sigh)..msti dia nmpk aksi aku yg cucuk2 kete dia pastu cam tgh nk tgkap gambo..haha..lol...yg pntg...sgt sweet...:)

Thursday, November 20, 2008

Mangsa Lift Rosak :~|

Berkenaan tajuk atas.... (ehh cam surat rasmi lak :n)...lift kat apartment aku yg sgt mewah tuu (sile oppositekan pkataan mewah) rosakkk dr mlm td...ms aku blk keje...smpai umah around 9.30pm..aku pon dgn lemah longlainyeee kuar dr kete then g la ke arah lift smbil mengendong beg laptop yg beratnye bih kurg 4kg...(seyes aku penah timbg :p)...bile smpai depan lift..aku pon tekan2 laaa button yg nak nek ke atas tuu...(mmg ade satu button je..mn ade button g underground plakk isk kamu ni ciaaree...puk :n)..aku tekan2 tp xde effect...xnyala ape2 pon...aku tekan2 lg...last skali aku pon blur...tibe2 ade suare "Haaaa..ape lg naik la tangga!!" owhhhh tidakkkk...rupenye aksi2 aku mnekan2 button tu diperhati pakgad (yg brada di dlm gelap huhu) sibbaek aku x tekan button tu ngn ibu jari kaki aku hahahaha (mcm penah wat jek :p) kikikihh...aku pon melopong dan termalu sndiri lak....msti pakgad tu ckp aku xphm bahase...isk lantak dia le..huhu...aku pon dgn longlai nye g ke arah tgga.....
tingkat 1: uhhh smgat smgat!
tingkat 2: emmm cpt sket...
tingkat 3: yess nk smpai dah ni (tp aku tinguk br level 3..kiciwaaa)
tingkat 4: ok ok aja aja fighting :D teruskan!
tingkat 5: langkah da mule pelahan...(nek tgga smbil pegang lutut)
tingkat 6: ehhh nape org asik potong aku jek ni...dorg x lenguh kee?
tingkat 7: alamak....kaki rase mgeletar ~~
tingkat 8: uhhh kebasssss
tingkat 9: jln tp rase kaki dah xde..rase cam terbg....
tingkat 10: at last....
....masuk je umah..."aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....penatnyeeeeeeee!!!!!!!!!kak massss tlongggggg" hehhe aku mtk tlg kat hosmet aku....tp dorg nk tlg ape..aku da smpai pon lol :p pastu aku trus pengsan..tak terkata..........(sigh)

moral value: bersukan lah anda sebelum anda disukankan :p (slogan tuk org yg mls senam..ni laa akibatnye)
-mangsa lift rosak :v-

Wednesday, November 19, 2008

gossip girl season 2 - part 1

salam....

heloo sume kwn2 segossipku...huhu..

em dah lama dah nk wat entry psl cite gossip girl season 2 ni....walopun da lama khtam season 2 nak abes tinguk season 2 tp xde ms nk post entry psl ni (malah kekadang xde ms nk tinguk cite ituuu)...haihhhhh (sigh)..ehh tp br aku tingat yg aku xwat pon entry psl gossip girl season 1!! uhuk (cough) xpe xpe...langkah bendul je lahh..biar aku terus jee ngn gossip girl season 2 sbb sume org pon musti suda khatam season 1 kan kan kan :p

alkisahnyeee gossip girl season 2 ni sgt laa best.....sbb kite xkan jangka ini yg bakal tjadi..xde la stereotaip sgt sbb mmg unpredictable..ape yg aku bleh ringkaskan kan episode 1: dorg sume yg tdiri drpd serina, blair, lil J, chuck, nate and dan humphrey (uuuh aku suke bangat bile dorg sebut dan humphrey :p penuh gaye) dlm proses nk mghabiskan cuti masing dgn aktiviti msg2...

si serina ngn dan da clash kan tp serina still lg rindu2an pd si dan ni...and yg plg penting dia xde jumpe mn2 lelaki pon sbb dia syg lg pd dan..

si
dan plak cam jd makin liar plak...huhu...dah pndai ayat2 awek sana sini..padahal dulu nerd gile..

pastu si
nate plak jd gigolo (dorg sbut gijolo hehe)...dah tu ade skndal ngn bini org lak tuu...adoi...

yg si
blair plak br balek dr bcuti....patutnye dia g bcuti ngn chuck tp si chuck ni sengal tpgraruh ngn bapak dia punye pemikiran dan tlh cancel utk g bcuti sama blair...hah! dia tau laa ape blair nk bls dendam pas dia blk bcuti nti...hmm sepeti dijangke blair mmg dah ade pgganti utk bls dndam pd chuck..uuu i like i like :p

Lil J? hahhh si
jenny ni cam da insaf..dia dah xwat keje2 x pekdah cam dulu..skg ni keje ngn mak blair waldorf..sbg pnlg designer...tp of kos laa mcm2 mslh ms dia keje situ..dah le keje ngn professional..padahal dia br 15-y-o! huhu hebat...tp sukee sgt kat baju2 yg dia hasilkn..kiutt :)

hmm ms blair smpai, chuck pon dgn poyo nye bwk bunge kt stesen bas tuk amek blair..kononnye blair nk maafkan lahh..tp of kos Queen B never frgive..haha...dia ade bwk mamat baru trn dr bas tuu..so...ape korg rase chuck buat?

a) tegur jgk si blair?
b) blahh ?
c) tumbuk mamat yg baru tu?

ok thats all for now...to be continued...

gossip girl..XOXO :)

Tuesday, November 18, 2008

Mangsa Bidang IT =(

hok hok...aku sgt bersemangat atsukuru pas bace entry dudu pasal keje ni..erm dudu....ko amek je lah keje aku ni..pastu bg aku jd anak ayah ko (bak kate ko jd biawak kat umah :p) ganas tol la ayat ko skg dudu...rs nk sepak2 diri sndiri ms aku bace...haha
erm keje aku yg xseberapa ni nmpk je xseberapa...tp hanya aku ngn org2 senasib ngn aku je yg paham penderitaan mental yg aku alami (huuhu cam saket mental plak..blasah jelaa :p)..honestly, aku rase mmg aku masuk salah bidang...nape laaa aku bleh terjebak ngn bidang IT nih??pelik laa...tp salah aku jgk sbb aku tiru hana ms nk isi borang UPU...alkisahnye aku ngn hana sebilik, sekelas, sekatil, sebantal masa matrik penang dulu....aicehh....marah lak encek peja nti..kui ;p so, mase nk isi borang UPU aku sgt la blur...so aku tiru la hana...

hana "ciare aku nk apply SE kat upm"
ciare "yeke hanaa??alaa aku xtau nk amek ape"
hana "jom la mtk same"
ciare "baekkk tp aku nk mtk CAD jd 1st choice..ngeee :p "

emm bih kurang cmni laaa pbualan kitorg ms tgh sibuk isi borang dulu....erm mmg aku mtk CAD 1st choice tp harusss la xdpt...gile siut! ingt senang ke nk dpt kos tuu..kalo CGPA masyuk bleh arr,,,ini ciput jek..uhuks...tp xkisah le...ms aku dpt twrn SE kat UPM aku redha je..jnji aku smbg blaja n mak aku xbising...tp dlm ms yg sama mak aku ade gak advice amek cikgu..tp aku ni je yg sengal bontot kuali...ketegaq sgt..kalo jd cikgu kan besttt....leh cuti sbulan..uuuu (T_T)

tp walaupun dlm keterpaksaan aku bjaya abes kan dgree aku..yeayyy (happy gak sbb lepas dr beban)...tp dlm hati risau beban nk cr keje n bayo utanggggg...huuuuuu menci menci menci...ms aku dpt keje aritu mmg cpt...2 mggu pas konvo aku dpt keje...alhamdulillah...aku mmg suke keje kat kompeni aku keje skg ni ^^ bos ok, rakan sekerja ok :) tp.....aku terTEKAN bangat sama projek yg sdg aku kerjakan ni...aku start projek ni dr 2/4/2007 ...dah setahun lebeh aku berulang dr putrajaya ke Jln Duta, MATRADE,,,hok hok...dr zmn aku xde lesen smpai aku gagal amek lesen skali, smpai aku dpt lesen smpai aku beli savvy sampai savvy aku eksiden, smpai savvy aku dpt 2 mggu lagi..huhuhuhu......xtau laaa bile projek ni nk abes.....uuh uuh uhhh tertekannnn....

sejak aku involved ngn projek ni kesihatan aku laa yg plg worst...migrain aku dtg btalu2...ms migrain Tuhan je yg tau ape prasaan aku...rasa pusing2 cam ms gempa bumi (penah rasa bebrp kali akibat gempa tsunami susulan) pastu bile tgk cahaye byk aku muntah...uuuuhhh peritnyeee....uhukkk....

kesimpulannye (cam wat karangan ms spm lak kui :v) aku nk tuka kejee...aku nak keje gomen...bkn sbb aku nk mencari jln mudah ke atau pon nk bersenang lenang tp aku mau kan jaminan....sbb aku rase keje gomen pon kalo IT susah gakk...bkn nye leh ngulor slalu pun...adehh...aku cume maukan jaminan...dan aku mau keje yg aku mampu handle...sbb kalo aku xmampu handle nti migrain aku dtg, kalo migrain aku dtg aku kene MC kalo aku MC aku kena jwb mcm2 at bos aku..huhuh...aku pon xnak la merosakkan reputasi keje aku...tp kalo saket jee camne nk keje??? paham x paham x paham x paham x paham x???hhuhuhuhu korang tolong laa paham aku ehhh...hukhuk

em kalo ade sape2 yg ade keje kosong kat tmpat dia keje tu, gtau aku ekk...keje gomen yg bese2 pon ok..bkn pegawai pon xpe..hok hok...ok sume...saye mau smbg keje...arini balek lambat lg

-mangsa keje IT-

Thursday, November 13, 2008

edited pictures...i likeeee =D

Haaaa puas ati akuu..heee....mumu...thank bangat yaaa kerna kamu membuatkan ariku jadi hepi bangettt..hee..oleh kerana td server down agak lama..soooo aku sempat mencetakrompakkan bberapa gamba ciarexoxoss (ss = syok sendiri) hahahaa....erm mostly gambo yg pkai digicam up to 2MB so xbleh suport ms nk edit gambo ni haa...sbb gambo ni actually diedit oleh sbuah website bknnye edit kat phtoshop..hee..i like...sooo aku tpakse banget guna gambo2 yg ditangkap guna fon sendiri yakni xbape nk bkualiti & mostly gambo adalah SS..yeayyy syok sendiri...tau xpe..hahaha...so inilah hasilnye...heee :v

hehe patutnye *city information* tuptup gambo owang plakkk
ape daaaa~~~

~yg ni lg arr x logik..patutnye gambau fashion la sbb ni kat screen display
patung2, ni aku display muke lakk..puk~

~yg ni lak x lain x bkn iklan coca cola light (for diet) hehhe~

~erm yg ni xtau laa gamba ape..poster kott~

~yo-ooo je gambau ni..napak sgt tipuu....yela..xkan laa org yg dilukis pkai tudung tp yg sdg ditinguk ole pelukis cam kaki lelaki yg kai suar pendekkss~

~erm ni kenangan daku bersama abby mucuk smbil ditonton oleh 2 eko kucin~

~poster dlm pembikinan~

~huhu cam demokrasi jer...tp tatau la demokrasi psl ape~

~erm ni la yg plg mcabar nk cr gamba yg seswai...ok la tuuu huhu~

~the picture that i like most~

~blasah jeee~

~muke kuu dicoretkan di atas jln =(~

~yeahhh billboard :D~

~dlm buku?? ngeee :p ~

Wednesday, November 12, 2008

Jodoh Itu Rahsia Allah


Assalamualaikum sume.....

heee...tibe2 pg ni rase sayuuu je...sbb ape ye?dlm pjalanan g keje pg td aku tringat crite indonesia yg baru2 ni kluar di tv3, "Ayat Ayat Cinta"...tp aku xsmpat tgk kat tv masa tu..aku tgk kat youtube jer...

cite ni rupe2nye hasil dr sebuah novel..erm rasa teruja lak nk cari novel ni..sbb org kata novelnye lg best sbb lebih detail..

yg pastinye....ayat yg paling best dlm cite ni adalah ms Aisya ckp pd Fahri....

"Jodoh itu rahsia Allah!"

~~renung2kan...

Monday, November 10, 2008

Melawan Dan Mengatasi Masalah Migrain

Menurut kajin Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO), migrain merupakan salah satu daripada 3 penyakit utama di dunia pada abad ini, iaitu selepas kanser dan AIDS. Setiap 100 orang 3 daripadanya menghidapi migraine. Kebanyakan statistik kebangsaan turut menunjukan bahawa terdapat lebih kurang 5 hingga 10% populasi menghidapi migrain di mana pesakit kaum wanita adalah 3 kali ganda lebih banyak daripada kaum lelaki.

Apakah itu Migrain?

Migrain merupakan sakit kepala vaskular yang paling biasa berlaku dengan kesakitan yang berlaku di sisi kepala. Simptom-simptom migrain termasuk kesakitan dan ketidak selesa an yang akan menjejaskan kerja seharian, muntah, pening, sensitif kepada cahaya dan bunyi. Serangan migrain mengambil masa sepanjang 4 jam hingga 72 jam, kadang-kala mengambil masa yang lebih lama, serangan tersebut mungkin berlaku berulang kali. Sebelum dan semasa serangan migrain juga mungkin mengakibatkan gangguan saraf dan emosi.

Siapakah yang sering diserang migrain ?

Umumnya, kebanyakan penghidap migrain merupakan wanita yang berkerjaya, semasa kedatangan haid dan mereka yang mempunyai personaliti jenis A. Tambahan pula, mereka yang mengamalkan cara hidup yang kurang sihat, mengalami tekanan hidup sepanjang hidup akan lebih mudah menghidapi masalah migrain. Jenis sakit kepala vascular ini sering menyerang mereka yang berumur 10 hingga 30 tahun. Akan tetapi, bermula daripada kanak-kanak yang baru saja bersekolah hingga mereka yang berumur 80 tahun turut mengalami migrain.

Apakah Faktor yang Menyebabkan Migrain ?

Sementara itu, mereka yang berumur 15 hingga 55 tahun mungkin pernah mengalami masalah migrain, akan tetapi 70% hingga 80% pengidap adalah mereka yang mempunyai latar belakang keluarga yang sering menghidap migrain. Apa yang menyedihkan adalah kurang daripada separuh penghidap migrain yang berjaya dikenalpasti oleh doktor. Migrain sering disalah tafsir sebagai sakit kepala sinus atau sakit kepala akibat tekanan.

Selain itu, terdapat banyak faktor lain yang akan mengakibatkan serangan migrain. Contohnya, perubahan masa tidur, pola pemakanan, ubat medikasi, cahaya yang kuat,cahaya fluoresen, TV, sesetengah makanan dan bunyi bising yang keterlaluan. Tekanan dan depresi merupakan faktor utama yang dapat dikenalpasti dan diubati.

Pencegahan Migrain

Migrain dapat menjejaskan kualiti hidup. Migrain juga membawa kepada pelbagai jenis risiko kesihatan seperti menghidap penyakit jantung dan faktor risikonya hipertensi dan hiperkolesterolemia. Seperti yang kita ketahui, diet, kualiti tidur, aktiviti dan isu psikologi adalah faktor yang mengakibatkan migrain. Dengan itu, kita harus mengamalkan cara hidup yang sihat untuk mengelakkan daripada migrain. Contohnya:

1. Elakkan daripada makanan tirosin seperti cheese, coklat, buah citrus, sardin, hati ayam, tomato, susu dan minuman yogurt.
2. Elakkan daripada daging salai masin seperti sosej, hot dog dan ham; makanan proses yang mengandungi kandungan nitrite yang tinggi dan monosodium glutamate.
3. Ambil makanan yang tinggi dengan zat besi, vitamin B komplex (telur) dan magnesium (legum, produk kacang, cendawan, porphyra capensi).
4. Elakkan bahan nikotin yang terdapat dalam rokok, alkohol dan minuman yang mengandungi kafein.
5. Dapatkan kualiti tidur yang baik dan lakukan senaman secukupnya.
6. Elakkan masa kerja yang panjang, menonton televisyen dan menggunakan computer.

Kesimpulannye di sini...aku xbole keje..huuuu...ooo saketnyee kpalaku ini... =(

Friday, November 7, 2008

I KISSED A GIRL! ops.... :p

hello guys & girls...

ops.....!! sblm ade yg salah sangka..let me explain 1st...tajuk post kali ini xde kena mngena ngn diri aku..haha..bkn aku yg kissed a girl...tp aku sukeee sgt lagu ni....tp bile dgr lagu ni rs serba salah nk nyanyi ke xnak...kalo ade org kat skeliling la arr ala2 segan nk nyanyi..nti org ingt aku suke kaum sejenis plak...yeekkk!!! :v

anyway...rs nye lg ni stat kuar di corong radio bln 5 dulu...1st time jer dgr mmg catchy gile lahh...tp ms aku dgr kat hitz.fm tuu dorg dah edit jd lbih kurang camni...

"I kissed a **** and I like it"

so masa tu aku xtau pempuan ni nyanyi psl ape...dia kiss ape pon xtau sbb da kena censored..haha :D anyway pas korek punye korek..baru laaa aku tau ayat sbeno nye adalah

"I kissed a girl and I like it" hahah lol...

1st time tau tuuu mmg sgt terkesima....aku rs cam ala2 meng-ong skjap sbb blur camne aku leh xpasan yg mmg lagu tu tuk org yg tuuuuttt..hahah :'D

tp skg aku xkesah..lantak le..nk nyanyi jgk...dah le singer nye cutie muties..ahaks :p alamak!!! aku bkn lessss..hihi...ok ok thats all for now..ti ade ms aku ltk lg tu kat sini ehh...

da~~~~

p/s: pd sape2 yg nk download lagu ni, kindly click this link & then search for the song =)

Wednesday, November 5, 2008

Tempahan M.A.N.I.K =)


yeahh!! ni pengumuman tuk sape2 yg nk mengindahkan baju2nye ngn manik2 yg berkilauan....ni ade promosi hebat ni...huuuu yo-oo jer aku ni....ok lah kalo nk tau lebih lanjut sila klik di sini=)...sile hubungi empunya blog utk tempahan & utk mngetahui hrga dgn lebih lnjut..

T.E.K.A.T.E.K.I.T.E.K.A.T.E.K.U.K


pada suatu ari...di sebuah kg...di sebuah rumah...terdpt 3 makhluk Tuhan...seorg ibu & 2 org anaknyee....laki nye masa tu aku xtau plak dia g mn...huhu~~ibu tsebut tgh sibuk menjait...xtau laa jait ape..jait manik ke jait sari ke xtau la plak....anak2 nye plak tgh sibuk main tonggang langgang tbalek sume..maknye x heran pon...

anak 1: ibu ibu!! ibu jait ape tuu ibu??

anak 2: ibu.....saya lapaaa...nak mkn nak mkn nk mkn!!!

anak 1: ibu jait ape??nape xjwb?ibu jait ape tuu?

anak 2: ibu...saya lapar bangat sih..(alamak ckp indon lak :p)

si ibu plakk...muke dia dah merah2 sbb penin manahan kemarahannye yg mmbuak2 sbb dikaco oleh anak2 nyee....

soalan tekateki: apa yg ibu dia akan ckp pd kedua2 anaknye?

klu: jwpn tersebut menjawab kedua2 soalan anak2nye & kedua2 anaknye puas hati dgn jwpn tsebut & xkaco lg ibunye :p

selamat mencuba! ='D

Tuesday, November 4, 2008

H.A.T.E


Saye tak suke makhluk Tuhan yg >>

>> suke menindas sesuka hati
>> menyalahgunakan kuasa
>> sibuk hal org
>> talam 2 muke
>> cakap belit mcm tutttt tp ade 1 tu mmg tutttt pon...hahahaha >:)..gelak jht :p
>> cakap base on merapu bukan based on fact
>> blagak pandai&tau sume pkara
>> suke ckp kat telefon kuat2..macam laa org laen xde fon..aku ni jenis korek tlinge tiap ari,so tlinge aku clear..mybe taik tlinga dia dah bkepukk kot
>> ckp manis d depan..kt blkg..baekkkk punye kutuk (lain ngn item no 4)
>> buat2 sibuk padahal xde kerja
>> nti aku update lg....haha..oke lah xnk tulih pjg2...yg pnting aku dah luahkn isi ati aku...this is totally not gossiping...daaa~~

p/s: wahh saye rase sgt lega..yeay...! back to business..

me & my vietnamese friends =)

Alkisahnye..sabtu lepas...aku bwk kwn2 vietnamese kat tmpat keje aku jln2 ke putrajaya..pas abes OT tu, dlm kul 3.30 kitorg pon gerak laa dr MATRADE ni haa.....pastu spnjg pjalanan berborak lee...tp ya ampun...sgt mencabar nk bkomunikasi ngn dorg....sbb dorg xbape pndai ckp mat saleh...tp kalo mengarang dlm bhs mat saleh sgt terer :P so ade lah lbih kurg cam ayam ngn itik berkomunikasi..haha :D...
Actually, dorg mmg nk pegi putrajaya sndiri..pastu bile da tau aku tggl ptjy dorg pon jd sgt excited..aku pon mempelawa laa dorg dtg ptjy..kebetulan aku xde aktiviti pd hari kejadian :p so tibe je kat ptjy, tibe2 ari ujan dgn lebatnye..

...so kitorg masuk la lepak2 dlm alamnda & take few pictures :)




me with NGA (^_^)v
















me with Phuang (o^_^o)















keindahan putrajaya =)..aku yg warganegara putrajaya pon xpenah mengexplore tmpt2 ni..hehe


























pastu....bile ujan reda, kitorg pon bersurai ke tmn yg ade kt tgh2 bulatan tbesar kt ptjy tuu..


































then g area msjid putra plak..hihi..cam pmndu plancong plak i rase =) tringat plak joo you rin dlm cite my girl...ms dia jg pemandu pelancong...kiut sgt :D









sekian saje aktiviti aku bsama awek2 vietnamese ni...woohoo...daaaa~~~
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha