Tuesday, January 6, 2009

Pakai seatbelt :)

Owh..gamba ini suda tlewat beberapa ari...tp sukati aku laa nk wat n3 ms bile kan.haha.annoying :p name pon blog aku..so inilah rules suke ati namenye..auuww :p

Alkesahnye mggu lepas..kitorg pigi pasar kat LHDN tuu ms rehat tghr. Motif? nk mkn ngn cuci mate of kos. So oleh kerana sume pon tamau bwk kete sndiri so kitorg tumpg Hamba Allah ni. Dah menumpang wat cara menumpang okay. sgt memedihkan mate kpd sesape yg melihat kitorg posing :p

Erm ms nak msuk kete tuu ade hamba Allah ckp "Sile pkai seatbelt even dok blkg!" hoho aku ingtkan dorg memain rupenyee mmg betol ehh kena pkai seatbelt tuk passengers starting from 2009?serius??owh kalo mcm tu aku bkn seorg driver yg baik sbb aku xtau fakta tu.

Jgn saman saye sbb xtau ehh pak polisi..T_T

So adelah sikit kejutan budayes di situ. Even seatbelt kat blkg kete aku pon aku rasa cam xpnh pkai. Kecuali ade satu ketika tu kakak aku pkai seatbelt ms dok blkg sbb aku bwk kete cam rollercoaster. Sori eh :p

This was what happened at that time :)

Cik Ciare & Cik Nana berusaha memakai seatbelt walopun rs sgt pelik & janggal sekali. hoho kaksu layang perasaan smbil mempunyai prasaan jelik ngn prangai kitorg yg posing bagaiii ni..its ok kaksu..weols phm ;)

ini adelah gamba dlm lift aku rs. xde kene mngena ngn seatbelt. hoho
mase tu kitorg paking area msjid wilayah persekutuan dpn mahkamah wilayah persekutuan. Sgt dekat dgn m*****e actually. tp mls jln kaki. lgpon ari sgt pns. xmampu nk jln jauh2. tambahan plak mase tu ade 2 ibu mngandung turut serta. xsmpai ati nk tgk dorg jln kaki sbnrnye. ini bln alasan :p

Sekian saje kisah aku ptama kali memakai seatbelt di blkg :)

p/s: n3 ini dikarang ms rehat lunch tp aku nk publish waktoo ptg. Jgn ingt daku xwat kojo lak..keje itu keutamaan tp aku xikhlas wat keje. Boleh gitu?? :p

4 comments:

  1. eh2..macam ku kenal jek kete HAMBA ALLAH ne kan..seatbelt tu pong cam kenal..wakakaka...

    hohoho..memasing malas bawak kete eh..nanti kucadangkan..soh byr tambang..satu kipala..5 hengget..ok tak ciare?..:p

    ReplyDelete
  2. ^^fit^^ hokhok...jgn marahhh tauuuu cik fit....beriya ckp nm "Hamba Allah" td sbb tamau menghebah2kan siapa empunya kete..shhhhh!! rahsia ehh...tu pon dah usaha xbg nmpk byk sgt ruang kete..hoho..

    alaa cas rm5 1 kapla??adess tade diskaun nuyear ke?huhu..ciann ibu2 ngadung yg nmpang skali tuuuu :p

    ReplyDelete
  3. hak.takpe..ibu2 yg tak ngandung..eh..lom jadik ibu lagik..yg tak ngandung tu leh la byrkan untuk ibu ngandung tuh...kasik dabel..hikhik..


    hohoho..tunjuk ganbar cermin jek pun gue kenal..mane taknye..port gue berposing tuh...wakakaka...

    ReplyDelete
  4. ^^Fit^^ wahwahhh dasyattnyewww...tgkap ceminn pon bleh kenal??larikkkk :P lenkali tgkap kat tayar lak...logikkahh??hoho

    camne ehh rupe cemin my baby car? hokhok..aku bkn sorg yg prihatin..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha