Friday, January 16, 2009

Please hire me T_T

haha title sgt tak boleh blah okay :) koraanggg....kompeni korg keje skg xdew keje kosong ke yg bkaitan ngn IT ehh? xkesah la ape2 pon. programmer ke system analyst ke team leader ke project manager ke....?? haha. over di situ ;n

Alaaa aku bkn ape. dah stat rasa loya2 ni. uhuk. tbatoks laks. adess bukan loya sympthom ibu mngadung ehh tp rs loye sbb aku dah mual. haha loye = mual la kan??? gilos meroyan ke hapee aku nih?? hokhok. alaaa korg paham x ape prasaan aku nii?? korg penah tak rasa dah terlalu boring brd d sstu tmpat dan rase xbsmgt ms keje?? ke aku sorg je yg rase camtuh? ;p smpai arini aku rasa aku dah 2thn 3bln setio kat kompeni aku bkhidmat skg. increment $$$ mmg ade tp increment tu based on sooka ati bos aku nk bg bape kan. xde la fixed stahun naik RM1000 pon. hakhak. tu angan2 tu labuuuu ;n erm walopon plbagai dugaan dan rintangan dah aku telah tempuhi dan masih redahi tp aku msih lg setia ngn kompeni ksygn aku neh. tp bile dah lama sgt dlm 1 projek aku rs cam lemau~~~ lembekkk. xdo smgt gitus. haihhhh T_T. at least bg arr share kompeni dlm 2-3% jd arr kan. bkn nk byk pon. egegege. lariiii larikkkkk :'D

haihh. ape naseb aku pasni ehh. bape lame lg aku akan berada di tmpat aku skrg ek. akan ade ke perubahan drastik dlm idup aku dlm ms tedekat eh? erm mcm2 soklan lg ado dlm pale aku neh. sgt ligat berkate2. mcm fax machine lak otak aku ni. mujur xbley print. kalo x konfem asik xcukop ketas je nk memerintkan dirinya. hahaha. **merepek**

kesimpulannye sape yg tau ade keje kosong yg agak2 seswai tuk seorg yg benama ciare sile habaq nooo. hekhek. erm mn laaa tau kot2 ade bos di antara yg berblogging ni. hohok. okaylahh mari layan lagu matahariku^^. (rasa bersemangat dgr lagu ni ;n) anda juge buleh melihat lirik2 di ciare's music zone :)

Tertutup sudah pintu .. pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Kuharus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Kubersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukan waktu

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

notes**tiba2 aku rs cam nk wat contest..sape yg jd follower this blog yg ke-50 akn dpt adiah. hehe. isk tp cam xlogik lak. baik aku wat cntest teka-tekuk. hah. aku rasa cam ade entry psl teki before this tp xde sape pon dpt jwb. susa sgt ke??? ;) <-- tanye dgn aksi berlagak :'D

6 comments:

  1. aku pun nak keje baru gak!!!!

    ReplyDelete
  2. ciare~~ jom p jobstreet career fair esok / ahad ^^

    aku y baru setahun 2 setengah bulan pon dh rase bosan d situ hehehe..
    org lain y dah 4,5 tahun pon relax d situ kuikui. kdg2 aku pon pelik btl tgk dorg y mcm xde perasaan bosan pon. huhu.

    (mati la kalo ofismates aku bace ni hukhuk)

    ReplyDelete
  3. ciare?? nak cari kerja ek??? kat ganu nak??? 1 department ngan mizah...hehehe...sebab hari tu mizah ada dengar2 dari HR cakap nak amik eksekutif IT...memang department mizah nak pakai orang...bos nak cari programmer yang berpengalaman...

    ReplyDelete
  4. opis saya ade 2 kekosongn untuk pos. programmer silela apply www.knm-group.com

    ReplyDelete
  5. i cam rasa dis is not a good time to job hop...sbb recession..akak lg lama dik..12 tahun kat 1 company n first job lak tu..ni baru tukar tmpt baru..giler setia..

    ReplyDelete
  6. ^^ruby^^ jom kite cari keje wei..hukhuk..

    ^^mumu^^ alamak ade career fair ehh?ms aku bace komen ko ni dah ari senin..lepas sudaa..hukhuk

    ^^mizah^^ hah?ganu?kmaman ke??hikhik..amboi mentang2 le tunang i org ganu, mizah dok pomot ganu lak yukk..;) tp nti cik abg i plak nk keje mn..huhu

    ^^erieq^^ thanks erieq..i'll be right there :D

    ^^Dee^^ wahhh yeke :D ciare pon nk jd pekerja setia..cume kdg2 rs xthn ngn kerenah customer :(

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha