Thursday, January 22, 2009

Style: Mod & Dramatic

Hye all, erm aku rs enjoy lak wat mekap2 ni kan..haha..best best..bln 3 nti aku ade nk wat testimonial kat mjlis akad nikah..hekhek..kalo hasil memberansangkan buleh setup bisnis nih :P utk testimonial ni aku wat for free ala2 amal jariah la kan..nti bile dah ade bisnis harusss dibayar..aku kan mata duitan ($_$) ouchh..gurau je laa..;n

Okay arini aku saje nk gedik2 tnjukkan mekap mata style mod..aku dpt inspirasi ni pas nengok cite ANTM..cam best jekk..ape yg aku paham mod ni adelah gaya ala2 dolu2 sket..kaler plak lebih pd kaler kulit..feshen baju dia plak ala2 70s gitu..tp kalo aku lari konsep pon aku pdulik ape kan. sukati aku la nak namakan style ni ape..haha..gile kejam :P

tips (1): guna wane ala2 coklat pastel sbg pembayang

tips (2): letakkan wane 2 tona lebih gelap dr pembayang mata kat sluruh klopak mata

tips (3): taruk kaler tona gelap cam dark brown kat ujung kelopak mata utk kesan dramatik.

tips (4): pakai eyeliner dgn bhati2. jgn cocok mate

tips (5): pkai mascara scukup rase..hoho..nk lg heaven pd fake eyelashes :)




notes**sgt susah jd model, jurumekap & jurugambar dlm ms yg sama huhu sooo aku tnjuk gambo yg siap je lah..ssh nk tgkp gambo step by step..huhu

10 comments:

  1. bagus ciare, blaja blaja mende yang ko minat, lawa:)

    ReplyDelete
  2. ^^rose^^ huuu..tp tulaaa..minat mmg minat..tp kos nk bli makeup ni quite expensive..tp ape salahnye cube pelan2..wat kecik2 dulu kan...:)

    alaa korg da ade minat bisnis baju online..aku nk jgk bisnis..hikhik :P

    ReplyDelete
  3. comell la...Gud luck yer...kalu kna kejer ari ngu ko bawak la alat make up n makeup kn aku yer..hehehehe..

    ReplyDelete
  4. ^^nana^^ tenkiuu tenkiuu ;)ishh jgn kate ari mggu, ari xmggu pon aku ade bwk alat mekapku..hihi...tp kite mn ade keje weekend dah skg nih.hukhuk

    ReplyDelete
  5. wah shantek..pandai ye ciare mekap² nih...nmpk gmbr nih cam cntk jer

    ReplyDelete
  6. ^^masvi0na^^ atee xde la pndai beno..cume minat tu ade :) mn tau ade rezeki dlm bidang nih..hikhik...ni br blajo sket2..pasni nk wat fullmakeover pulak ;) cume kdg2 masa tuu jer terhad..

    ReplyDelete
  7. ^^Ruby^^ tuu pesen taik mata namenye :'D hakhak

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha