Wednesday, March 25, 2009

Clumsy Dan Kepochi =P

Pertama sekali saya mau memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi sbb diatas kehendakNya, ada insan yg baik hati menyimpan beg duitku yg hilang. Alhamdulillah.

Terima kasih byk2 pd insan tersebut. Jasa anda sgt dikenang & mdapat pahala yg byk. moga Allah beri ganjaran yg besar pd anda ^__^. Tp xtau sape yg jumpa beg duit aku actually sbb org yg jumpa tuh dah passing2 kat org lain. Xpelah, yg penting TERIMA KASIH pd semua yg menjayakan misi mencari beg duit ciare iaitu ofismates especially Nana, all MATRADE & SMIDEC staffs (sbb dorg dok email2 kat sume org dlm bgnan tuh. tetiba glemer aku arini ;n), kakrubi yg teman aku ulangalik merentasi cyberjaya-ptjy-jln duta-serdg-cyberjaya. huhu. xpasal2 kakak aku ikot aku bjalan2 arini ;)

Yg penting arini aku bgaikan hidup di atas jln raya sbb dok travel sana sini. fuhhh~~siriyes penat! pastu penat otak nk pikir "pasni nk g mana, nk wat ape....". Bermula dr aku g ke balai polis terdekat dgn Jln Duta bsama Nana cayunk, tak psl2 kitorg tertengok majlis yg sdg dijalankan kat balai polis tuh iaitu tarian rasmi poco2 (ini bkn gurauan! ;n). Nah xpcaya tgk ni. smpat aku snap gambo polis berkawad dlm versi poco2 (patutke??)
Pastu wat laporan kat polis dan kena byr rm2 (esok aku byr duit ko ye nana. cmpur rm2 lg tuk parking ;n). Dah setle aku anta Nana ke jln duta dan aku meneruskan misi aku iaitu buat IC & driving license aku T_____T. bygkan betapa pendatang haramnye aku. rasa takut2 bwk keta sbb xde lesen lg. dah la P! kalo aku TERlanggar org xke naya?? fuhhh~~tp mujurrr selamat spnjg memandu tnpa lesen. alhamdulillah :)

Then, aku ajak kakak aku ke JPN and JPJ tuk wat IC n lesen yg baru. Ops!! luckily, bila smpai je parking JPN, Nana call beg duit aku sudah jumpaaaa ^____________^. LEGAAAAA :'D

aih. pnjgnya cerita aku. haha. penat lah nk taip. itu sahaja laporan saya dari putrajaya :) sblm mengundur kan diri mari dgr lagu Clumsy from Fergie, sbb atas ke-clumsy-an sayalah beg duit ilang T____T.


Love; Ciare =)


3 comments:

  1. Ari ni ari Polis la Ciare....tu kira agenda diorang la nari pocoo2 tu..ari nih ari ko, mn tau nnt ko kna teman aku lak...:)

    ReplyDelete
  2. ^^Nana^^ hehe...bestnyew poco2..mlm ni nk poco2 lah ;)

    Okey berehhhhh~~aku sedia aje temanin temen2 yg dlm kesusahan :)

    ReplyDelete
  3. erk cane ley jumpa?
    aiishh kamu ni.
    Take care tau

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha