Tuesday, March 31, 2009

Harijadi SumOne adalah tak smpai 4 hari dari skrg ^__-

Sgtt tertekan kan?? yelah, tiap kali je ade besday someone atau perkahwinan someone atau kelahiran anak someone msti aku dah penin berhari2. ahahaha. sgt over di situ. orang lain yg besday, kawen, beranak aku pulakkkkk yg penin ;n. Bukan ape nyahhh, aku penin nk bg adiah apeeeeee. tertekan tauuu. xkan asik2 nk bg adiah yg samaaa je. tak ke meroyan haku nk beli yg sama jek. borink lah babe.

Slalunya, ada beberapa kriteria yg perlu ditepati ms beli adiah. Jom tinjau =D

1) Mestilah budget :) tapi ini bukan bermaksud kita kedeks atau tangkai jering or whatsoeva lah kan. budget ni pntg. mana tau kot2 dlm bulan yg sama ada 2,3 org kawan kahwin. So adiah msti kena bg sama adil. xkan nak beli utk A lebih grand dr B @ C. So kita make sure bdget utk tiap majlis kita pergi kita mampu. kalo ade tlebih duit opkosss beli yg mahal sket ;)

2) Bentuk adiah. Hehe. ya ini juga sgt penting. bg adiah tu biar bpada2 lah kan. jgn laa beli yg smthg mudah pecah ke mudah rosak ke. mmg lah bukan salah kita kalo bnda tu pecah@rosak tp bole dielakkan whattt :P

3) Tips: Beli lah adiah yg mudah2an dpt digunakan oleh penerima adiah.

4) Org lain beli adiah ape ek?? erm aku slalu pikir camni. Mmg lah xde mslh kalo adiah kita sama cam org lain bg kan. tp baik bg sesuatu yg lain ;)

5) Nak kongsi ke tak nak?? hehe. ni masuk dlm kategori bdget ni :P

6) Dan byk lagilah aku rasa. mls nk pikir dah. kikikiki ;n

Kesimpulannya di sini, aku xtau nak bg adiah ape sempena arijadi seseorg dlm masa 3 ari setengah dari skrg. uuuuuuu~~~~sbb masa besday aku dia bg adiah best. eeeeii penin2. napa brg2 laki slalu hage mahal ek? so sad +_____+

Sape ada cdgn nk bg ape?? atau posponnnnn aja? wakakaka. aku kijam ^_-


Love; Ciare =)


15 comments:

  1. ciare,problem dudu dari dulu sampai skang same jek bile beli hadiah hehhhe

    aku sukee beli hadiah orang dengan citarasa aku, apa yang aku sukeee, bukannn apa yg org tu sukaaa uhuk uhuk walaupun aku dah nekad nak beli ikut citarasa si penerima hadiah tu tp last2 aku ikut gak yg cantek di mate ku wuuuuu

    teruk kan teruk kan ;p

    ReplyDelete
  2. ^^Dudu^^ alaaa taste ko okay ape. sbb slalunye ape yg ko beli type comel2...sukeee lahh =P

    ReplyDelete
  3. setuju2! brg org laki mahal. dari baju ke kasut. bapak mahal!

    ReplyDelete
  4. itulaa problemnyeee ;p
    cube ko bayangkan aku nak kasi adiah ke keri tapi aku x beli adiah kelelakian ;p

    siap bg paper bag pink lagi tu hak hak

    keri redha jek ;p hew hew

    ReplyDelete
  5. ^^Ije^^ a'a lah Ije....kalo beli brg2 hantaran lg laaa hazabb. nasib dulu tunang ciare beli sndiri.tau xpe =P kahkah

    ^^Dudu^^ tuhlah psl dudu..aku dlm dilema nk bg adiah ape kat kerol..haishhh +_____+...before this aku dah bg kemeja pink, shirt pink..lalalala~~~skrg nk bg ape??xkan sluar slack pink pULAK??? wakakaaka

    ReplyDelete
  6. akak suka bg cadar..ok x? kalo nk buat lawak beli lesung batu..mmg org gelak..tp org still pakai..hehehe..

    ReplyDelete
  7. ^^Dee^^ okay lah tuu bg cadar..bnda tuh kan org pkai tiap ari..kalo dpt byk cadar bleh gnti tiap2 ari..muehehehe =D

    ReplyDelete
  8. adiah untuk laki : boxer..konfem2 xde org yg beli kn..hahaha

    adiah untuk pompuan : bracelet pn ok..

    ReplyDelete
  9. masak mende yg spesel jek untuk dia + beli bday cake..pastu berkelah aa kat tasik or pantai memane ke..sayep dengar kt bagan lalang pon cantek gak pantai dia..ahaha..err..acceptable tak cadangan neh?huhuhuh..

    ReplyDelete
  10. ^^Z@ck^^ fuhhh~~boxer tuu..cekci lah pulak..kalo beli petak2 kaler pinkies buleh x? =D

    ^^BrideToBe^^ erm kek tuh wajibulghunnah =D tp adiah xtau la nk bg ape..haishhh...kalo yg nk bcuti2 tuh plak mcm xbleh sbb ms terhad..skg ni tahap gaban punye xfree ujung mggu sbb nk wat psiapan.kalo dating pon msti pegi setlekan urusan..bukan dating yg berkasih sayng tuh. ahahah

    ^^Yani^^ Sapo lagi kalo bukan Datok K i tuu..wakakaka :D

    ReplyDelete
  11. owh utk itu datok K kah?b4 ni cia pnh bg ape?cm yani pon ssh gak nk pikior psl ni..
    tp yani pnh bg perfume n sweater arsenal..sbb pak tam 'mati susah kipas'die hard fan arsenal tu..hehehe
    datok K minatt ape eh?

    ReplyDelete
  12. ^^Yani^^ alaaa jgn arr tanya camtu..kite pestime mau celeb besday dia...kitorg kan bcinta express trus nk kawen..hihi..(FYI, ms kitorg kawen nti baru setahun kenal :p)..dia kan minat kereta..xkan nk beli keta sebijik kot..haishhh..kalo nk beli spanar pon sume jenis spanar dr sekecik2 alam smpai sebesar2 peha i yg gebu ni pon ade...alaaa nk bli ape...uuuu~~~tp mcm da xsmpat nk beli laa..naseb smpat order cake..mybe adiah tu pospon dulu kot..dia kan generasi veteren, xkisah sgt kot bab2 adiah ni ;)

    ReplyDelete
  13. hahaha akelakar giler spana besor kaki kamu...gilerk ah..mmg xleh percaya!hahahha
    ala cia laki mmg xkesah la..yani pon postpone gak..kalau tnye die nk ape..jgn harap die jwb..ape y die kate jgn membazir la hape la..
    kalau die tnye kite..konpom!list berderet..hahahahhaha

    owh br 1st time eh..wah lomantik gitu

    ReplyDelete
  14. ^^Yani^^ betulllll mcm2 spanar ade...btk yg tak tercapai akalku pon ade..haishhh ^__-

    a'ah 1st time ni...tp tpaksa diawalkan 2 ari sbb kite blk kg mgu ni...

    tuhlah kan,..ssh tanya orglaki ni.kalo tanya pempuan nk ape, konfemmmmmm 1 buku pon xtentu ckup nk list kan? =P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha