Monday, March 9, 2009

Jgn bersedih lagi ~~

Assalamualaikum. morning sume. tp rasanye pg2 cuti camni xde maknanye korg nk online kan? xpe biar la aku sorg aje yg baca. (apakah ini???) arini rasa mcm nk buat sessi luahkn perasaan. actually aku adelah sgt xreti nk share problem dgn org lain. bkn psl segan. tp mmg xreti nk luahkan scra verbal. kirenya cam aku kena taip2 dulu pastu baru bg org lain baca. hoho. maybe sbb keje aku ngadap laptop aje so aku lebih senang berkomunikasi dgn laptop instead of people. (hehe serius sakit kronik ;n)

Anyway, bukan lah masalah beso negara atau negeri perak pon (scra jujurnya aku xserius xtau ape dah jd kat perak walopon aku anak jati perak. kalo camni bkn anak jati lah tp beras jati. huhu~~). Cume perasaan tak tenang. itu aje. bkn lah xtenang sbb org atas umah aku asik tmbuk sambal belacan guna lesung batu or org bwh plak asik main gitar letrik dia seawal 8 pg??? hadoiii sgt tensi okay. tp gitar letrik tuh dah snyap sbb ade org sound td "hoiii xreti diam ke???" hehe. fadannn muke org yg kena sound tu.

Ops smbung balek kat mslh perasaan xtenang td kan. erm not sure lah korg penah rasa ke x prasaan camni. 1st of all bukan xtenang sbb persiapan teeett okay. yg tu bukannye xtenang tp yg tu adalah penin kepala smpai nk muntah ijo. tp xde la smpi giveup. tu cume perasaan rasmi bg bakal2 teeeet. huhu. rasa nyampah aku nk taip pkataan sebenar teeeet tu. wat akakk tensiii aje. h0h0. pd ari tersebut nti baru leh sebut teeeeet :'D

Fuhhh~pndai jgk aku goreng ayat pg2 yg xberapa buta ni yek. kahkah. msti tensi sape yg baca aku yg buat aku xtenang kan?? okay focus focus :) Alkisahnye, aku mmg always rasa xtenang, rasa bersalah, rasa keliru, rasa haru biru (??), tp pas ade insan yg bernama makhluk Tuhan paling sexy pujuk aku, aku akan okay balek =P (nii kes ape pon xtau arr. hehe)

Aku rasa tak tenang bila aku fikirkan apa future yg akan aku lalui nti. camne kehidupan aku 10 thn dr skrg, 20-30 thn dr skrg? apakah perkara yg aku nak tuh akan tercapai?? dan mcm2 lagi lah. then, bile 'sesuatu' terjadi, aku akan pikir, "Ya Allah, nape semua ni terjadi?". ops aku bukan menyangkal Qada' dan Qadar. Dgn scra mendalam lg aku akan berfikir sume tuh terjadi sbb aku ke yg salah? atau aku ade buat dosa pd seseorg? atau ade org yg masih x maaf kan aku?? Yelah, sbg manusia biasa pasti aku penah wat seseorg bersedih, terluka, sakit hati, marah, nyampah etc. Aku bukannye perfect.

Adoi. camne nk ckp ek? xtau la tercapai ke tak motip aku kat entri ni. bak kata aku td, aku paling susah utk luahkan perasaan hati aku ni. sbb hati aku xreti bercakap. kalo dia reti, sudah pasti dia akan terpekik telolong bgtau ape prasaan dia. hati ohh hati....kamu okay kah?? =P Yg pastinya aku msih xtenang. Smlm masa kusus ade blajo, kalo org tu jujur hati dia tenang. maksudnye aku xjujur ke?? xjujur pada sape? pd diri sendiri ke org lain ke? aku pon xtau. pd saat ini, aku jujur pd teman aku. (teman?? hihi) Ke aku xjujur pd diri sndiri?? rsnya aku dah ikot sume kata hati aku. aku buat ape yg aku suke as long as xsalah di sisi agama dan aku xbuat ape yg aku xsuke. so whats up with me babe?? ade doktor x kat sini?? I need a surgery please!

Solutionnye?? senang ajeeeee. aku hanya perlu memasak atau pon bermekap2 then kuar shopping ke window shopping ke. wat jelah ape2. then aku akan lupakan ketidaktenangan itu sebentar. but when I'm alone, aku akn xtenang smula n pikir yg bukan2 tahap xde tahap. owhhhh jgn terlalu bfikir ciare. bfikir itu elok, namun jika bfikir diluar batasan maka buruk padahnye. just let it be. jd solutionnye terakhir aku adalah kahwin. (hahah tetiba. gataii noooo). so motip entri ini adalah kahwin lah anda sblm anda xdikahwinkan. hoho. dgn itu anda akan sntiasa tenang, berkasih sayang, bercintacintaan dgn pasangan anda. ^___^

p/s: ini adalah entri luahan pokok buluh yg miang. ape kesss ko baca???

Love; Ciare =)



11 comments:

  1. i dah keliru .. mende la yg di teeettttt nya tuh

    ReplyDelete
  2. eh aku terbace plak :p
    hahaha

    ciare..... kalo kite x tenang, dekat kan diri pada tuhan. bace quran banyak2. berzikir ke.

    insyaAllah, kite akn rase tenang.

    smile! :)

    ReplyDelete
  3. ^^Dakjaat^^ keliru?? ;n u akan tau xlama lg...(i u pulak dah. hehe)

    ^^Muni^^ Alaaa muni msti ko xbace smpai abes....(T___T)

    ReplyDelete
  4. erk

    aku salah faham ke? aku bace btl2 smp abes ni.. huhuhu

    eh eh
    tetiba aku xfaham. mmg aku lum sesuai utk kawen lagi kot.

    hahaha

    ReplyDelete
  5. ^^murni^^ hehe :p fahaminya scra halus =)

    ReplyDelete
  6. ciare, what can i say same like muni. dekatkan diri dengan Allah. ko wat istikarah malam2, wat tahajud ke. Insya-Allah, Allah menolong hambaNya. Rahsia Allah kita x tau. Kalo ko g shopping ke memasak ke tuh semuanya just nak sedapkan ati ko.

    kate org ikut hati, mati.

    ReplyDelete
  7. ^^Lina^^ huhu..ko dah salah paham ni...

    adehhh...korg..jgn salah paham yekk ngn entri ni..xde kena mngena ngn sape2..hanya knflik diri sndiri =P

    ReplyDelete
  8. ciare, aku bg solution utk ko tenangkan ati ko. sebab ubat nak tenangkan diri adalah dekatkan diri ngn Allah.

    bukan ade kaitan ngn sesape =) Tapi kalo ko dh rase tenang, ok la. biase la kalo ade mase kite x tenang tuh. kalo tenang sepanjang mase pun x logik gak.

    ReplyDelete
  9. dah dah cyunkk..namo seddey² lagi. x rawk arr camni babe...hehehe

    ~padahal diri sendiri tgh kesedihan gaks..hiksss :P ~

    ReplyDelete
  10. ciare....
    aku baru lepas bace entry ni dengan entry bunge2 cinta kat atas,,
    leh tak klu aku nak ikut ko rase sebak??
    aku pahm aku paham..
    truly aku mmg rase sebak sgt..
    xnak ah cite kat sini, jap aku msj ko hehehe

    ReplyDelete
  11. thanks kwn2..its okay..ciare sudah sembuh..I AM HEPI RITE NOW. THANKS DOAKAN =)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha