Thursday, March 12, 2009

Kenapa?

Salam.

gudmorning yg dah xbape nk morning sgt. matahari dah tegak tu. td smpai sini kul 9.15. sbb aku pegi opis dulu. amek surat dkt majikan. (majikan?? nape xckp bos aje??) alaa tp bkn dpt jumpe pon bos aku. not sure dia masuk lmbat or pegi jmpe customer. xkesah lah kan. dia kan bos. sukati dia arr nk dtg kul bape. huhu. tadi ade 2 org aje kat opis. yg pertama sales manager dan kedua makcik cleaner. hik ;n ish tp makcik cleaner tu sgt baik. yg pntg bkn indon. dia mlayu n sgt baik n peramah. tp jumpe dia skali skala aje. aku ni bknnye dok opis. dok kat opis klien. kalo setahun x balek opis pon org xkesah.

Kdg2 aku smpai org2 kat opis klien aku ni ingt aku ni keje tmpat dorg. padahal aku vendor aje. tp dah tahap bermastautin. ahahaha. pelik sgguh. nmpak cam best kan??? walhal???!!! urghhh!! very the tensi happy. kahkahkah :'D mulai arini kena kurgkan perkataan yg mengeruhkan keadaan. aja aja fighting!! =P

Erm betapa lamanye aku xdtg opis smpai aku xtau sapekah pekerja terkini kat opis aku tu. yg resign aku tau. tp employee baru, harammmm xkenal. hoho. bknnye xberamah mesra. tp kalo dah dorg masuk team lain aku team lain, so sgt ssh nk kenal sume org. aku rs kalo aku bertemu bahu kat alamnda ke, dlm wyg dok sebelah ke...sowi okay, aku xkenal ko. skali kang berkenalan rupenye satu opis plak? miahahahaha :'D dah le aku ni bermuke sombong n sgtlah xsuke menegur org. so pham2 lah yek. x mgkin aku akan tegur org tu dulu. unless dah kenal, mmg aku ckp xrenti2 smpi ko wish aku xkenal ko. ahahahaha.

So, td kat opis time masuk pintu tu, kena pkai access card bagai. aku pon dgn vangganye scan la access card aku. time tu ade sorg mamat ni. dia cam terkojuts berukcipanzi sume lah kan sbb dia xpenah tgk aku tp aku ade access card. dia plak xde access card and kena pkai ding-donggg. ahahaha. tp ms tu aku bolayan saje. aku scan card then trus naik tgkt 2. mamat tu pon naik tgkt dua. pastu dia kata "budak baru ekk??xpenah nmpak pon". what????? budak ko ckp?? huhuhu. dulu suke org pgil budak, tp skg aku ngaku dah tua n xsuke org pgil budak2 nih. very no respect okay! ughh. "taklah, saya dah dekat 3 thn keje sini. nape??" cehh serius gile aku ckp. pastu dia bls "ahh yeke? sori kak. kalo camtu sy lah yg budak baru. hehe". dlm hati aku "TAU XPE OKAY". miahahahaha :'D pastu mls la nk mesra2kan. nti kang junior buli aku plak. so pas aku amek ape yg patot kat bilik majikan aku, aku pon blah. sekian =)

So itulah pengalaman aku seorg software engineer yg xkenal sape opismate aku. hihi. bye ^_^

Love; Ciare =)


7 comments:

  1. wakakaka.dasatnye ko :p

    aku dulu even dok kat MoF tu nk dekat setahun tp msih selalu g ofis kat cyber. (dekat jek pon :p).

    balik ofis besh! sbb bole pow milo 3 in 1, megi dan biskut free..wakaka.

    ReplyDelete
  2. wakakaka..dah dia yg budak baru
    memandai ckp org lain budak baru..
    siot je/...

    ReplyDelete
  3. hehehe..ala xkesah..y penting org tao kite lame..teros rs respect..heheh bole ke mcm tu?

    ReplyDelete
  4. ^^Mumu^^ alaa opis ngn site ko dekat2 tuh psl slalu balek opis. team aku yg kat MoF tuh pon tiap mgu balek opis..uuu~~~aku pon rindu balek opis.bleh lepaking mnum milo..borak2 smpai lebam pastu leh mkn megi bile lapo..uuuu syokkk =D

    ^^Neeza^^ tuh la psl..tp bukan slh bdk tuh jgk..mmg company kite camne.jrg balek opish smpi xkenal opishmate ;n

    ^^Yani^^ yezza!!sgt bangga bile sebut keja dah dekat 3 thn..muehehe.ailaikkk =D

    ReplyDelete
  5. wakakka..org lama di katakan budak baru ye..nasib sedar diri lepas tu..

    ReplyDelete
  6. uwahhh...bleh gak camtuh eh..
    bermastautin di tmpt client..mueheheeh

    ReplyDelete
  7. ^^Atty's^^ tu lah psl..siap pgil budak tuuu..eeeiii berbuluuu den =P

    ^^Diana K^^ isk buleh sesangat.kdg2 smpai lupe jln balek opis =P rsnya max 3-4 kali je balek opis tu pon sbb nk amek payslip ke cop ape2 ke.haha.meh arr keje cam cik ciare si software engineer a.k.a kuli tegarr..h0h0...software engineer?? cam best kan bunyiknye?? tp kerja nya ngalahkan kuli @ buruh kasar...uuuuu~~~

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha