Thursday, March 26, 2009

Movie Review: RACE TO WITCH MOUNTAIN

RACE TO WITCH MOUNTAIN

For years, stories have circulated about a secret place in the middle of the Nevada desert, known for unexplained phenomena and strange sightings. It is called Witch Mountain, and when a Las Vegas cab driver (DWAYNE JOHNSON) finds two teens with supernatural powers in his cab, he suddenly finds himself in the middle of an adventure he can't explain. When they discover that the only chance to save the world lies in unraveling the secrets of Witch Mountain, the race begins, as the government, mobsters and even extraterrestrials try to stop them.

(Source: Buena Vista Columbia Tristar Films) - GSC


haha. msti boringkah baca karangan di atas?? hikhik. erm meh arr aku citekan versi aku tgk cite nih =P

Nombor 1: Ptg tuh, aku g beli tiket. xmo arr booking2 online nih. sbb aku bdget kuota utk booking msti udah penuh~~~almaklumlah most of working people da dpt gaji except me lah kan. So utk mengelakkan situasi kecewa membooking tiket pd mlm rabu seperti yg selalu terjadi pd aku b4, so its better kalo aku g bli aje siap2 tiket tuh at the evening. Jadi aku pon beli lah 3 tiket menonton cite "Race to the witch mountain". Cite keluaran walt disney kan, so harus lah aku suke bangat. haishhh xdpt trima i dah nak kawen youuuu, sbb i masih sukakan cite2 yg fantasi gini. i very the like okay. hakhak. adoiii rosak lah bhs blog aku. tp awas!! bile menulis saje aku berbahasa gini, kalo reality xde lah seteruk ini, malah lebih teruk! miahahahahaha +____+
Nombor 2: Oleh kerana wyg start jam 8, so adalah wajib kena g awal2 dan bermghrib di alamanda. Aku rs jarak alamanda dr umah dlm tambah tolak 3 km or less lah. utk mengelakkan haru biru kelam kabut, so utk lebih tenang baik solat di syana :P So sesampai aje di alamanda, round g rompak bank dulu, smyg n posing2 dulu kannnn. muehehehe.
menunggu wyg nombor 3 menyala lampunye :)

yes yes!! da masuk dahh. dah pukul 8 tp iklan pon xstart lg. cehhhhhhh! ber-iya2 lah kitorg bercepatan padahal lambat jugakkkk mau start. so posing dulu. kihkih. me wit sista. abg ipar aku lmbt msuk =P

Nombor 3: EEEEEEiiiiiii nape lahhhhhhhhh aku slalu berkategori sedikit malang?? (kalo tak sikit byk, kalo x byk sikit. tp msti adelah! haishhh). What happengggg di dlm wyg tsebut??? erm yg terjadi adalah, kitorg TERmalang sbb dpt sit sebelah monyet2 keluar Zoo xreti respek hak org lain. plus sgt tiada tatasusila. bisingggg nak mamposssss budak2 kat sebelah abg ipar aku tuh!!! meroyan kaedahnyew. aku rs dlm 5-6 org jgk lahh dorg tuh. Sgttt mau get attention org ramai lah tuh. yg pempuan dah xtahu malu ckp kuat2 gelak bervolume plg besar. eeeee aku rs nk tgkap aje gambo dorg sekor2 and tepek dlm blog haku nih. isk tapi xberani :P aku berani berceloteh di sini dan terpaksa menyeksa batin org2 yg baca blog haku nih. kehkeh.

Yelah! mana lah kitorg xtensen. dah la bercakap secara kuat, gelak secara kuat, pdahal baru iklan dan aku rasa tiada lawak di situ. aku rasa aku masih ade sense of humor yg kuat sbb aku pon kuat mengilai jgk. tp pd masa yg betul (mesti lah mau backing diri sendiri kan? ehem! ;n). Aku xtau lah kot2 budak2 tuh main geli2 ketiak ke smpai dorg ketawa berdekah2. haipppppp! menambah dosa aku jek ngutuk dorg, tp mmg benar.......mereka sgtttt tidak sopan. aku siap sebut "sssshhhhhhhhhh" kuat2 pon dorg wat bodo ajeee. abg ipar aku smpai nk tuka tempat dah sbb dorg terlalu bising!! camno org lain mau fokus utk nengok wyg??? aku byr tiket wyg bukan nk dgr korg gelak lah ^%$&*&^%!!! sabar. sabar. maaf ya. ini sesi luahan hati. korg skip ajelah blog lain kalo xnak baca T_____________T. Lastly, we all berganjak sikit tmpat dudu kebetulan ade 1 sit kosong sblh aku. legaaa tlinga.

Nombor 4: erm patotnyew nk crita psl movie kali ni. Tp dah xde mood mengingatkan budak2 tidak sopan mlm td. Kesimpulannyew cite ini sgt besstt. nmpak real & xde part yg nmpk animasi. Pelakon2 yg comel. (the rock comel??;n). kesimpulannyewww aku sukeeee cite psl alien =D hehe. i likeeeee. yg penting cite alam fantasi and x logik. kdg2 jemu tgk cite logik sbb dunia sebenar dah logik, ko tgk ajelah hidup ko kalo nk tau cite logik. watpo nk tgk cite logik kt wyg jugak. huhu. so tgk jgn xtgk.
last but not least. shopping :P ni dlm fitting room ni. korg rasa aku beli ke x benda ni?? muehehe


Love; Ciare =)


8 comments:

  1. xtau la ko beli ke rompak baju tu ciare...coz pagi2 g baju tu dh melekat kt badan ko ari nih,hehehehe....(^_^)

    ReplyDelete
  2. memang sangat g-mp-ng budak2 tuh..haaa geram aku..jakun nak mampos...

    ReplyDelete
  3. ^^Nana^^ hikhik..aku mmg cdg nk rompak..tp hati masih bersifat mula lalu kubayar jua. eceh :P

    ^^Ruby^^ Kan Kan Kan???tahap monyet dlm ZOO pon reti lagi bertatasusila gamaknye. yeke?? =P

    ReplyDelete
  4. ciare beli ye baju tu..

    tu ler budak2 skrg..bila org tegur kata org bzbody..tapi perangai mcm b**i..mana le org tak mrah

    ReplyDelete
  5. YAYYYYYY!!!! dh leh dh aku tgk post n3 ko yang..yayyy yayyyy...asal ek aritueeee x leh. dengki sungguh ek..haha

    haaa aku pown nk nengok gaks citer neh ^_^ hikssss

    ReplyDelete
  6. ^^atty^^ tuhlaa..msti budak2 baru abes school kot...haishhh....xtau nk slhkan sape...

    ^^Redblo0dSnow^^ huahuahua...agaknyew xmampu kot blog ni nk terbang ke nyiauu2 Zie...nasib laaaa buleh pulak..aminnn :)

    ReplyDelete
  7. hmmm..kakak n adik sama je ye muncungnyer...hehehe..

    ReplyDelete
  8. kekekeee...
    1. agak skema ye pembaca2 blog ko ni...komen sopan2 belaka...opsss...sososori

    2. Adkh cite tersebut sgt best??? klu sgt best...gue mo pg nonton esok....ngeee

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha