Wednesday, March 18, 2009

takot . ngeri . resah . gelisah

Hah! amek ko. dah terkeluar tajok entri yg mcm serba xkena bunyi nye tu. ala2 slogan novel pon buleh jadik jgk. muehehehe =D Tp tajuk entri di atas adalah benar belaka. Bukan kisah benar sbb ia blom lg berkisahkan ape2 cuma sume prasaan takot.ngeri.resah.gelisah tu berlaku dlm hati aku skrg ni. (mungkin jgk telah digembar gemburkan scara over mgikut mood aku skrg ;n)

Scara logiknye mmg patot pon aku berperasaan camtu. aku rasa nyesal sbb suke sgt google sana sini smpi lebam. last skali aku yg terkedu. haihhh!! pastu suke sgt masuk blog org sana sini. em bukannye xbleh terjah blog org, tp lately byk pulak blog org2 yg nk kawen jgk. uuuuu~~~~sgt tensi okay.

nape tensi?? sbbnyeeeeeeeeeeee bile aku tgk org len buat itu ini. wahhh dasyatnyeee. meletops nyeee baju dorg, pelamin dorg...mmg sgt kelasssss and the vasssssssssssssssssssss. uuuuu~~~rs mcm ape yg aku buat mcm serba xkena aje. bile tgk sana lawa, sinun cantek. aku jeles hokay!! haha (meroyan plak!)

iyelah. sbg pempuan msti lah kite nk yg terbaik kan? tp utk mdapatkn yg tbaik tu kenalah ade duit yg terbaik ($_____$) dan jugak sumber2 yg tbaik. Skg aku ni dua2 in the middle. Kena ikot bdget (rahsia laa ;n) & juga sumber2 pakej yg bdekatan ngn umah haku. xkan pulak aku nk khidmat yg jauh kat Johor ke Perlis ke?? tuh meroyan namanye. org wat biz pon xmau amek upah kalo dah jauh beriburibu milestonenye ;n. xkan nk angkot pelamin pkai AirAsia plak. wahihihihi ;)

Ehh pas aku luahkan rasa kurg plak ketensinan aku. muehehe. camtu sng lah xpyh upah kaunselor kan? rasa ade prob aje bleh ketuk2 keyboard mengikut nafsu then lega sket. i like. hehe =P

MULAI SKRG aku akan kurgkan bloghoping ke blog2 org yg nk kawen atau pon ade gamba2 kawen. Sesungguhnye aku kena elakkan sume itu atau aku akan diserang penyakit yg xboleh disebut di sini. haha. gile! ayat aku pon dah pusing2 dah ni. tp xtau arr kome paham ke idak. xpe yg pnting teman paham. ngehngeh.

LAGI SATU. jgn tanya aku camne psiapan? okay x? whatever lah soalan yg berbaur ke arah itu. bile aku nk cite aku cite okay. bile aku xcite jgn tanya. huhu~~nmpk kejam. tp ini utk kebaikan ku jugakkk. cowi yuk smua.

TERAKHIR skali. Jgn lupa utk sama2 BUAT KERJA mengikut slogan sume mahkamah kat Malaysia ni. haha. jom kerja!!

waktu sebenar: 1.40pm

Love; Ciare =)


13 comments:

  1. best nye kan..
    tapi tu lar..
    kadang2 jeles bila tgk ornye lagi meletopss!!! kita wat je termampu eh ciare...yg penting kamo puas hati...

    ReplyDelete
  2. ^^Ann^^ Yup! btol tu ann..wat yg termampu aje.xde niat pon nk berlawan2 sape lg grand dgn org lain. cuma terKEDU saje tgk mjlis org lain sgt grand. lalu ade terbit rasa sedikit jelesi..hihi =P

    Encik Tunang, Sile beri respon skrg!! ahahaha =D

    ReplyDelete
  3. ahaks..same ler kes kite..tp takpe..meroyan kat belog je..wakaka

    ReplyDelete
  4. ciare,
    mmg kita nk yg the best utk wedding kita...
    tp kalo ciare dpt yg biasa2 tp nye leh melekat kt jiwa fuhh...
    lantak p ngn org lain yg grand2 tuh
    :D

    ReplyDelete
  5. ^^Fit^^ hahah. meroyan tuh mcm dah jd words kebiasaan pulak kan? =P padahal mak kite marah btul kalo sbut word tu..(aik?? out of topic.hahah)

    ^^Neeza^^ TQ akakkkk..nasihatmu betul2 menusuk ke kalbu ^_^ biar jelah org len wat camne pon kan. yg pntg mjlis kite grand di hati kite.tp wat grand2 pon takot tak berkat sbb menimbulkan RIAK. nauzubillah. wat yg sesimple mgkin spya org yg hadir dpt doakan kebahagiaan saya & bakal suami. ooouuwww ;)

    ReplyDelete
  6. Ciare..

    smua pompuan nk yg grant2 tp jgn over budget dh ler...pah kawen tuh panjang lg perjalanan kita...yg tuh kna pk jugak. jgn kawen grand2 tp pah kawen mkn magee cup,hehehe....

    ReplyDelete
  7. cia..tlg stop tgk bnd y grand!
    mmg menyakitkn hati..then kite akn terasa ape y ade pd kite xcukup..
    mmg da dasar manusia xpnh rs bsyukur..even org y dpt pelamin cantek tu belom tentu die suke ngan pelamin die..rite?
    y penting krendahan hati kita utk terima segalanya..grand xpenting..dan y paling penting majlis tu selamat dan meriah..
    pelamin tu anggap je sbgai backdrop..even gune kain selai letak kt blkg akn jd cantek kalau kite hepy..btol x?

    ReplyDelete
  8. UHUHU~

    xpe.jgm jelesh ngan orang laen.
    Yakin la ngan taste kamu.
    jangan over the budget, suda lah.
    HEHE~

    tapi pompuan kan, mesti nak kan yg terbaik aje

    =)

    ReplyDelete
  9. ^^Lieyna^^ hehe.aku suke maggie cup.sgala jenis maggie pon aku sooka ^_^

    ^^Yanie^^ uuuuu~~yanie.TQ TQ..nasihatmu menusuk kalbu sgguh..okay yani.pasti xmo lg tgk org len wat yg grand2 sbb majlis aku adelah yg plg grand di hatikuu ^_^

    ^^Ilyanie^^ okay okay x jeles dah..hikhik..dah waras sket..smlm pon nk discuss2 ngn butik tu...alhamdulillah sume lncar & masih xover bdget =D


    TQ SUME FOR UR ADVICE =)

    ReplyDelete
  10. betol..think +ve..ur big day is the greatest!hehehe

    ReplyDelete
  11. ^^yanie^^ yeayyyy!! +ve +ve!! hehe..=D

    ReplyDelete
  12. meroyan tu ape sebenanrye maksud die eh?..hohoho...ala2 cam melepaskan rase dihati je la..:p

    hiks..kalo boleh sume nak grand babas meletops..tp mane mau cekau duitnye..huhuuuu..tetibe rase cam ade tak org nak sponsor atau duit jatuh dr langit ke..senang cket..kikiki...

    ReplyDelete
  13. ^^Fit^^ erk! kalo nk ikotkan usah disebut pkataan meroyan tuh.itu adalah pkara yg patot ditakuti oleh semua pempuan yg beranak!!

    meroyan ~ pnyakit GILA selepas beranak. mungkin berlaku oleh kerana kematian anak@xtahan dgn baby meragam.

    solution ~ kuatkan iman nescaya kes meroyan xakan berlaku.aminn

    Skian =)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha