Thursday, March 12, 2009

Tutorial: Set Font/Border/Background Color

Tutorial arini sgtlah mudah bebeno. sbb tools nye udah disediakan oleh blogger.com. Tp maybe ade korg yg x prasan tools ni, so ciare nk tlg cerita sket =)

Actually, camne nk set font color, background color, border color, sumenye bleh disetkan kat LAYOUT > EDIT HTML, then korg set la kat mn korg nak. But, its quite difficult bcoz kalo kat EDIT HTML tu, korg kena tau ape code color kesukaan korg then letak kat kodings tu kan?? btui x?? hah! so skang blogger.com dah memudahkan kerja mencari kot anda. jom blaja sama2 ^__^

okay, sila fokuskan 2 bijik mata anda kat gambo di atas, kalo nk bg beso klik aje gambo tu...ha kan sng =P

okay memula dari DASHBOARD korang click LAYOUT then pilih menu FONTS AND COLORS. hah!! bukan saje dpt pilih kaler kesukaan korg, malah leh tuka2 tuk tiap portion. cthnye, kat post kaler ngn font lain. kat kat sidebar plak font and kaler lain. bukankah happening?? ^_^

So, sng aje, korg just pilih ape2 menu kat dlm kotak yg ditunjukkan oleh anak panah (tgk gambo di atas yek) tu then pilih la ape2 yg korg nak. yeayyy. setle!!

selamat mencuba =D

Love; Ciare =)

pstttttttt: malas nk expresskan ayat2
yg pntg. hehe. so korg kena baca sume. muehehehe ;n

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha