Tuesday, March 3, 2009

Tutorial: Upload Image at Other Medium

Huhu. 1st of all, aku main hantam aje tajuk entri ni. kahkah :P

Okay okay focus :) tutorial kali ni adalah utk menguploadkan image kamu at third party supaya nti image itu akan diwebkan then kamu amek link image tersebut lalu ditempek2 kan di blog kamu especially kat bhgn coding2 tu kan. Owh sesungguhnya sgt mudah.

Kat sini aku cdg kan korg (kejap kamu kejap korg =P) gunakan website such as http://imageshack.us/. senang aje. korg hanya perlu uploadkan image yg korg dah edit ke blom edit ke, then website tu akn producekan your image into web. then korg amek aje link yg dia dah produce dan bleh laa korg letak link tersebut dlm koding korg cthnye ms korang nk set kan gamba utk background blog korang. slamat mencuba. heeee ^_^

Love; Ciare =)






1 comment:

  1. x faham x faham.. sy bukan student IT


    wahahaha pangggg! kena lempang ngan ciare :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha