Wednesday, March 11, 2009

Utk Bakal Pngantin: Berhati2! Jgn ambil mudah bab nih.....

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum =)

Koraaaang!! suspen x suspen x?? hukhuk. Owh bukan ape. Cik Ciare arini mau berkongsi maklumat dgn korg sume. xkisah la korg nk kawen bl kan. yg pntg kalo lambat lg beringat2 lah. kalo dah nk kawen, u better watch it!! kalo dah kawen wslm lah. tak dapek den nk tlg dah.

Alkisahnya begini. aku penah dpt satu email yg mnyatakan hal ni. tp jenuh aku cari inbox xjumpe. xingt sape yg send, bapearibulan, ape subjectnye...sooooo sgt lah pyh. jadi pndai2 lah aku wat version aku sndiri yek.

Pada korg2 yg bakal mendirikn umah tgga pasti mau buat kad kawen kan?? xkisah laa kad yg semurah 10 sen smpi lah rm10 satu keping. Bile nk wat kad kawen, msti korg nk ltk symbol2 atau ape2 ajelah yg menarik bukan?? Haaaaa....!! walaupon nmpk mcm sekecik zarah (xde la zarah sgt sbb kalo font saiz zarah camne org nk baca?? huhu), korang msti xsangka ia bleh terjadi sbb ia adalah sstu yg diluar kotak pikiran. pikiran ku lah, pikiran korg kalo genius msti lg alertkan?? aku mmg kdg kala al-lembaps sket. h0h0. I admit ;n so very lot of thanks pd email tersebut :)

ampunnnn..jgn marah aku..saboooo saboooo sile baca smpai abes. okay, utk mencantikkan kad jemputan kawen korg, msti korg suke ltk bbrp words dlm bahasa jawi kan?? contohnye Assalamualaikum, Bismillahirrahmanirrahim, Walimatulurus...bukan kah??? ha jgn xngaku plak ;n Erm jadi aku cdgkan korg jgn lah buat di dlm bhs jawi sebaliknye guna ajelah tulisan rumi@a.b.c.

Sebab ape?? aku tau msti ramai xpuas ati. Ye, aku tau tulisan2 tu sgt cantikkkkkkk dlm bhs jawi.....namun, bile org dpt kad korg yg mahal tu, pas tgk peta, pas da slmt knduri tu, korg agak2 dorg ltk mana kad tu?? Ya, xdpt dinafikan kalo kwn rapat akan simpan kad itu sebaik mgkin malah diframe dan dilaminate segala. Tp, mostly those cards akan ke tong sampah juga akhirnya =( Sbb tu aku xmau buat kad mhl2 nti korg buang jgk. huuuu ($____$)

Jadi, utk mengelakkan tulisan jawi yg sgt cantikkkk itu dihumban ke dlm tong smpah, atas tanah, so tuka aje lah jd tulisan rumi. (Tulisan jawi kan tulisan Al-Quran) mmg nmpk cam remeh kan?? btul x? btul x? aku tau ms korg baca ni msti ramai yg mengkondem pndapat ni. xpe aiman xkisah pon korg nk pikir ape. sebaik2nye elak lah yg mn kite boleh elakkan. supaya majlis tu nti lebih berkat dan lebih manis ^_^
sekadar gambar hiasan

p/s: Thanks a lot again pd org yg anto email tu pd aku. uuu aku xingt sape. time kacih dgn byk2nya ^_^

Love; Ciare =)



2 comments:

  1. perghh.. seb baik ko share psl neh weh.. x pernah terpk pon..
    bagus2.. thanks for sharing =)

    ReplyDelete
  2. ^^RibenMerah^^ sharing is caring maaaa =D

    same2....:)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha