Thursday, April 9, 2009

18 Hari Lagi

Ya. 18 hari lg. adoi lamaaanyaaa lagi. bleh tak aku fast forward ataupun too fast too furious watsoever lahkan. huhu (dah start dahhh. mula la mbebel mcm mak nenek. huhu~~)

Yelah. dahlah countdown lg 18 hari. tapi bila tgk balance account................................





nape $$$$$$ sudah ciputttt?? owhh tidakk tidakkk. aku xshoping ape2 pon lg bulan ni hokay. aduh~~~kacauu kacauuu jiwa.

Dahla kena blk kmpg berkali2 lg atas urusan yg aku-xmau-crita-disini-sbb-terlalu-sakit-hati T_____T.

Kat mana slhnya ek? aku dah wat calculation di awal bulan. belanjawan sgala mcm checklist dah buat (ehem2! lately aku sgt cintakan checklist. hehe ;n). Check punya check, rupanya dlm belanjawan aku terlupa nk letak item duit belanja. kiranya sume list brg2 (ni bkn brg shoping2. tp ni brg2importante antara idup@mati. huhu) aje. so sumenya adalah salah aku. huhu~~kesimpulannya bulan ni jgn mkn, jgn isi myk kereta sbb aku xmasukkan dlm belanjawan.

Case closed!

Love; Ciare =)


9 comments:

  1. dan lagi 21 hari untuk setelkan income tax.. jgn lupa ya!

    hehe

    ReplyDelete
  2. ^^mun-e^^ income tax? cukai pendapatan ek? aku kena byr ke? xtau pon

    ReplyDelete
  3. uiks. HR ko xde inform ke x suh ko register ke..? kalo ade, ade la.kalo x lum lagi la kot. hehe

    ReplyDelete
  4. ^^mun-e^^ erk. HR pon takda!! hahaha~~ala kompeni aku sempoi..gaji sikit aje..yg pntg claim ribu2 kann..ahahhaa..sbb dia tgk gaji bersih..bukan claim bersih....ahaha =D

    ReplyDelete
  5. aduh..same case la cia..cam no den nk kawen mcm ni..saving nan ado okeh=p

    ReplyDelete
  6. ^^Yani^^ alaaah yani, nk kawen xsemestinya kena ada saving terlampau. sikit2 jadik lah kan :)

    sbb kalo nk tggu saving tu betoi2 mgunung alamatnya mmg xkawen lah..

    actually, tipsnya: setkan satu tarikh tuk kawen n risik2 dulu ke.pastuuuu baru la sama2 keje keras kmpul duit...sbb kita dah nampak terang hala tuju nya =)

    ReplyDelete
  7. countdown dik jgn x countdown...
    ayo x tau....dah dekat..ayo ayo

    ReplyDelete
  8. alo...hehehe cm tu eh?ttakot nant dah set time..terkangkang2 nk mencari duet..sbb da tao bape je bole saving bulan2..ehhehe

    ReplyDelete
  9. ^^Neeza^^ dah dekat? lama lg lah kak...sy countdown GAJI ni bkn countdown kahwen..kalo countdown kawen terasa copat lak =P muehehe

    ^^Yani^^ wahh statement =P kalo camtuh aja aja fighting aarr kumpol duit dr skrg..kalo susah sgt meh kite tlg SIMPANKAN..wahahaha =D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha