Monday, April 13, 2009

Aku Capek n Need Help dr Korg ='(

Ahhhh aku letih sgt2. badan xletih tp otak aku dah MC dah ni.

"Doktor bleh tak bg MC kat otak saya jer. Sbb sy dah tak boleh berfikir psl kerja dah ni. infact psl lain2 pon dah xlarat fikir jgk. uuuuu~~~" - aku

"Okay arini sy baik ati bg MC kat otak awak" - doktor

hewhew. ni perbualan scra maya agaknya. adoi aku dah xbetul!! Ciare, sila jgn merepek kat sini. ko nak kena lempang bertalu2 ke? pangggggggggg!!! amek ko sedasss.

Korg.....aku tgh penin ni. smlm jln2 (ni bukan jln2 mkn angin tp ada motipnya) ke merata tempat. Jenuh pusing2 merata tmn equine, seri kembangan, puchong, kinrara. Smpai aku nk termuntah sbb tunang aku bwk keta mcm ape jek!! &^%^$^$%!! okay okay xbaik ngumpat tunang sndiri. Actually smlm nk kejar masa thats y kelam kabut sket. Sabtu kan kitorg dedua kerja. Jd ada satu ari jer btungkus lumus menjayakan motif.

Tapiiiiiiiiiiii kompom laaa xsempat nk jayakan motiff tuh. gila wei! mana sempat! Actually aku sdg mencari umah utk diduduki pas kawen nanti. ehem2 :P Ada lg 1 bulan 2 mggu 4 ari jer lagi niiii. sempat ke korg???? uuuu~~~

Actually, dulu da ada dpt 1 umah, tuh kitorg relax sket. Tapiiiii T_____T. usah ditnya sbbnya napa xjadik duduk situ. sobsobsob T____T

Rumah sndiri?? Alaaaa bkn xnak umah sndiri....tapiiiiii (ewahhh byk tapi2 pulak ko arini! aku lempang kang T___T) bkn sng nk cari umah sndiri mengikut kriteria2 aku yg agak memilih ni. nak cari umah sewa pon nk termuntah, kalo cari umah sndiri, lu pikir lahh sndiri (hahaha 1st time aku wat tagline mamat raja lawak tus).

Tambahan pulak, kami ni (errrr aku n tunang lah mksdnya ;n) kenal, bercinta, btunang n nk kawen dlm ms yg singkat. HEHE. usah ditanya lebih detail. (no no no. belom bsedia nk kongsi di sini. ops!) So mmg sumenya dlm keadaan mengejuts terkejuts and so on. thats y smpai xsmpat nk cari umah sndiri.

Jadi, andai kata korg kenal whoever yg nk sewakan umah dorg kpd kami berdasarkan ciri2 berikut, sila komen di entri ini yek. TQ :)

Jenis umah:
Single Storey (sbb ada 2 bijik keta, syg arr nk biar keta gitu aje kalo dok aptmnt)

Lokasi:
Seri Kembangan (to be specific Tmn Equine)
Puchong (kat celah bedah mn2 pon aku xkisah)
Bukit Jalil (ni plg syok kalo dpt)
Kinrara

Harga:
RM5++ (hehe boleh arr bwk2 diskusi nti ey)

Lain2:
- kalo bleh dekat dgn tmpat shopping. ewahhh :P
- kalo ada, sila gtau n bg no fon ke ape, then we all terjah aja ke lokasi tersebut eyy.

Isk, malunya. Actually xmau nk cite hal2 rumahtangga (ewahh mn ada tgga. caitt!! HAHA. yelah ni kan ala2 personal) kat my belog tersyg ni. Tp mana tau ada insanmurnibaikhatilgpemurah bleh tlg kan. So blog is the best medium lah kot utk aku bercerita skaligus mtk tlg. Actually, aku dah google abes2an dah kat website terutama kat mudah.com.my. Tp yelah, ada kriteria yg xbest wlpon harga da okay etc lah kan. hermmm...tlg ek..kalo ada sesapa yg tau ada umah utk disewa kat sekitar lokasi2 yg telah disebutkan. TQ :)

Love; Ciare =)


10 comments:

  1. ciare... ann suggest g kat area putra perdana...dkt ngn putrajaya gak..umah kat situ double story pun leh dapat Rm500++...seyes nie..
    cuba lar..

    plus..add ann kat ym k...mizz_isladeplata

    ReplyDelete
  2. cari dik..cari sampai dapat..

    ReplyDelete
  3. kt puncak jalil pon ok..tp agak jauh kedalam sikit la nk p..hehe.heard that area umah tmn equine pon murah sewa dia. :)

    ReplyDelete
  4. ^^Atty^^ will do Kak :)

    ^^BrideToBe^^ erm tau..aritu dah pusing2 sume tmpat u mention ni.but, ari ujan mencurah2 so mmg ssh nk usha2 lebih details.kalo xujan bleh gak trn keta tnya jiran2 tetangga..haishh +____+

    ReplyDelete
  5. ahahhaa shian die..ye sy tao kamoo bercinta msk dlm categori fast track..so sunme pon harus fast2 je..ehehehe

    ReplyDelete
  6. ^^Yani^^ tuh lah..dah mcm too fast too furious kan..haishh..xpe redhaaa aje lah :)

    ReplyDelete
  7. umah depan wawa kosong, umah 2 tingkat kat equine gak ar, dlm 5++ kot, ko tanye la wawa

    ReplyDelete
  8. ala cia fast track la best...bercinta pas kawen...wah gitu..bole manje2 lebih...miaaoowwww!hahahahaha

    ReplyDelete
  9. ^^Rose^^ okehh sudah mghubungi WAWA :) hrp dpt blasan drnya secepat mgkin :)

    ^^Yani^^ hehe tuhlah...xsabar nk bcinta pas kawen..indahnyaaa kan ^___^ ewaaah dah pndai jiwang karat aku nih.puiii =P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha