Wednesday, April 22, 2009

Isteri Solehah

Waaaa lewatnya!! inilah hari terlewat aku tido mggu ni. err to be frank lately aku blaja tido awal. bukan ape tp sbb aku xnak mengantuk tahap cipan besok ari di opis smpai merah2 mata then smpai berair bijik mata mcm tgk cite industan Kal Ho Na Hoo pulak kang. haha. So utk avoid kejadian tu berlaku maka aku kena tido awal dari biasa. Namun, mlm ni aku xdpt tido awal sbb ada tetamu dtg umah. Kalo dah tetamu dtg kompom arr ada mknn kan? kalo dah ada mknn kompom arr aku mkn scara tamak xhengat nk kawen lg 1 bulan 1 mggu 1 ari kan?? ewahhh smpat count down lagi tuh. hoho

Jadi oleh kerana sbb2 di atas, ada org dtg, ada mknn, so pas tetamu pulang aku pon wat pusingan marathon makan lg skali. hahahahahahancuss arr dietku. adoiiiii kalo camni sila sepak aku kalo aku ngadu lagi aku gemuk whatsoevaaaar lahkan. sendiri makan sndiri tanggung lah. ape kess ko nk membebel ko gemok dlm belog? ko tak tau ke readers naik meluat dah baca?? (yeke? tp readers baca jgk. hihi) YA YA. ni statement utk diri sndiri. takda kena mngena ngn kegemukan org lain. hanya semata mata mengenai kegemukan diri sndiri selepas menyesal makan terlalu byk dari biasa. Hah ko bygkan lah betapa azabb nya! ish ish ish...

Okay oleh sbb tension dgn berat badan (apetah lg bentuk yg badan yg langsung tak mggiurkan. ehem ehem senset pulak ;n) maka aku mau tido lewat. dan berblog berbloghoping smpai aku pengsan atau smpai streamyx offline tetiba atau sampai aku lapa dan makan semula. hahahah. tipu jeee. kang mau kena panggggg lagik kalo aku mkn lg. hewhewhehwHEW =P

Err sedar tak sedar ini masuk perenggan ke-4. hihi korg sedar tak?? aku tak berapa sedar gitu. wakakakakaka ^__-. Owh ya! Khamis ni (insyaAllah) aku akan pegi another TT for www.savoc.com.my kat tmpat makan sungai ramal :) so I would like to take this chance tuk distribute kad kawen aku. errr korg yg dah bg alamat, sila bersabar ye. aku takmo arr pos kad awal2. nti basi pulak. nti korg terlupa pulak aku ada pos kad jemputan. Huuuuuuu T___T. bukan apa, cuma ambil ikhtibar dr kes2 yg penah terjadi pd org lain :)

okay okay aku tau. ini perenggan ke-5. hahahha. erm nampak sangat desperado wat entri smpai sggup mengira jumlah perenggan (total words aku takmo kire. ko mau kire? sila sila) smpai juling2 bijik mata. desperado?? hihi. erm tak lama lagi aku bleh berlakon crita desperate-housewife-with-nonexciting-career..haha panjang pulak jawatan aku ni. kahkahkah. redha jer lah.

Ohhh..aku mula berangan2. bagaimana yek kehidupan pas kawen? Seronok tuh konfem kot. tp...........buleh ke aku jadik isteri solehah? berjaya masak tuk suami? (errr i mean mskan yg sempurna, kalo takat ayam msk merah pahit xmasuk kategori berjaya ok) menyelesaikan hal2 rumahtangga mcam basuh baju, kemas umah, sapu smpah (mcm beso jerr rumah. haha) boleh ke? boleh keeeeee?

jawapannya BOLEH. ciare BOLEH!! =D

alamakkk aku kena belajar masak nasik kerabu nasik dagangggg...OMG!! okay nk google resepi skrg. Bye!

Love; Ciare =)


6 comments:

  1. haaa..harus tuh blaja tido awai yang...huhu. tp zie kan, serupe jek, if tdo awal ke lewat ker...kompom keesokkan ari still gak ngantok

    adakah itu menandakan aku kuat tido ek? :P

    ReplyDelete
  2. hehehhe cayok cayok cia..resipi asli tnye la pd ur MIL..die lg pro..hehehe

    ReplyDelete
  3. ^^Redbloodsnow^^ huhu kakakandam pon mmg suh tido awal..katanya supaya muke bseri2 aje nti ms kawen..xde lah pucat dan xbermaya...sama arr zie..tido awal ke lwt kee besoknya kat opis ttp ngtok kan..tp masa shopping tetapppp segar bugar..wakakakaka =D

    ReplyDelete
  4. Wah bgus nyer ko nk belajar wat nasi dagang n nasi kerabu..

    Blajar la yer...nnt leh jamu kami yer
    huhuhuu....

    tp kna blajar mkn budu dl k..

    ReplyDelete
  5. ^^Nana^^ alaaaa NAK belajar ajeee..tp blom stat lg..haha..takat salin resepi kucing jiran aku pon bleh buat..wakakakaka =D

    BUDU?? no hal....aku dah terer dah.yg pntg letak cili byk2 then perah air limau nipis..pergghhh terangkat babe =P

    ReplyDelete
  6. tempoyak janganlah dilupakan..haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha