Friday, April 24, 2009

Menjalani hidup seperti orang lain jgk ^__^

Ewah. tajuk ngeri. mcm lah sebelum ni aku hidup mcm artis. wakakakaka ^_-. erm haishh rasa udah bosan pulak dgn blog ni. I need something to make my blog happening. ewahh ;)

Okay, ada lagi erm lebih kurang 1 bulan 6 hari jer aku bakal mendirikan rumahtnpatangga. hiks =P dan korg pasti akan bosan bosan dan bosan baca blog aku yg tgh tak keruan sbb nak kawen dan dilamun bunga2 cinta ni. kahkahkah. sbb mulai arini aku akan ckp psl kawen kawen dan kawen. sila loya ;n

Yelah, kahwin ni perkara terbesar dlm idup aku wat masa ni. di mana idup aku akan berubah sama sekali. Dan blog bakal menjadi medium utama utk aku berkongsi cerita & mencatat ape yg berlaku dlm proses dan bukan utk menunjuk2 @ bermegah. Just for my personal. Not all lah kan, dan aku bermurah ati utk PUBLICkan BLOG. Sbb ada terniat utk privatekan blog huhuhu~~

Status bujang @ belum berkahwin akan bertukar sbg berkahwin lepas ni. so kalo nk isi ape2 borg please remind me to use 'married'. haha. nanti i tersasyul pulak ingat bujang lagi. huhu

Aku tau ada yg muak ngan crita psl kawen kawen kawen dan kawen ni. tp nk wat camne. sbb kali ni aku yg akan kawen. bukan kakak aku, bukan kawan aku, adik aku (err xde adik lah ;n), jiran aku, TAPIIII ADALAH AKUUU YG NK KAWEN!!

so ko paham tak betapa impak maksimanya perkataan perkahwinan tuh pada diri aku??? ada paham?? hoho emo plaks. So sapa yang tidak berminat sama sekali mbaca entri kawen2 ni, sila blah dari blog ni ek. bg aku kawen dgn tenang. nti pas aku kawen kat perak, kat ganu, honeymoon segala, baru ko masuk balek blog ni. fuhhh~~~bleh tahan pedass jugak ayat2 cinta aku ni. bravo ciare! (clap2 :p) Whateverrr lah kan. puiiiii ;V aik ciare?? awat pagi2 lagi dah nk sound2 ni. hoho. sesungguhnya waktu bgini aku mmg emo. pantang org silap sikit siap lah ko. haha.
okay mari kenali ciare dari beberapa aspek:
1. at workplace
mujur korg bukan satu opis ngn aku. errr I mean bukan opis. erm camne nk ckp ey? aku Okay ngn opismate, tp kalo seantero vendor2 lain, client2 yg siot, maka aku adalah sedikit garang, tidak suka bergaul mesras, xde huu-haa-huu-haa, sangat serius pasal kerja, jangan nk main2 mulut serang2 email ngn aku mmg siap la ko aku balas smpai bos plg atas aku CC email tu, make sure bcakap ada black and white, keluarkan point bdasarkan fakta, kalo takat ckp2 biasa2 xde bukti mmg cari nahas lah ko. xkan senyum2. serius muke sombong. HOHO ade beran??? takotkan? aku pon tak sangka aku camni. lalala~~
2. at college@tmpat aku penah belajar.
1st time jumpa. serius muka sombong gile xmau senyum. actually pipi aku tembam sgt. aku rasa aku dah cube utk snyum sikit (sikit jer laa kan xkan 1st time jumpe nk sengih2 cam kerang busuk) tp org ttp akan nmpak aku mcm xsenyum muke sombonk gile. adeke patot?? huhu. erm bila dah 2,3 ari kenal, maka keluar kan sume sifat2 yg ada kan. bila aku rasa dah bleh masuk sekepala n ngam ngn org tuh maka baru aku tnjukkan sifat sebenar. eeewah ;)
a) gelak frekuensi tggi
b) suke cuit2 gaya gediks. erm tp dah lama xwat camne sbb aku dah jadik serius bila dah keje
c) aku akan tmpg tido katil org lain sbb aku penakot tido sorg
d) bercerita nonstop pastu ckp laju2 smpai org xpaham
e) aksi gigit kuku tahap kronik. kalo baru kenal, aku malu jgk nk geget kuku. hoho
f) bercerita psl fmly (err yg ni org yg rpattt aje aku crita)
g) ceria tahap gaban smpai org konpius betulke aku yg bermuka sombong itu. jgn xtau aku penah dpt award pelajar paling ceria dlm kelas aku tau. kmpp-F4-p3 =)
h) terkenal dgn watak players (ee ni ms skolah menengah ngn matrik arr. kat U dah tau setia. eewahh ;p)
i) dan mcm2 lagik

3. at shopping mall
haha kalo kat sini kompom korg akan tgk aku yg versi sombong bersama geng keras dan jugak mekap tebal2 serta busana yg xtau pesyen apetah. haha =D
4. at tempat makan
aku akan makan tanpa segan silu. xkose nk malu. sapa malu lapo lah jwbnya.
5. at jalan raya
erm jgn ko nak memain ngn aku. mmg aku kejor keta ko smpai abes myk. haha. ewaaah mcm berani aja. anyway, aku x akan bg chance org nk potong queue especially at toll. mmg lantak lah ko keta harga sejuta sekalipon. ko ingat aku kesah?? haha. mmg lantak pii arr ko. nasibb keta aku comel dan bergaya, buleh nyettttnyetttt kedepan tanpa bg peluang kat org lain. thanks to my baby (keta lah) =D
5. at blogging world
sangatttttt sopan santun (ewahhh! ada rasa nk sepak x?? huhu). aku rasa aku cuba menjadi ciare yg terbaik di sini. sbb aku tau kat luar aku agak berMUKA sombong. so di sini aku nk jadi sangattt peramah. tp jangan salah paham pulak. aku mana ada sombong weii. korg just perlu mulakan conversation then I'll do the rest. hahah. gila ape?? =P

Owh. aku rasa tertarikmenarik membaca blog bakalcikpuanfashya sbb ada info yg aku suka di situ :) nak copy paste sket yek. yg lelain korg baca sendiri :)

Erm artikel mengenai keserasian kita dgn pasangan. aku anak bongsu. so aku nk cari sape yg sesuaiii dgn aku. ewahhh =P panduan: biru adalah lelaki pink adalah aku :)

Bongsu - Bongsu
Berhati-hatilah! Bersama pasangan yang seirama memang menyenangkan. Namun bila tidak melihat kenyataan, kamu akan sulit untuk mengawal situasi. (patutla. aku pernah lalui situasi ni T____T)

Tengah - Bongsu
Hubungan ini akan berjalan lancar, bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung. Jika anak tengah menunjukkan ciri sejati, maka ia akan terbawa-bawa gaya si bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri. Ini berlaku, terutama apabila anak tengah ini adalah pihak perempuan. (hah kes yg tgh-bgsu ni byk tjadi zaman aku players dulu. wakakaka)

Sulung - Bongsu
Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan ^___^ yeayyy sudah terbukti. ewahhh. anyway MK adalah sulung. InsyaAllah. I want this to be forever SYG =)

Love; Ciare =)


13 comments:

  1. kadang-kadang, betul jugak teori keserasian dari urutan adik beradik ni kan....huuuuu..

    **walaupon kite penah rapat mase blaja kat U dulu, tp i tau u cemane..hahahaha...ske tido ngan kosmate i, pastu conteng2 dinding bilik die tu kan...yang paling i ingat pic kaki busuk sape ntah...betul x?btul x?..jangan tipu saya....HAHAHAHHAHA
    *gelak guling-guling*

    ReplyDelete
  2. *xpenah kenal--->kesilapan ayat..huhu

    ReplyDelete
  3. ^^ღnFashyaღ^^ erk Fashya mcm salah org jek..yg lukis kaki tuuu adalah org lain rasanya...eeee cikfashya ni msti udah salah org...xingat kite nii T____T

    ReplyDelete
  4. hahahah cia nant honeymoon kt mane?lalalalla

    ReplyDelete
  5. ^^Yani^^ dlm malaysia jerrr =) hihi

    ReplyDelete
  6. huuu 1st nyte jangan lupe letak entry yek..=P

    ReplyDelete
  7. ^^greenieycactus^^ erkk?? 1st nyte xkan ada di dlm blog.korek lah camne pon..wahihihihi ^___-

    ReplyDelete
  8. waa...mest berdebar2kan...dh siap x persiapan...

    ReplyDelete
  9. klu tengah ngn tengah cmne plak?

    ReplyDelete
  10. a'aa ciare...tengah-tengah mn?

    ReplyDelete
  11. ^^Dilot^^ a'ah mstilah bdebar2 :) huhuhu~~~

    ^^rosma&nana^^ erm korg klik lah link cikfashya tu..situ ada full version..aku copy tang aku jek.yg xde kena mngena mls mau copy.hahahahaha

    ReplyDelete
  12. wahhh..x lame lg lah kawan aku neh nak bergelar PERMAISURI SEHARI..hikhikhik...sure debar² n teruja sgt kan nk tggu date bersejarah tuh kan...huhuh


    :P

    ReplyDelete
  13. ^^Zie^^ ehh permaisuri 3 ari lah zie...sbb ari pertama nikah, then kedua sanding, terakhir sambut menantu di Ganu..so dpt jadi permaisuri selama 3 HARI..wakakakaka =D

    so excited dan berdebar2..dup dap dup dap ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha