Saturday, April 25, 2009

Nak Cerita Jugak =P

Egegege. akhir2 ni aku diserang penyakit tak tau nk letak title entri ape jadi aku belasah aje. well better than aku wat tajuk "Ciare Pegi Pasar Malam Lalu Terjatuh Longkang dan telah dikesan oleh blogger2 putrajaya" kahkahkah =D

Okay 1st of all, arini aku shopping walopon gaji tak masok lagi. (erm actually arini is referred to Friday. This is scheduled entry). wakaka. anyway shopping bukan sebarang shopping. sbb aku mmg dah kumpul duit nk beli beberapa brg yg aku dah lama ngidam. Plus, kebetulan ada sales kat sebuah kedai, so aku rembat saja =P

Shopping kat mana? opkoss midvaley sbb itu lah shopping complex yg ada jual brg yg aku nak dan yg plg dekat dgn opis klien aku. Then tghr tadi kul 12 aku, dina ngn nana dah blah rempit ke midvalley. HAHA. gila punya semangat atsukuru. Bukan apa, sbb aku mmg dah ketepikan duit utk beli brg2 yg aku nak ni. Nanti kalo aku tggu n simpan lama2 duit ni msti aku kompius ni duit gaji bulan berapa dan utk apa. errr chop!! tp ni tak bermaksud aku nk abes kan duit gaji bulan ni. ni adalah hasil simpanan yg aku dah ketepikan utk beli brg. awas! aku bukan shopaholic okay. but sometimes I am. wakakakaka. lagi mau deny padahal sah2 shopaholic. hahaha ^__-

Okay back to the topic. tadi kat midvalley mmg motif aku utk beli eyeliner IDAMANKU dan jugak sepasang kasut/sandal/heels/watevarr lah kan. bukan apa kasut tumit vinci aku tuh dah naik rapuh dah sbb dah lama sgt pkai. setahun lebih no. haishh. udah season beno. its time to change for the new pair ^__^

So 1st of all aku serang MAC cosmetic =D haha setelah aku terpengaruh ngn kehebatan eyeliner2 ni MAC oleh bbrp blogger tegar such as RedMummy dan PricessRedbloodSnow, maka aku nekad utk membeli makhluk Tuhan tak bernyawa itu mggunakan duit hasil titik peluh aku bekerja selama arini (eeerr aku rasa mcm xbepeluh aja masa keja. wakakaka ;n). Apa salahnya kan? Aku keja mcm nk mampos kat situ, so I should buy something for myself. mahal pon xpe janji puas ati :) erm lgpon aku dah boring asik pkai makeup2 yg ada kat watson nun, so for the first time aku nk merasa membeli sesuatu yg mahal dan berbaloi. hihi
Nilah hasil shopping di MACCOSMETICS.COM. harganya?? haha kalo korg tgk blog blogger2 tegar nun korg tau ar ;) so kat sini aku ada beli 2 produk iaitu
1) powerpoint eyepencil opkoss kaler itam pekat gitu :)
2) Eye kohl kaler putih utk dipakai di bawah mata agar mata nmpk lebih galak.
Yes!! I like both of it. xpe besok aku nk kuar aku wat demo then tepek sini kay. yahooo!!! :D

Kemudiannya aku mulakan misi mencari kasut pulak. u know what? mencari kasut sgt mudah2 kdg2 pd aku. sbb aku jenis rembat n bayar. toksah byk ckp lagi. haha. tp skg aku nk lebih cerewet sket. Soooo pegi arr segala kedai kasot yg ada di midvalley smpai nk pengsan kan. siap sempat tgk fashionshow kat centrecourt sbb aku rasa mcm dah xde harapan utk jumpa kasut idamanku. Tp tetiba aku nmpak ada perkataan SALE kat sembonia kooo. haha. ape lg terjah la masuk. mula2 taknak letak harapan tlalu tggi utk jumpa kasut tp akhirnya adaaaa jgk kasot yg betol2 totally my taste tau. akak sukaaaa ;n

tadaaaa..lawa tak lawa tak?? hihi

owhh indahnya hidup ini. wakakakaka :D actually aku mmg suke kasot yg berkonsepkan gladiators dlm masa yg sama high heels. tp skg ni mostly kasot gladiator ni tapaknye leper aje..tp tadi bila nampak aja ade sepasang kasot yg mempunyai kedua2 ciri yg aku suka maka terusss rembat. haha. actually this one I want to match it with my new leggings ^__-

Kemudian malamnya pulak after work aku ikot kakak ngn abg ipar aku ke IOI mall and I had this.
slrupppp sedap kannnnnn. Sekian Saja.
Bye!

Love; Ciare Sayang Kamu=)


15 comments:

  1. kasot tu anggun di kakimu kak ciare!~ *pujian di hujung minggu. haha

    ReplyDelete
  2. memang meletops..kasut tu kat kaki ko..ciare..

    ReplyDelete
  3. rindunye nk g mid...lm x lepak sane,vinci,romp,apejadah lgik tah nm kedai..dah lupa..kah3

    ReplyDelete
  4. ^^Ije^^ hehe dikakimu pasti anggun jua :)

    ^^atty^^ alaa kak jgn lah smpai meletops! takot i =P

    ^^Siti^^ mmg btol.sgt lawa n mgoda.eeewah!=P anyway kat sembonia mdvalley kasot tu..ape lg..serangggg :D

    ^^greenieycactus^^ alalala ciannyee dia..meh arr balek msia nti kite shopping sesama nak x? =D anway I like romp too..but now so many new shops tau..ahhh terGODAAA..hahahaha

    ReplyDelete
  5. ciare, wah teringin gak nak kasut gladiator tapi xtau nak g mane ngn kasut tuh.

    arituh aku beli kasut tapi dah sebulan dlm kotak agi sbb masih x tau nak pakai g mane. last2 solutionnye akan kurasmikan di majlis ko nanti ;p

    ReplyDelete
  6. sempat ke lunch hour beli sume bnd ni?wah cia pakai gladiator gitu!cayalah=)

    ReplyDelete
  7. eh ingatkan cite pasal pasar malam dan terjatuh longkang? oooo ciare tipu eyy~

    ReplyDelete
  8. ^^lina^^ agagagaga ;P aku pon xtau lg nk pkai bile kasut tuh..masa honeymoon bleh??wakakaka =D amboi linaaa vouguenya kamu di majlis aku nti...cayalah :D

    ^^yani^^ ehh sempat..rehat lunch jumaat kan lama.tp kol3 baru smpai opis..hahah gila punya ngular ;)

    ^^dudu^^ hikhik...dudu kamu nmpk aku jatuh lgkang ke?hikhik

    ReplyDelete
  9. hye!.. sama minat!... sayer pun pakai MAC.. saya juger gladiator maniaa... wallaaa... cun sgt kasot tu.. ya.. yaa.. saya tahu berapa harga nye.. :)

    ReplyDelete
  10. ^^wiwita^^ hye wiwita =) yeker? dah lama pkai MAC ke? sy baru pestime mau beli ni..slalu nye pkai brand cap ayam jek.wakakakaka =P anyway wiwita pkai MAC product ape lg? ape yg beshtt ek?

    bestkan kasot gladator gini?? erm xsaboo nk kumpul lg byk =D

    ReplyDelete
  11. wahahaha.. nikmatnye idup ini.. kann ci are kannn????

    ReplyDelete
  12. ^^RibenMerah^^ nikmatke?? huhu~~xde lah nikmat sgt...setakat bersyukur dgn apa yg ada jadilahh~~

    ReplyDelete
  13. wahhhh...dh beli ghupernyer eyeliner MAC. haaaa..besh kan die nyer linerkan itam pekat n TAK COMOT. itu yg penting kan yang..so now, kiter pakai same brandss..huhu. gimme FIVEEE!!!!

    ehh...camno ek nk pakai yg kaler putih kat bwh tuh ek. z x reti nak apply yg tuh taw. mmg x pnah pun pakai liner putih kat bwh mate..hehehe..bg tipssss yangggg :P

    psstt...lawa heels tu. aku rembat boleh?

    :D

    ReplyDelete
  14. ^^Zie^^ gimme FIVE!! yeayyh! bestkan. aritu masa dating (ehem ehem) pkai MAC punya eyeliner..uuuuh bestnyaaaa..tahan lama dan tidak comot. huhu..erm yg whiteeyeliner tuh cara pkainyer ada kat redmummy.com..best arr sbb dia akan serlahkan mata kita mcm dolly =D

    wahhh jgn rembat kasot akuuu..tuh kategori kasut idaman tuh ^__-

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha