Monday, April 27, 2009

Sabtu Ahad Yang Penat dan Tak Dapat Rehat

Ada rasa nk tambah lg title entri aku bg pnjg sket? hahaha ^_-. okay anyway, aku tak ingat bila kali terakhir aku dpt rehat sehari suntuk kat umah. adoiii. rasa mcm nak jem dah sume urat2 saraf2 tunjang aku ni T____T

Mana taknya, bulan ni tiap mggu pack bangat sih rencana program aku. infact ari isnin lagi mesti dah rancang nk buat ape on the next weekend agar sume benda2 yg penting akan berjalan dengan lancar. penat tuh mmg tak terkata tp aku redha je. xpe lah. nti bila dah setle sume ni insyaAllah lah kami (aikk tadi sorg yg penat tetiba lebih dr sorg plak ;n) dpt berehat sepuas2nya. errr tp wallahualam lah kan.

Bulan ni aje 3 kali aku balek perak (termasuk cuti ari buruh ni nti =P) menguruskan ape2 yg patot (kan best kalo bleh menguruskan diri skali) utk majlis yg akan berlangsung di penghujung Mei nanti. Err KAD?? sabo sabooooo. ia akan diposkan kpd kamu kamu dan kamu bermula awal Mei. Sbb rasa mcm beriya2 pulak kalo anta awal padahal majlisnya jauhh lagi. walopun hujung Mei xjauh lagi tp tetap rasa jauh lg. wakakaka apa aku merepek ni?? huhu.

Semalam (Sabtu) seperti biasa aku pergi opis dulu utk menunaikan rukun kerja aku (kerja pon ada rukun ke? ADA ;n) dan tanggungjawab terhadap kompeni. So penat tak penat kena pegi jugaklah kan. redha redha. aku ikhlasss berkerja. ewaaaah padahal $____$. egegegege =p

Balek dari kerja tuh aku bergegas ke alamanda ngn kakak aku utk urusan bisnes. ehem ehem :) akan diceritakan di entri yg lain. InsyaAllah. Lepas tuh pulak, sesudah mgrib aku pergi menyerbu mydin presint 15 beli apa2 yg patot utk bakal umah ku. yeayyy ^___^. Actually beli bahan2 memasak utk arini (ahad). hahahahaha. sangat laaahh menipu korg. xde maknanya aku nak beli bhn2 memasak. fridge pon tak beli lagi camna nk beli bhn memasak. hahah sooooo aku bleh wat alasan taknak masak sebab takda fridge ;) egegegege.

Arini pulak (err ahad lah) pergi bertungkus lumus bermandi manda di umah baru dgn MK. AAAAHHHH tipu tipu tipu jeee. hahaha korg suke btol gossip gossip ni ey ;n Adoiii penat korg cuci umah. Nak longgar sume skru2 badan aku ni. mujur family adik MK; kaknor, abgman, kakak, afiq dan jie; sudi tolong kami cuci umah td. makaaa ringaaaan sket beban kepenatan tuh. TQ uols :)

Tp pas basuh2 umah, mop2 lantai rasa happyyyyy bangat. sbb dah terasa lah sikit kerumahannya tuh. pastu duduk baring2 kat ruang tamu yg beso tuh. errr sume org pon golek2 bukan aku dgn MK jer. huhu. penat sihh. smpai nk terlelap dah td. huhu~~but still syukkeee =D

Ehh ngtuk arr. sila ucap tahniah kat aku sbb aku sggup tulis entri ni dlm situasi kepenatan. namun, demi blog kesayangan kena lah sediakan update for tomorrow. ada ke xde ke org baca belakang kira. yg penting blog tak bersawang. hihi.

K lah dah lewat ni. goodnite all :)

Love; Ciare =)


8 comments:

  1. lor...beshnye mest da terasa xcited nk duk rumah baru..dulu yani cuci rumah sewa pon da hepy bangat..ni kan lg dgn suami tersayang..aauuw!hehehe=)

    ReplyDelete
  2. wah..lg penat dr akk tu ciare. akk penat sbb bnyk gune kaki..jln2 ajo.
    ermm..mn gmbo umah yg bakal dihuni tu?bak le tgk

    ReplyDelete
  3. ^^Yani^^ agagaga..part suami tsyg taktahan tuh...huahuahua ^_- erm mmg best..rasa lapang sket ati ni..walopon duit yg dkeluarkan utk umah sewaaa tuh berkepuk..haishh rasa syg duit deposit..konfem nk cari umah sndiri a.s.a.p...

    ^^atty^^ kakty busy ape weekend aritu? jenjalan ngn famili yer =) a'ah nk dekat dah kakatty...hrp sume berjalan lancar =)

    ^^Eya^^ owh penat jln2..best apa..msti byk HASIL shopping tuuu kan...=D

    erm smlm xtgkp pulak gambo ms cuci2 umah..dok bermain air mcm mndai air tejun dah kaedanya...susah nk nak snap2 picture..xpe nti da masuk umah n pndah2 brg baru nk snap..hihi..skg ni pon umah kosong aje..xbeshht =P

    ReplyDelete
  4. ala dyet deposit tu pon duet kite byr sewa..so xrase sgt ler..buat sedap ati..hehhe

    ReplyDelete
  5. hehehe..tahniah²
    soo leh diiktirafkan sbg blogger taygar ler neh..hiksss


    :P

    ReplyDelete
  6. ^^yanie^^^^Zie^^ huhu tegarkah?? hihi...harap dpt teruskan berBLOG smpai bila2..aku cintakan blog =P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha