Wednesday, April 8, 2009

Suka Gila Terhadap Kerja

Sila gantikan suka gila dgn apa2 yg bmaksud negatif. Aku xbleh nk tulih sbb terlalu sygkan blog ini. xmau mencemarkannya dgn pkataan2 xelok (kalo bleh la kan. tapi kalo api kemarahan dah smpai idung telepas jgk kekadang)

Ish boring asik mengumpat psl kerja sana sini so aku decide utk suka gila sama kerja aku. pasni nak diam2 aja kalo ada prob ttg keja. haishh. tp rasa mcm nehii aje. xmgkin, sbb aku ni hangin semacam. kuikui

o0oo0o0 tatapi sudah sedikit lega n tenang sbb aku dah setlekan mslh aku scra psikologi. (camni kaa eja psikologi?? whatever lahkan. cikgu bahasa bukan mau check pon ;n) kahkah. mmg cara psiko yg bleh selesaikan org2 yg psiko cam haku. huhu. so thats why i've created checklist kat belah tepi kanan kat celah bedah gadget2 tuh. supaya aku sng tgk apa yg dah siap, apa yg belum siap. camtu lah spatotnya.

sbb aku ni mmg cepat stress punya org. sikit2 nangis sikit2 nangis. airmata pon dah murahan smacam. rugi aku xberlakon ganti fasha sandha sbb aku lebih hebat nangis dari dia. feeling script gitu. haha =D. Actually, persiapan aku berjalan dgn lancar, besa lah ada lah pending sana sini sikit2 tapi sume lancar. alhamdulillah. tapiiiiiiiiiiiiii walopon persiapan byk dah siap tp otak jahat aku ni suka sgttt psiko otak baik aku smpai lahh otak baik aku terpsiko skali. Sampai satu tahap aku rasa mcm persiapan aku ZERO% yang siap. boleh cmtu??

aiseh man. padahal mmg tiap mggu aku hempas pulas mencari bahan2 utk persiapan tuh. bleh plakkk aku rasa mcm ZERO% yg siap. adoi. apekeheyynya! Tulah namanya tekanan melampau overload smpai boleh hilang kawalan. kalo ada remote control universal okay jgk kan. xpelah, skg pas ada checklist tu, tenanggg sket ati aku.

But as a human being, masalah tetap dtg. mggu ni harap dpt setlekan satu lg problema. yg ni tuk masa depan pulak. ewahh buleee la pulok. kihkih. patotnya benda ni bukan satu mslh sbb udah dipikirin sejak zaman batu lg penyelesaiannya bsama M.K. tp tah camne, prob pulak and kena re-setle kan secpt mgkin gitu. kalo xsetle jgk, hurmmm kira nti kita jd PJJ lah kita nt ye syg. haha. (gelak konon!! mau aku nangis berbaldi2 nti kalo xsetle prob ni T________T)

Hehe. sekian saja laporan saya. actually amek masa sehari koo nk wat entri ni. sbb asik tertangguh2. ada masa aku smbg pastu tgguh balek pastu smbg balek. tuh psl bila aku baca balek intipati (aik?? adakan word ni ;n) entri ni agak tunggang langgang dan tidak berirama sama skali. hewhew. (ehh da lama xbuat gelak hot mama Ja ^_^) maka merapu lah sana sini intipatinya. haha. xkisah lah. sbb aku nak catatkan jugak peristiwa2 ni. nanti mggu depan takot udah lupa. huhu.

isk skg ni penyakit mcm2 arr. baek korg wat diary offline ke online ke tiap ari. sbb da byk org dpt pnyakit alzheimer. erm susah woo sakit ni. lupa tahap dasyat. aku riso gak sbb kenkadang aku short term memori sket. Ya Allah. jauhkan aku dan keluarga ku dan org kusyg (hehe) dari segala penyakit. amiiin ^_^. INFO: kahwen dpt mengurangkan risiko pnyakit alzheimer. isk terharu ada info gini. kalo xpcaya baek korg terjah aja google. kalo pcaya bagus. hihi.

Bye!

Love; Ciare =)



4 comments:

  1. ssh nye nk jd pengantin baru ni eh..adddooiyaaiii

    knp perlu jd PJJ?kn tukar tmpt keje ke?

    ReplyDelete
  2. itu namanya trauma pra perkahwinan..hehehe..sabar jelah..

    ReplyDelete
  3. ^^yani^^ mmg susah yani..kalo xnak susah baik wat persediaan dr skrg..erm PJJ bkn sbb psl tuka tmpt keje. tp sbb xjumpe rumah utk didiami lg. aritu dah ada.tp xjadi plak. tuh penin ni. sbulan lebih aja lg.smpat ke nk pndh.adoiii penin.kalo xsmpat cari umah sewa yg menepati ciri2 kna sewa dulu laa bilik bujang.dia plak dok la ngn adik dia dulu.pening la camne :(

    ^^dee^^ akak, mmg normal ey apa yg sy lalui ni?sbb kdg2 rasa mcm dah xthn sgt..tmbh2 plak dgn tekanan kerja terlampau nih T___T

    ReplyDelete
  4. lor yeke?hm nk cari rumah area mane?
    sian la pulak kalau kn duk asing2 pas kawen

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha