Wednesday, April 29, 2009

Tepi Kain Aku, Tepi Kain Ko

Assalamualaikum. pertama, aku rasa mcm udah wenggg wengggg sgt pg ni. nape tah aku salu tido lewat lately. sesudah smpai opis +_____+ berpinar lah bijik mata jawabnya. erm xsabo nk tido time lunch break kang. huhu (n_n)

Kedua, aku ada rasa sedikit xselesa ngn sorg acik kat tempat klien aku ni. err namanya aku xingat and xpenah amek pot pon. tp aku xsuke ngn soalan2 tahap michele melodi tuh! huhu~~cthnya:

"Nak pindah mana? dengan sape?"-->err sebab aku nk pndah lahh.huhu
"nape nk pindah?" -->Sukati aku lah
"kakak u transfer oversea ke?" --> neh plg xtahan skali. kakrubi, ko nk pindah oversea ke?? haha ;n
dan soalan2 berikutnya malas nk taip sini T___T
(info: yg kaler kelabu nih menjawab dlm ati jer. huhu~~)

Sebab tu lah aku rasa, dlm opis ni tak smpai 1o org yg tau aku nak kawen. sbb aku tau camni lah jadinya nti. kalo dorg tau (bukan sume lah, tp yg gossipwomen jer), dorg akan korek dari A smpai Z, dari luar smpai celah2 bedah yg plg dalam dorg nk tau! APE KES?? lepas tuh mula lah nk jaja jaja itu ini ke sana ke mari kan. so adalah aku takkan bgtau aku nak kawen. hahahaha =D ops! jgn salah sangka. OPIS yg dimaksudkan bukan opis aku, tp adalah tempat klien yg dah 2 thn 3 bulan aku menetap. fuhh~~2thn 3 bulan ek?? tp aku kenal xsmpai 10 org kat sini. AGAGAGAGGA ;)

Ughh! msti korg ckp

"sombongnya minah ni!"
"euuuuw kereknya nak berahsia bagaiii"
"pot pet pot pet"...

kan kan kan??? xpe xpe aiman xkesah. yg pentingnya, aku xkaco sesapa dan aku happy. cheewahh mcm ayat artis bila kena terjah melodi. huhu~~

Tp jgn riso, di blog a.k.a diary aku ni, aku suke nk bcerita itu ini tnpa org tanya. wakakakaka. sgt different dgn diri aku yg di alam maya masyaAllah bukan main bermuka sombong tahap muncung itik pon kalah tau. kahkah ;n namun, u know i'm not combong when u know me well ^__^. err xpayah kenal well sgt, kenal sejam dua pon ko dah tau mulut aku mcm bertih jagung berpidato (??) sepanjang ari. hahahaha.

Errr macam ada org tuuu, 1st time jumpe dia takot ngn aku weii..kan nana kannn?? tol tak?? dulu ko takot ngn aku sbb garang gile kan?? but now u know me u xtakot dah ngn I kan?? how dare you ;) hihiks

Ehh jadi pnjg plak post ni. padahal aku xpuas ati ngn sorg acik ni jer. agagaga~~

nakbgtaujugak: erm perasaan bakal pengantin ni sensitip tau korg. agak2nya hormon dah jadi apatah smpai org ckp sikit pon nk terasa lah, kecik ati lah...cepat marah pon ada. ngalahkan simptom2 nk pregnant. wakakakaka. haishhh. mgkin sifat kemarahan aku ni hanya utk sementara waktu dlm masa sebulan aja lagi. pasni ciare akan kembali kpd sorg pempuan yg slalu xde prasaan and wat dunno mcm "lantak lah ko kan" haha. kalo org ngata or ngumpat pon aku wat dunno like "errr do i know you??" hahahaah erm tp cth2 yg diberikan still mcm bukan diri aku yg sebenar. huuuu aku rasa aku terlalu EMO and sensitip lah skrg. kalo korg xsggup lg nk baca entri2 selepas ini, xpayah baca pon xpe..uuuu T____T smbung nangis smbil taip laju2 kat MK. "Sayang I nk jumpe U"


Love; Ciare =)


10 comments:

  1. ermm..kdg2 org bertnye tu,kut2 niat dia baik nk tau..kire2 cm amik berat la kan. tp kalo tnye yg bukan2,cm personal sgt..tu mcm x ptt la kite layan. akk rs,org tnye kite kene jwb leklok kut.hehe...jgn marah ye ciare..tayang tikit..ekekek

    ReplyDelete
  2. ^^Eya^^ ops! jgn salah sgka..dialog ayat2 menjawab soalan dia tuh cuma ckp dlm ati jer...depan dia kena lah jwb manis2 kan..kalo x mampuih kena dush dush dush kat situ jgak..wakakaka..kata numpang klien soo kena lah layankan aja.erm tp most of the questions soalan sensitip dan peribadi.so xkan nk cite..xlogik kan?huhu T_____T

    anyway, bakal pengantin sgt sensitip.jgn tanya soalan pelik2 nanti saya nangis kat situ jugak T_____T

    ReplyDelete
  3. For that acik..:
    Hahahaha..btul tu ciare..makcik tu mmg kepochi pon, smua benda dia nk tau....n smua benda dia nk citer wlaupon kiter xtnya...

    dlm ati, "ape kes mcik nih, citer pasal org yg kite xknal lak tuh,huhuhuu...."

    ReplyDelete
  4. ahahaha kalau kwn rapat yang tnye soalan personal bole terima..
    kalau kwn br kenal..jumpe pon sekali sekala tibe2 tnye..u dah ade bf?eh ape hal???hahahhaha

    ReplyDelete
  5. hihihi
    takpe.sombong untuk keselamatan sendiri.
    dari peramah terlebey, nanti org cerita2 yg x sedap kan?
    oi oi x sabar nk dapat kad kawen ni hiks

    ReplyDelete
  6. huhuh boiprenku lah tempat ku lauhkan segala bagai..seb bek kterr adek bf kan ciare..hik2

    ReplyDelete
  7. chill la ciare.. jgn marah wok! =D

    ReplyDelete
  8. lapangkan dada
    lapangkan fikiran
    jgn emo2 nnti stress
    tumbuh lak jawat x ptt lak kang...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha