Wednesday, April 22, 2009

Waktu Senggang

Ugh!! ponat jer aku wat scheduled entri malam tadi sampai jam 1.30 pagi (bg aku ni dah cukup lewat dah ni. wakakaka) dengan harapan arini aku tak payah menonggeng2 perah otak utk menghasilkan sebuah entri yang takda maknanya. tapiiiiiiiiiiii.........aku kecewa okay. Usahaku sia2! (ewaahh i like berdrama. wakakaka ;n)

Yelah. Korg bayangkanlah (sila bygkan aku ckp. h0h0) awal pagi jer aku masuk opis client ni haaa, bukak laptop, connect LAN & server, bukak system, hasilnya tak lain tak bukan adalah SLOW dan TERUS DOWN. wakakaka. haishhh. Dahla DBA tak produce lagi database structure baru ke database development. kalo aku tau camni, baik pakai aje DB production. haishhhh. peninnnnnnnnnnnng!! Serius pening.

Err look at the bright side ----> aku mempunyai waktu senggang utk berblog, bloghopping, tgk video blaja makeup, tgk baju2 wedding, ym dgn kwn2, googletalk pasal tudung lah awning lah, xde duit lah. hahahaha. KESIMPULANNYA, dah 3 jam aku duduk di atas kerusi empuk ini, menghadap laptop yang udah selow malah usang ni, sambil mengetuk2 papan kekunci. ewaaaah drama again! sila skip =P

---------------- okay back to business please -----------------

Jadi, aku rasa nk merancang masa depan aku kejap. err i mean selain kahwin lah kan. aku rasa macam mau join bisnis yg akan mendapat keuntungan dari jumlah duit shoppingku! yeahh aku mmg nk join benda ni. u know what?? bisnis ni SGT LAIN sebabnya, selagi ko hidup dan mengeluarkan duit utk perbelanjaan seharian, ko akan mendapat keuntungan. bukankah best??? wahhhhh bestnyaaaa i loveeee $$$$$$$$$$. haha jujur sejujurnya.

betollah kata org, bisnes adalah sumber rezeki yg paling besar. namun, bukan senang korggggg. kalo senang kompom aku dah jadi jutawan!! apa korg ingt aku tak penah join MLM?? PENAH! korg ingat aku tak penah JUAL BRG?? PENAH. Edagang yg cari downline tp xjual produk?? PENAH. tapi sumanya tahap gitu2 aja. sumanya berhenti di tepi jalan bukan di tengah jalan. kalo benti tengah jalan maka ko pon boleh jalannnnn skali. hahahaha. okay stop it. serius okay! ehh jap! Jual perfume aku masih berjalan seperti biasa. Sila nantikan kemunculan perfume CK after this ;) hihi.

So at last, aku akur dgn fakta bisnes sbg punca rezeki utama yg digalakkan dlm islam :) tp bakal bisnes aku ni tak tahu lah bila boleh start memandangkan skrg perlu byk duit utk K.A.H.W.I.N. kahwen lg??? isk nape kekadang aku rasa perkahwinan di malaysia ni menyusahkan diri pengantin kalo pengantin tu bukan anak org kaya macam aku?? nak kawen lari kat SIAM lah.
"Mak adik dah kawen kat siam" hahahaha
ahahahahahahahahakugila. jimattt. yg penting SAH dan HALAL. hihihi gila kronik aku ni sebab tertekan. duit duit duit duit. sebab itu aku mau mencari sumber rezeki tambahan. kalo dah stabil dan bukak kedai jadik stokis, insyaAllah boleh benti keje dan jaga kedai :)

hehe mesti korg tertanya2 apa dia kan?? smpai nk jadi stokis bukak kedai segala. ops! bg aku masuk bebetui dulu. nanti bila suma da okay bjalan lancar aku promote kat sini. InsyaAllah.

INFO: bisnes ini plg byk diceburi oleh CA YA NUN ALIF sbb mereka nmpak apa potensi bisnes ni. STOKIS pon ramai dari golongan mereka! MELAYU di mana?? melayu tau beliii aje. kan rugi. SO instead of mengayakan org lain, baik kayakan diri sendiri. Chewaaaah udah pandai berkata2 macam masuk politik pulak. I hate politics. Ugh!!

Love; Ciare =)


5 comments:

  1. cia biz tu syaratnye kite kn gune debit card kn?xleh cash..so itu je ke syaratnye?xkene daftar ape2?mls nk kol..huhuhu

    ReplyDelete
  2. ^^Yani^^actually ada 3 cara utk join.apply CC ambank @ debitcard ambank @ cash. yg cash tuh hanya valid kalo shopping di stokis..CC ngn Debitcard pulak valid di smua tmpat seluruh malaysia :)

    ReplyDelete
  3. kan aku dh ckp biznes tuh sumber ekonomi yg paling utama. best kn biznes? part yg paling best adalah dapat untung dari usaha titik peluh berniaga walaupun kecil2an ;p

    ReplyDelete
  4. mmg sonok biznes.lagi kalo masyuk..

    ReplyDelete
  5. ^^Lina^^ ko ada ckp ke? haha. erm tp tah nape aku benci pkataan bisnes sbb ada byk sejarah buku psl tuh. erm jadi skrg aku nk pgil bisnes sbg SHOPPING.hahahaha

    ^^Atty's^^ yup betoi tu ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha