Monday, April 27, 2009

Yang Mana Satu Pilihan Kalbu?

Amat lahhh pyh nk pilih sesuatu yg berbaloi dgn harga yg berpatutan sekaligus tak memporakperandakan idup. ewahh mcm apa jer. padahal aku dlm dilema nak bli foundation aja. wakakakaka.

ada byk foundation dlm list.
1) MAC (saja letak yg termahal dlm list nomo 1. haha. padahal xmampu kot. mampus ada ;n)
2) shuuemura (ni hasil terpengaruh dgn alam sekitar. agagagaga ^_-)
3) maybeline (camni ke eja? who cares. lalala~~. takat ni aku suke pkai mascara dia jer)
4) silky girl (hah kalo nak tau inilah yg aku pkai skrg. the most budget foundation dan yg plg penting muka aku tak berminyak bila pkai. kalo pndai jg & touchup slalu insyaAllah bertahan sepanjang ari ;p)
5) sila cdgkan..
6) sila cdgkan..
7) sila cdgkan..
8) .. ..

Tapi korg tau2 jelah kan. kekadang bila dah pkai sesuatu tuh terlalu lama (xde lah lama sgt, baru setahun) maka nti jd mcm imune pastu dah tak berseri you. haha. gila. maksud aku, aku maukan kelainan. yeah itu dia =D

Ke tak perlu pon pkai foundation ey? tah le aku pon kompius. ngape laaar ujudnya mekap2 bagai ni?? kalo xde sapa yg gatal2 nk cipta sume mekap2 ni kan senang? jimatt duit aku. tp oleh kerana ia udah diciptakan, maka adalah gataiiii aja tangan aku nk beli. hoho. padahal bukan mandatory pon kena beli mekap ni kan.

haishh korang pikir sendiri lar kan. kalo muka LAWA sgt mcm BULAN komfem laaar I need surgery lah baru elok rasanya. haha. korg ingat cantik laksana bulan tu cantik sgt ke? bulan tu dari jauh je lawa woiiiiii dari dekat nauzubillah lah kan berlobang sana sini. maka tension lah aku sbb muka aku sgt bulan dan bulat. haha tetiba kluar topik bulat =D

Ehh tidakkk aku bukan memperkotakkatikkan bulan yg indah ciptaan Allah swt tuu. aku pon bukan kutuk tahap tak bersyukur ngn muke sendiri yg juga ciptaan Allah ni. aku cuma maukan kemajuan sikit. ceeewah ;n Nak jugak terasa cun mcm org lain yg cun kan. kalo nk tggu kulit muka bulanbulat aku ni jadi kulit telurrebusygdikupas tuh gamaknya.......errr maybe 10 years after baru okay kot. hahahahahaha. lagipon aku rasa tah2 sbb pkai produk biasa maka kulit aku tak memperbaharuikan lapisan kulit yg marvelous. maybe lah kan. I'm not scientist kulit ni.

Yes I know korg akan cakap, kena jaga kulit dari dalam, rawat then baru mekap2 bagai kan?? kan? kan? erm tp aku nak dua2. sapa xnak kulit elok kan? so aku bukan amek jalan mudah pakai mekap utk tutup sume hasilbulanygindah kat muka aku ni. aku still lg do something alternatives lah kan utk penjagaan muka aku. erm but of course lah bukan yg mahal2 jugak. hewhewhew.

Produk apa yg aku penah pakai dan xpenah pkai?

aku rasa kalo takat newyorksolution, sendayutggi, natasha, cleopatra, errr dan segala produk cap ayam brand pon aku penah pkai. as long as aku tau produk tu konon2nya utk kulit berjerawat kompom aku beli. huhu~~kalo setakat SKII tuu bukan utk jerawat. yg tuu untuk mentenance utk kulit normal bg jadik lawo..pronya kulit aku TAK NORMAL!!! huhu

ehh napa pjg sgt entri ni. padahal nk tanya pendapat korg aja psl nk pkai foundation yg mana 1? hehe. kan best kalo ada foundation yg bleh tutup cela2 then tutup lubang2 yg tak sekata then bg glowing2 kat muka. waaaaa ailikeeeee ^___^ kalo ada aku nk beli skrg!

BYe!

Love; Ciare =)


7 comments:

  1. yani xpakai sgt bedak..skrg pon pakai waktu pagi..sbb cream muka nmpk mcm berminyak sgt..just nk cover je la...tp yani pakai sendayu tinggi je=p

    ReplyDelete
  2. try la sendayu tinggi..xpon body shop

    ReplyDelete
  3. yeay, cream fashya pakai estee lauder, bedak gune anna sui..men campuq-campoq...bedak anna sui tu best...sebab ade whitening skali..hihi...

    ReplyDelete
  4. kalo ko nak beli foundation mac, boleh beli ngan aku(akak aku actually), die jual murah sket dari pasaran, tapi aku xsure sgt bape la harganya

    ReplyDelete
  5. Klo x silap Zie foundation MAC dlm RM100++ arr. Kalo bende yg cepat hbis mcm gnie...better beli Maybelline jek yang. affordable maa..ekeke. Zie gune maybelline jek. sume product maybelline sume best.

    klo mcm eye line n eyes shadows tuh, better amik MAC sbb w/pun mahal tp tahan lame die nyer kaler plus leh gune lameeee giler taw.


    if foundation n compact powder, zie suggestkan MAYBELLINE..huhu

    ReplyDelete
  6. ^^yanie^^ erm xpenah lg pkai foundation sendayu tggi tuh...erm mcm best aje kan...:)

    ^^Fashya^^ estee lauder?? anna sui?? huhu kek mano nk beli mende2 ni?? uuuu xreti laaaa =p

    ^^ruru^^ owh yeke? 100++ ey?

    ^^Zie^^ ya ampun, mcm ditaja maybeline aja?? =D hihihi....erm dulu penah pkai mybeline arr tp cam xserasi aje...sbb kulit xlicin..pastu mcm bertompok2! T___T

    ReplyDelete
  7. haah best..sbb texture die halus je..try la satu..mintak consult from them..inysaallah dorang layan dgn baek..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha