Thursday, May 21, 2009

Aku dapat anak sedara gegirl =D Tahniah bakal adik ipar ^__-

New baby in town =D. Tahniah pada adik ipar aku, Shima (err to be exact bakal adik ipar) yg telah selamat melahirkan baby girl seberat errr...xtau bape. huhu. nti aku bg yg details eh. tp kena tggu aku balek ganu dulu lah awal bulan Jun nanti (ehem ehem) dan kemudiannya menjadi nanny kepada baby tersebut. haippp! pengantin mana bleh wat keje. haha. okay aku tido jer nanti. wakakakaka. ko nak mampos ke ciare kena baling ngn periuk belanga kat umah MK di ganu nti?? huhu. Dah lah kat umah MK nti bergotong-royong, maka jangan harap lah aku nak rehat. kompom kena wat keje kan? erm redha jelah. sapa suh gatai sgt nak kawen. hah! menjawab lah ko ciare. hihi

Ehh tajok baby isi entri pasal kawen jugak. ko ni saja nk mintak disepak ke apa ciare oiii? huhu. erm layankan aja entri ni. kata lg less than 10 days (nape tak sebut 9 ari jek) nak menikah, kompom arr tiap perbuatan, percakapan, per'ym'an, percodingan akan diselit dgn unsur kawen. cth:

SELECT Form="dfETPRegister" & STATUSSYNONYM = "MARRIED" & HOST = "MATRADE" & EVCODETEMP="7M2DPE" & COMPANYNO = "87533X" --- erk?? haha :))

Okay. yang paham sila gelak. yang tak paham sila skip perenggan ini. actually aku pon tak sedar camne aku bleh tertaip gini. mujur aku sorg jer yg prasan. haha. gelak sensorg aku depan laptop ni ha. bila dah tersasul gini, baik aku berenti wat keje kejap then berblog =D

Stoppppp!! please ckp pasal baby yg baru dilahirkan bleh x?? aii aku lempang jugak ko kang. erm okay baby tersebut (anak bakal adik ipar aku lah! ko dah lupa ek aku byk sgt membebel? ;p) telah dikeluarkan secara tidak normal iaitu secara pembedahan. Sian sgt. Sebenarnya Shima dah terbabas dari due date dia. patotnya mggu pertama/kedua MEI. Tapi macam takda tanda2 macam mahu bersalin pon. Kata MK (bleh pcaya ke tak cite MK ni? haha) baby Shima tu lemah, that's why dia (Shima) tak boleh bersalin secara normal. kena operate. Sian shima. actually shima ni misi @ nurse @ bidan. dulu, aku penah tanya dia nk bersalen normal ke operate. dia kata nak normal. tp bila ada masalah camni tak bleh plak nk normal.

Baby? baby tu alhamdulillah okay. tp oleh kerana baby tu lemah so kena masuk inkubator (camni kaa eja. hoho) smpai betul2 kuat. korg, doakan baby shima selamat dan sihat dan aktif mcm kanak2 lain yek. amin.

Ya ya aku tau korg pelik. apasal adik MK dah beranak? ape kes?? bape umur adik dia? 17 thn ke? (okay tak logik, jgn marah eh. hiks) Owh jawapannya SALAH. bukan adik MK yg muda atau kawen di usia muda. in fact adik dia si shima tuh udah 27 thn tak salah aku. kiranya macam 'err aku nak pgil ko adik ke kak ke ha??' haaa..susah susah. aku selalu kompius. padahal dia adik. aku akan kawen ngn abg sulong dia. aku nak pgil dia kakak ke camne tah. penin aku. owh yg paling penting 'AKU ADALAH KAKAK IPAR YG MUDA COMEI CANTEK BERGAYA MCM FIFI' aikkk??? apesal kuar iklan bergaya macam fifi ni? lempang kang. okay tipu jer. aku edit balek okay. --> owh yg paling penting 'AKU ADALAH KAKAK IPAR YG MUDA'. Hiks jgn jeles ye adik2 ipar aku sekalian. hoho (err harap dorg tak baca blog aku ;n)

Maka jika adik ipar aku adalah 27 thn, dan ada lg sorg kakak di atasnya (Kak Nor) maka ko agak2 lah sendiri bape umur si MK ku itu. hak hak hak. best apaa....golongan veteren (erk?? mampos aku kalo MK baca. kompom majuk gila2 nti. kahkah) ni lebih romantik, pandai pujuk, kalo aku marah ke bebel ke dia layankan aja, bla bla bla. ada banyak lg. tp xmo arr cite sini. urusan suami isteri tidak akan diblogkan. kahkahkah. belom apa2 dah over ko ciare. blah lah. hiks. okay jom pulang dari kantor ke rumah manis rumah (home sweet home lah) =D

nakbgtaujgk: masa menaip=5.28pm, tarikh menaip=20 Mei. saje peram entri. chow amigos ;n

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. congrate for new born baby...bestnya dapat baby..ciare dah selamat nanti cpt2la dapat baby..hehe..camnela ghupe ciare dah ada baby eh?

    ReplyDelete
  2. sbg tanda hormat..adik ipar ciare tetap kena panggil ciare kakak...itu biasa..

    ReplyDelete
  3. ^^Hanani^^ TQ :) xsbr jgk ni blk ganu tgk baby. hiks. hehe wahh advance nye..doa2kan yer..ehh ghupe ciare dah ada baby ke ghupe baby ciare??? egegegege =D


    ^^Dee^^ erm tp segan lah kak dee...sbb jarak dgn dorg bkn setahun..yg sorg tu 3 thn yg sorg lg 5 thn. haishh. tp kalo dorg nk pgil apa pon xkisah sbb kite ttp nk pgil dorg KAK jgk..anak sedara MK sah2 pgil mak long punye nanti T_____T

    ReplyDelete
  4. congrats bakal adik ipar ciare, ko aku congratskan taim kawen nanti jela ekkk;p

    ReplyDelete
  5. berpinau mata mc entry kamu...mayb sbb sy mmg pening skrg..huhuhu

    hm yani pnh jumpe adik die yang ni..ingtkan xkawen lagi..betol la die nurse..baek orgnye..syukurlah die dgn baby da selamat

    hepy la fmly MK..dapat 2 org baru dlm bulan MEI=p

    ReplyDelete
  6. ^^Rose^^ hehe. segan lah bila org wish congrats =P

    ^^Yani^^ yup dia baek..tp slang ganu dia pekat lah..kekadang miscommunication. huhu T_____T

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha