Tuesday, May 5, 2009

Ibu Mengandung Tidak Boleh Baca Entri Ini. Ada yg mengidam plak kang =P

Owh heaven youuuuuu balek kmpg. walllllllahhhh. I love my village! ^__- ceewahh ayat mcm duta kampung sendiri pulak. egegegegegege =D

Anyway, sapa yg masih belom tau, kmpg ku terletak nun jaoh di sinun. err adalah lebih kurg ujung ceruk pikuk dunia lah kan. jaoh dr pekan dari bandar api air line tipon sume xde. okay tertipu korg plak. hahaha. er jgn riso. ada plak yang tak mau dtg majlis kawen aku nanti kot sebab takot tersesat tahap gaban. haha. jgn risau, line tipon maxis digi celcom sume ada. err 3G tak de kot. so xyah lah nk bwk segala mcm broadband konon nk wat live majlis sanding aku dlm blog ke kan. hahaha. (err which is a good idea. bravo ciare. i will think about the live sanding on blog whatevaaaar lah ;n hahaha). But for sure, line tepon ada. kalo takda mmg kompom aku taknak balek kmpg. wakakakakaka. okay kejam kejap T____T

Okay bersambung mengenai perihal kampungku di tepi laot. Maka, kompommmlahh manyak seafo0o0o0d kannnn. haha =D okay aku tau ramai yg dah jeles tahap menumbuk laptop masa aku taip seaf0o0o0d tuh. haha. i know i know (gaya riak ni. cewah ;n). So oleh kerana kampungku manyak seafo0o0o0d kompom lah tiap kali aku kelik kapung (cewahh udah pndai cakak ganu) aku melantak sakan tak hengat d0nia. hihi. ciare! sila malu sket! coversket, awak tuuu nak naik pelamin jap g. hokhok

Maka aku nk menayang lah kat korg hasil tangkapan paklang aku masa dia ke laot itu ari. kan aku balek kmpg last weekends kan. hiks. sila menjamu mataaaaaaa ^__-
idup lagi weii ketam ni. aku siap main2 mata ngn dia. agagagaga =D

ape ko tgk2 aku ketam. lg 2 jam ko masuk per0t aku. hahahaha ;)

ketam ketam. korg akan dikorbankan kpd manusia arini. yahoooo. wakakakaka =D erm total berat sume ketam ni dlm 5 kilo lebih babe. ish gila byk dan sedap dan murah. kalo harga kat luar RM18 kan? paklang aku jual fresh2 dlm RM10 aje sekilo. very cheap woo ;) Tp kalo tak bookin awal2, alamatnye ko dpt sepit ketam je lah nti. org yg order ketam dia kul 6 pg dah dtg umah. hokhok.

kucing paklang aku pon dah naik boring tgk ketam2 tuh. bukan takat ketam malah segala jenis siput kecuali siput babi (huhu), udang segala udang pon kucing ni penah mkn tau. haha. jeles x?? ;)

Owh begitulah heavennya kampungku yg aman damai tak terkata. hihi. nti sapa2 yg nk dtg majlis aku smbil mau memancing ke menjala ke (diving xbleh ;n) maka dipersilakan utk mmbawa tools memancing korg. well, utk sronok2 sgt FUN bukan? =D (ape beza seronok dgn fun daaaa..haha)

Ops! chalet pon ada jugak kat tepi laot utk pelancong2. tp harap maklum, aku dah booking sume utk rombongan dr ganu nti. wakakakaka ^__-


Love; Ciare =)


7 comments:

  1. umaaakkk aaaiii..!! sedap tu klu wat ketam sambal...
    ciera..bak sini sekilo....
    klu tak kasi pancung kamo...
    ]lalalalalal

    ReplyDelete
  2. fuh..sib baik akak dh beli ketam semlm..xdelah terliur..balik ni nk goreng je..dh lama x mkn ketam..x sabar..

    ReplyDelete
  3. ^^Ann^^Dee^^ Ketam sangattttt sedappp kan...Ya Allah...terliurr laahh tgk gambo ni..hahaha.pdahal sendiri yg upload =D

    ReplyDelete
  4. dah lama x mkn ketam. asal je makan ketam, gatal hidung menjelma. benci!~

    ReplyDelete
  5. yani pon org trg gak..so bole la duk chalet tu!lalalallalala larikksss

    ReplyDelete
  6. akk nk sgt beli ketam,tp akk x reti nk siang dia...

    ReplyDelete
  7. ^^ije^^ yeke? alergic ke? alaa ruginye...ketam sedap bangat ^_-

    ^^yanie^^ hahaha..lupe lak yanie ganu..hiks..alahai kalo yani xkisah yani bleh aje tmpg chalet ngn fmly kerol..mmg booked lebih..huhu~~


    ehh xpenah dgr yani cakak ganu..nak dgr =D

    ^^eya^^ alaa yeke kak? sng aje..erm cuma buang bahagian penutup bdn belakang ketam tuh aje. then buang yg kasar2 ala2 insang ikan tuh..pastu belah lah 2..kang kalo masak sekor2 ssh lak nk mkn..hewhew ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha