Monday, May 25, 2009

My Wedding Checklist = DONE

Alhamdulillah. Akhirnya setle jugak wedding checklist aku tu. skrg ni tggu nk kawen aje lagik. hahaha. well done. xyah penin2 dah. last2 menet camne xbleh kalut. kena tenang aja walau apa pon dugaan mendatang (cewah ;n)
Owh penat babe shopping smlm. err btw MK yg shopping. not me. aku cuma beli tudung utk akad nikah & kat ganu nti. tudung utk gaun & mlm ms potong kek?? owh blasah ajalah pkai tudung apa2 nanti. jgn tudung saji suda~~ jenuh lah kalo tiap baju ada tudung baru. tudung aku dlm gobok kat umah pon dah penuh. pkai aja tudung yg mana2 pon :)

MK yg shopping smlm. last menet baru nk beli suar slack, kemeja ngn kasut. mujur ada sales kat SOGO. (segalanya ada di sini. ehem ehem mcm duta) Kan bagus ada sales2 gini. save sikit. hakhak. oiii!! nk kawen duit mcm air tejun tau. so watpe nak membazir bukan2. baik simpan utk emergency masa kenduri nti. kot2 gula abes ke garam abes ke. ini cth.

lepas ke sOGO, pegi pulak ke kedai pengantin tepi2 jalan kat sogo tuh. beli tempat letak mas kahwen & brg kemas (rantai??gelang??cincin?? rahsia ;n) utk aku nti. gile last menet betol MK nih. susah betol bila miscomunication ngn family dia di kmpg. fmly dia ingat dia udah beli. dia ingat family dia beli kan. ceh! naseb aku tanya dan paksa dia call & tanya bebetoi detailsnya. sbb aku ada bad feeling mengatakan benda2 tuh tak ready lagik.

SAH!! kan dah ckp. tak siap lagik pon. so aku lah yg kena pilih itu ini. nak hrpkan MK pilihkan? haish xtau lah camne pilihan lelaki cam dia tuh. mau pulak lah mcm spanar keta nti ropenye ;n hiks. ish tak baek tau kutuk bakal suami. erk!! bakal suami??? eeee mcm xcaya. wakakakaka. nk gelak laju2 hahahahahaha =D

So lepas beli bekas2 tuh, gerak ke chow kit pulak. sbb MK punya bunga telur ngn paper bag tak ckup. dan dan bakal mak mertua aku suh tambah. haisshh lari bdget camne T___T. xpe layankan ajalah. 5 ari je lg SYG. pasne kita wat garage sales jual balek sume benda yg kita beli neh. WAKAKAKAKAKAKA :)) mau kena gelak 7 keturunan aku nti. hahahaha. JOKES okay ;n
Yeayyyy 5 ari jer lg syg =D

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. uit.. nak dekat dangat dah masanye...

    selamat menjadik isteri..

    ReplyDelete
  2. ^^Farah Amin^^ mmg betol. cpt btol rasanya ms berlalu :)

    ^^Ceera^^ nak dekat sgt dah kan? tp masih di opis berhempas pulas buat kije T___T

    TQ. amiiiinnnn =D

    ReplyDelete
  3. katne kedai jual barang panten kat cow kit ek..tatau la plak ade..huhu

    ReplyDelete
  4. ^^fit^^ owh sesungguhnya ada & amat murah.erm tau pasar chowkit x? yg jual segala sayur ikan tuh.ala2 psr borong lah kiranya.

    tp....hanya yg CEKAL aja dpt shoping situ tau (ehem ehem ;n). bkn apa...tempat dia kotor berlecah bagai..pastuh berBAU tak best sbb dok cmpur2 ngn org jual ikan sayur mcm2 ada..

    smlm pon TERmalu sendiri sbb pkai heels ngn baju vogue semacam tp nk pegi psr chowkit. oh! seriyus malu T____T tp wat bodo jerlah.nk kawen punya psl.hiks.last skali beli sandal sng nk jln.

    kualitinya?? SUPERB. sama kualiti ngn kedai2 yg mahal.tak tipu.

    ReplyDelete
  5. x tatut te ciare?
    hehe..lps ni cobaan banyak tau lps jd isteri..semoga berbahagia akk ucpkan

    ReplyDelete
  6. ^^ann^^ takot??hehe..tah la..wat masa ni happy ^_-

    ^^eya^^ erm xde lah takot..xtau nk ckp camne..org kata..dah asam grm rmhtgga ada mcm2 cobaan.lain org lain cbrannya...yg pntg kena kerjasama & btolak ansur & opkosss berkasih syg. cewah =D. erm tp no komen.sy masih xde pngalaman nk bicara soal rmhtgga.doakan yg terbaik utk kami ye.

    kak, jemput dtg majlis sy nti.insyaAllah besok sy postkan entri jemputan scra besar2an :)

    ReplyDelete
  7. owh..dekat are pasar tu eh..huhu..nanti nak redah la..zaman dolu2 ade gak p pasar ctu..dulu nek bas..skang dah nek kete..pk 44 kali nak p sane..sebab tatau parking katne..hoho..pastu ctu kan sesak yaamat..huhu..nanti nak test la cr paper bag

    ReplyDelete
  8. ahhahah bila kamu cuti ni?ingtkan da xkeje mggu ni..hohoho

    buat fit..kedai tu betol2 blkg balai polis chow kit=P

    ReplyDelete
  9. yani->owh yeke..thanks..nanti nak p terjah..hehehe..

    ciare->mesti debar2 kan..ade tak rase cam jantung nak terkuar..hehehe..

    if enche rebak p you wed semestinye saye itot..see u there..:p..

    ReplyDelete
  10. ^^Yani^^ eh keje harusss keje..sbb kite amek cuti lama pas kenduri..2 mggu lak tuh..harussss KEJE dulu....kang mampus kena maki ngn customer system xsiap T______T owh i feel tekanan T_______________________T

    ^^Fit^^ owh g naek taxi aje fit..kite aritu selamba pegi chow kit time lunch break..smpat jugak borong..tp aritu g ngn MK parking kat area blkg..ada yg parking free ada yg bayo..pilih aje :)

    ehh azhan mau dtg ke nti? actually paham korg msti tgh bz wat psiapan..kalo ada masa dtg lah yek ^____^

    ReplyDelete
  11. x sure lagi..huhu..kene tanye enche bos dulu..neway..congrates yea...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha