Monday, June 22, 2009

Ayah Mertuaku Kembali kpd Penciptanya T_____T

Assalamualaikum.

Erm di kala korg bersuka suka menyambut hari bapa bersama bapa @ bapa mertua, saya dan suami bersedih kerana kehilangan satu2nya bapa kami. Ayah mertuaku kembali kpd Penciptanya pada 18 Jun 2009, 12:15 am. Al fatihah.

Sedih teramat okay. since my own father passed away when I was 5 years old, dan aku baru mula rasa happy sebab mempunyai bapa segera a.k.a bapa mertua yg sgt baik & penyayang...........tp Allah dah ambil dia dari kami. sesungguhnya aku sempat mempunyai seorg bapa di usia 24 thn 10 bulan selama lebih kurg 19 hari. 19 hari yg bermakna kerana mempunyai seorg bapa yg sgt baik dan ambil berat terhadap menantunya. arwah risau menantu barunya tak selesa berada di rumah arwah. Selang 30 minit arwah akan bertanya.

"ci'a dah makan? kalau lapo g makan. jgn malu2 kat umah pa. ni umah ci'a jugak" - akan paksa aku mkn byk. suka sgt tgk menantu tembam.

"kerol ajak lah ci'a jalan2. boring dia dok umah ni nanti" - biasalah mula2 kat umah mertua kan monyok sket

"amek ar remote ni. pa tak tau nak tgk cite ape" - sbb arwah risau aku boring tgk channel pilihan dia.

"ni menantu baru" - bila ada org dtg ke jumpe sapa2 masa jalan2 ke, dia akan kenalkan aku sbg menantu baru dia. oh sweetnya.

PA, kami sgt syg & rindukan PA. rumah kat kmpg sunyi aja tanpa PA. kereta PA tak gerak2, lembu2 PA takda sapa jaga sejak PA tak de.. T__________T

Semoga roh arwah di cucuri rahmat & tergolong dari kalangan mereka yg beriman. Amin.

Awang Ibrahim Jusoh
1952 - 18 June 2009

Tiada Mood;
Ciare

12 comments:

  1. innalillahiwainnailaihirrajiun...

    semoga arwah di tempatkan di kalangan org2 beriman .. amin

    ReplyDelete
  2. takziah Ann ucapkan...
    semoga Arwah tenang di Sana.. aminn..

    ReplyDelete
  3. takziah ciare..Alfatihah utk arwah bapa mertua ciare..amin..

    ReplyDelete
  4. al-fatihah buat bapak mertua ciare...bainyer bapak mertua ciare...sama ngan bapak mertua akak gak...

    ReplyDelete
  5. al-fatihah utk arwah bapak mrtua ciare....byk2 saba ye...dugaan nih....byk2 sabah n tabah ok
    ciare boleh...:)

    ReplyDelete
  6. takziah ciare.....semoga rohnya dicucuri rahmat, amiin

    ReplyDelete
  7. takziah ciare...
    smoga rohnyer dicucuri rahmat and ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amiiiiinnnn

    ReplyDelete
  8. sedih la baca awk tulis ni...xsempat nk kecapi rs bahagia dgn ayah baru kn..allah lebih syg die

    takziah buat kamu dan kerol sekeluarga

    muda lg eh ayah kerol

    ReplyDelete
  9. ciare, sabar ye, pok pok die~

    sebelum pergi, arwah sempat memberi kasih sayang seorang ayah kepada ciare, terharu sangat

    banyakkan bersabar ye

    ReplyDelete
  10. hadapi dengan senyuman ... :)

    dakjaat takde bapak lagi dari kecik .. :) lama2 nanti biasa lor .. :)

    at least kamu pernah merasa kasih sayang bapa berbanding dengan yang tidak pernah langsung

    ReplyDelete
  11. takziah babe... hope ko tabah...

    ReplyDelete
  12. terima kasih semua...mari sedekahkan alfatihah

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha