Tuesday, June 30, 2009

Bukan double chin malah triple chin!! hoho

Ini adalah entri luahan perasaan. errr ingatkan preparation kawen jer mentensyenkan. rupanya dah kawen lg tensen owh! hehe. jgn salah paham ini takde kena mengena dgn perihal suami isteri tp ini perihal SI ISTERI yang mahu menjaga badan tp lagi dijaga lagi berisi. ape kes?? bukan kes H1N1 okay. hoho. jauhkan kami dari siput bab*. eh silap! dari selsema bab*. nauzubillah. eh apehal tetiba merepek psl pasal selsema bab* plak neh? aiseh. nehi nehi. sila tgglkan perangai buruk lari tajuk entri nih.

Erm kali ni saya nak mengadu domba mengenai berat badan (eh eh ciare dah sopan tetiba ckp saya. hehe tatasusila isteri kena sopan santun. ceewah =P) atau lebih tepat lagi adalah bentuk badan. Adalah sgt kecewa secara mendadak kerana saya telah bertambah berat badan. 1 mggu naik 1kilo okay!!! maksudnye dah 4 mggu berkahwin, maka 4 kilo sudah naik. Ripley's believe it OR not. ^%&^^*(&!! believe it. sila percaya. ini bukan omongan kosong.

Jumlah keseluruhan berat biarlah rahsia. tak payah tau nanti kamu akan parkinson =P serius ni. berat saya bertambah 4 kilo!!!! hasil yang paling ketara adalah PIPI ku of course! dan juga..okay tak payah bagi tau nanti kamu semua imagine. kahkahkah. lu pikir arr sendiri. ~~ tumpang lalu kpd Nabil ;)

Selain pipi yang obvious, ntah knapa aku rasa muka aku diserang jerawat bertubi2 tanpa henti sumpah tak lalu nk tgk dah muka aku ni T__________T. errr I mean, sebelum ni jrwat dah nak pulih, cuma tggl parut2, tapi sekarang, dah bertambah2!! jerawat batu bukan main lagi rasa nak sepak2 aja. adakah sebab pertukaran hormon?? ehh kalo kawen berlaku pertukaran hormon ke tak eh?? ape aku merepek ni daaaaaa T___________T

Maka adalah tiada mood utk mengletakkan muka2 sendiri yg konon perasan lawa nak mampos terhadap blog ini lagi. ptg ni semalam nak tgkp pictures ADAM ZARIF byk2 jadi xdelah sampai kempunan nak update gambo. owh! I hate entri without pictures. Err I mean entri di sini ya bukan entri di tmpat lain. ya Allah. ngapain arini suka sgt membebel ni. nauzubillah. saya tak mahu menjadi wanita yg kuat membebel. eh tp wanita & bebelan tak dpt dipisahkan. I dont mind lah.

Ish mmg kagum lah siapa yg baca entri membebel ni. harap takde sapa yg baca. biarlah entri ni sekadar entri dalam lipatan online diariku. MAKA, tiada comment is allowed. KAHKAHKAH. saya kejam arini T______T. tipu je. comment is allowed. kahkah. T_______T. nape aku nih mcm angin pasang surut. betoi ka tak betoi nih?? HOHO

Oyya, hampir terlupa nak cerita perihal saudara Azhan & Saudari Fitriah yg sudah 'selamat' (ehem ehem) menjalankan majlis sambut menantu di De Palma Hotel Ampang sabtu lepas. terima kasih kerana menjemput kami suami isteri. tapi tak puas hati sbb tak dapat tempat VVIP! best sangat ke Dato' Datin Dato' Seri yg datang sampai dapat tempat VVIP @ VIP?? kehkeh. tak puas hati tak bertempat. excuse me. ciare sila tarik napas...hehe

Majlisnya bermula around 830pm gitu lah. kami tiba lebih kurg 840pm dan ting ting!! belom start lagi. Seee?? janji melayu. dekat hotel pon janji melayu jugak. tak pasti tuan hotel melayu ke tidak. tp kalo di tanah melayu ni I am 80% sure janji adalah janji melayu. okay okay, saya pon melayu jugak. bukan nk rendah2kan martabat melayu. tp kan dah sinonim gitu. kalo lambat org kata "janji melayu". kang tak pasal2 ciare.blogspot.com kena ban kerana dikatakan melayu tidak sedar diri. hoho.

ampun yer. kami terlambat kerana menunaikan solat jemaah suami isteri. biasalah suami yang dicintai berzikir berdoa bukan main panjang. hehe. okay tipu jer. (eh tang jemaah tuh betol. kang org ingat aku main2 bab solat plak. adeee kena ban lg skali blog ni kang =P) kami lambat kerana isteri suami saya (maksudnya saya lah =P) bersiap makeup bagai bukan main tebal mcm opera. tapi taknak upload gambar kerana kecewa dgn statement DOUBLE CHIN & TRIPLE CHIN. hahaha. maka tiada gamba utk majlis Saudara Azhan & Saudari Fitriah.

Pesana utk anda berdua: Layarilah kehidupan bersuami isteri dgn penuh kesyukuran. Bersyukurkan nikmat mendapat cinta agung yang dipermudahkan oleh Allah swt. Kenalilah erti kesabaran seperti tiada esok utk meminta maaf. kenalilah erti cinta seperti tiada esok utk meneruskan kasih sayang. kenalilah erti hidup berdua seperti esok akan berseorangan.

Azhan, jaga your wife elok2. ingatlah wanita dijadikan dari tulang rusuk lelaki utk sentiasa hampir dgn kamu dan berlindung dgn kamu, dan bukannya tulang kaki utk disepak2 dan dipijak2.

Fitriah, ingatlah suami adalah nombor 1 selepas Allah & Nabi saw. dengarlah katanya dan bukan sebaliknya. Rendahkan suara seperti angin berbisik sepoi2. taat perintah suami kamu selagi ia baik utk keharmonian rumahtangga kamu.

:)

wahhh tak sangka saya mengeluarkan statement di atas. sgt jiwang bukan ^__-. hakhak. erm btw, mariage is beautiful, make it sweet ;)

geramgeramgeram: I am so pissed of! entri ni patot publish smlm kol 5pm. tp baru aku pasan dia tak publish2. why why why?? scheduled memanjang. then aku edit post & tekan semula button publish baru dia publish!! eeee gerammmm. padahal aku dah pilih timezone yg betol. dan yg plg pissed of nye...this is not the 1st time terjadi okay. aku rasa dah 5,6,7 kali dah!! blogspot ni nak ban aku ke??? T________T

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. makacih2 atas doa dan nasihat itew, akan di ingat dlm hati =), thank sudi hadir majlis yg tak seberapa tu yek

    ReplyDelete
  2. psl hormon berubah tu cam betul jer.
    bos aku lps kawen tetiba muka comot ngan jerawat shingga memaksa pkerja2 die (terutama aku la ;p) bgosip pasal jerawat die itu.

    hahaha ;p eh tapi aku xpasan pon jerawat ko smalam. ade ke? neway, jom try duniaherbs. produk mcerah, mratakan kulit, menghilangkan jerawat yang sedang dicuba oleh aku dan kakakku =D

    baru 2 hari je cubeeee kekeke. berminat? bienda duta nya =D

    ReplyDelete
  3. ^^Rebak@Azhan^^ sama2.ehh ingat dlm ati ke dlm otak?ngeh3 =D alahh mmg tak seberapa majlis ko...sebab aku dpt sit blkg tiang *%$#@*&!!!hehe gurau je.naseb dah jumpa ko kat lift so xde ngidam sgt nk jmpa penganten =P

    ReplyDelete
  4. chill out akak..
    tembam tanda bahagia..
    hehehe
    =)

    ReplyDelete
  5. ^^Muni^^ ko tak pasan?? errrr punya lag besau jerawat batu aku kat pipi smlm T_______T

    haa! yg pertambahan 4kilo tuu pasan takkkkkk???


    =D

    ReplyDelete
  6. xdela sume org pun kawen tetiba ada jerawat, aku xde ponn.. mm time mengandung baru la jadi perubahan yang besar, sob sob

    turn ciare akan dtg kot=)

    ReplyDelete
  7. for me, waktu pregnant baru la keluar mcm2 hormon yang kite x tau pon ade hormon tu, hehe. turn ciare pulak merasai semua hormon2 tu..

    aku pakai safi ok je utk mslh jerawat ni, try la.

    ReplyDelete
  8. ngeh3...

    ala, kejap je tu.. kang dah ok balik kot badan tu..

    mungkin sbeba dah ada somi nie, makan teratur skit berbanding masa bujang2...

    ReplyDelete
  9. ^^Faizah^^ jap. x abes lg tekejut kaklong ada blog =D superbhotmama laaaa kaklong ni =D

    erm hormon2 menyebabkan jrwat eh? hormon apekah itu eh. xpe lah wat masa ni redha je dgn muka & berat badan T_____T

    ahhh kaklong mmg Duta Safi dari dulu lgiiiiii ;) dan jugak duta nasik lemak..lariii lariii =D

    ReplyDelete
  10. ^^Ceera^^ alorh..yeke kejaps jee tembam nih? mcm forever & ever jek T_____T

    xpe chaiyuk chaiyuk..pasni tgk aje laki mkn..xyah makan skali :P

    ReplyDelete
  11. ciss.. aku dah dicop jadi duta nasi lemak dr dulu lagi.. dlm blog dd lagi kejam, dia boh nama aku sikit pny panjg... "kak long x-rumetku yang da kawen dan suke mkn nasi lemak" hoho.

    tp nsib baik Ja tgh pantang.. dulu dia lagi suke buli aku. hihi.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha