Monday, June 29, 2009

Pertama kali masak ketam masak cili api dan telah berjayaaa =D

ehem ehem. pertama skali, entri ini akan berbaur kebanggaan terlampau sehingga boleh mengundang kemarahan & kemenyampahan sesetengah pihak. 25PL okay. hahaha. maka sila shuhhh suhhh yg rasa taknak baca tuh. hiks =D

Tgk tajuk jer dah tau aku nak angkat bakul sendiri lalu memuji2 diri sendiri sampai besok perhaps. hahahahaha. owh MAK ku tersayang, sesungguhnya anak mu telah berjaya memasak ketam masak lemak cili api dgn jaya nya tanpa bantuan sesiapa dan jugak tanpa bahan yg mencukupi. mana taknya! kat giant tak jual asam keping maka aku bedal aja letak air asam jawa. dan rasanya??

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedap wooooo. sumpah sedap!!

smpai aku rasa tak percaya. ehh aku ke yg masak ni? ingatkan beli kat kedai td. hahaha =D (haaaa kan dah warning penulis akan bangga & angkat bakol tahap maksima. anda masih sempat blah kalo rasa penulis gedik. hoho). meh layannnnnn gambo. hiks

owh harap maap. rumah tak ckup alat lagik. hantam pakai senduk beso. haha.

ikan kembung goreng & ikan keli goreng garing2 =D

sayur sawi bersama udang beso masak sos tiram jee. licin babe. sedap wallllllah =D

MAK, walaupon adik tak penah masak ni tp adik berjaya jugak. alaa dulu adik kan slalu tgk2 mak masak kat dapo. hehe.

ehh bukan tlg tgk jer okay. actually aku mmg agak seram utk masak2 benda yg bercirikan santan sbb takot jadik pelik. almaklumlah, santan ni kan pelik sket. kalo kurg masak kang tak sedap, kalo tak kaco ckup2 kang tak pecah myk dan sbgnya. so kalo kat umah dulu, aku suka masak yg simple mcm masak merah ke, masak kicap ke...kalo masak lemak, rendang ke..aku serahkan bulat2 pada mak =D hehe.

Tp sekali, husband aku mintak ketam masak lemak cili api. hoho. terlopong den. demi suami tercinta, isteri mencuba jaya jugak dan berjaya :) aku masak ikot main common sense aja. hehe. main letak2 je sume bahan. tak sangka jadik. aku mmg yakin 40% jer akan jadi actually. hoho.



haih..tp weekends jer suami mtk yg special. kalo ari2 biasa masak mcm ni pon dia dah 2x tambah :)
ikan goreng, sup sayur & budu :) thanks sayang sbb u tak cerewet ^____^

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. syiok oooo...
    febret ku ketam masak cili api lemak..
    adeeehhh!! ciare...nt ann dtg umah ciare nak makan jer...buleh????

    tapi yang penting..BUDU tuh???? tak leh tinggal weehhhh!!
    ahhahahahha...Gemok lar MK camnie...

    ReplyDelete
  2. lama2 mesti lg terror masak..

    ReplyDelete
  3. wahhh...puan ciare sudah rajin memasak utk suami tchenta...bagus la 2...sng kn dpt husband yg x cerewet...hope my future hubby 2 x cerewet cam MK puan ciare 2...hehehe!!

    ReplyDelete
  4. waaahhh, aku pun kagum ngan engko, bg ar resepi, nak kene blaja masak gak nih, huhu T_T

    ReplyDelete
  5. kena blajar masak jugak nih..
    mau bakal suami mintak masak lomak cili api, mati den.
    hahahahaha!

    ReplyDelete
  6. aduh pagi2 ni buat perot den berkeronsong je cia..

    bagos la..lepas ni KONFOM kerol gemok!hehehehe

    ReplyDelete
  7. ^^ann^^ keh keh..nk dtg makan ketam msk lemak cili api?? waaa segannyeee..ann org nogori kalo buat masak cili api msti lagi sedapp kannn =P

    psttt..harap2 dia gemuk a.s.a.p..keh3

    ^^dee^^ insyaAllah. byk lagi resepi nak cover ni =P

    ^^LadyAngel :)^^ hehe hrp2 dia menten mcm ni. jgn besok lusa tulat cerewet sudah~~~ hehehe.

    ^^rose^^ erk! nak resepi? erm bleh jgk..nti ada masa aku letak resepi kat sini eh :)

    ^^zack^^ tu lah psl. baik study awal2.kang kalo tetiba dia mtk kang jenuh nak hapal resepi ;)

    ^^yani^^ owh! hrp2 gitu lah.fuh kiri fuh kanan.cecepat gemok yer MK =D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha