Wednesday, June 24, 2009

Simple touch to wedding :)

owh bulan ini sgt membusy lah. bermula dgn aku kawen di perak, a week after that majlis sambut menantu di terengganu. Mggu lepas tu pulak, ada sepupu mak kawen di perak. which aku & suami diberi status WAJIB utk dtg. huhu. biasalah, tlg menolong. masa aku kawen dia tlg, masa dia kawen aku tlg jgk. tlg tgk aje. kehkeh :P

Makanya dah berkahwin ni, kena lah jaga penampilan diri kan. dgn izin suami, dia beri kebenaran pd aku utk teruskan minat aku dlm bidang solek menyolek ni. dia jgk support aku utk join bengkel makeup (tp sgt geram ^^#$%% sbb kena pospon. aku kena outstation. owh camne nk bjauhan dgn suami selama 3 ari neh? omaigod. tabahkan hatiku nanti.. huhu). as long as minat aku ni tak keterlaluan dia izinkan. i love u sayang ^_^. jd sebelum pergi bengkel makeup2 ni elok lah aku praktis siap2 kan. nanti xde lah tokojuts beruk plak cultureshocked ke apa tgk cara dorg makeup. so practice 1st. hehe. layankan aje gambo ni.
pejam ^^

celik! =D hehe

So apa pendapat korg?? erm gambo di atas tidak diedit sama sekali. original okay :P Yang pastinya, masa ni shading idung tuh mcm terlebih. pastu aku betulkan balek. hihi. biasalah I kan amatur :) itu pon aku tak pakai false eyelashes. kalo pkai mau kena perli ngn makcik2 aku kang. hoho. so natural sudaa~~

aihh korg ingat aku sorg jeke yg makeover?? erm si kecik ni pon NAKKKKK jgk. hahaha. si kyra ni kan. mmg suke menempek kat aku. bila jer dia nampak aku kuarkan senjata2 alat solek aku, dia mula lah...
"acuuuu acuu..kap kap"
which means.."Maksu maksu..mekap mekap"

dgn kata lain dia pon nak mekap jugak. hoho. mula2 mmg dia dok diammmm aje depan aku bersila bagai. tgk aku pkai bedak smpai mascara. pastu dia pon suh la aku mekapkan dia pulak. yg comelnya, dia mmg redha aje bila aku ckp..
"pejam mata acu nak letak eyeshadow" - pastu dia pon katupkan mata dia
"bukak mata" - dia pon bukak lah mata dia sambil sengih2
"bukak mulut acu nk letak lipstick" - dia pon watla bibir dia mcm angelina jolie.

hahaha...kyra kyra..pastu bila kita ckp "wahhh canteknyaa kyra. g tnjuk kat mama, tnjuk kat opah". hah dia pon apa lagi terus sengih2 kuar bilik dan tunjuk muka dia kat semua org dan paksa org tgk dia. hahahaha =D
suke bebeno ko yer kena makeup! =D

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. hahahah pejam celik .. tau la mata besooooo! :P

    ReplyDelete
  2. mate cantik dah. a'ah shading nmpk berat. kalo pakai fake eye lashes mesti lagi tantek kn?

    ReplyDelete
  3. ^^dakjaat^^ erk mata kite xbesoooo laaa..sepet sebenarnya...tp bila dah jegilkan bijik mata tu pasal nmpak besoo..hakhak

    ^^lina^^ terlebih shading sudahhh :P tulah, aku mmg ada koleksi fake eyelashes, tp segan nak pakei =P hiks

    ReplyDelete
  4. shomel..shomel..hehehe nak2 si budak kecik tu

    ReplyDelete
  5. gi kelas redglow ke ciare?

    ReplyDelete
  6. ^^yani^^ tu lah psl...kite suke sgt makeover si kyra tuh =P

    ^^dee^^ erm belom pegi mana2 kelas lg....tp kemungkinan beso redglow lah kot...jom pegi sesama =D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha