Tuesday, July 14, 2009

red bride atau pengantin merah

walaupon aku takde lah suka bangat sama kaler merah menyala maknga gini, tp bila 1st time aku tgk kakak andam aku mendesign baju ini atas sehelai ketas A4 (yg ni pon nak cakap ke ciare? eh sukati akulah :p), aku terus mengbook baju gaun ni utk sesi outdoor photoshoot. hehe. actually mula2 aku dah book gaun putih kembang sekembang2 alam. but..what the hellooooooo????? ko tu dah lah kembang ciare! ada ati nak gaun kembang2 lagi?? excuse me. sila ukur baju di badan sendiri. bukan tak muat gaun putih tersebut tetapi aku tak sggup ah nak bg 7 keturunan aku tgk gamba moyang mereka yg sekembang semangkuk perasan gojes pakai baju kembang. maka aku mengundur kan diri. tumpang lalu~~~

So bila jatuh cinta pandang pertama pada suami design gaun merah di atas kertas tersebut, mmg aku warning kakak andam tu jgn berani nak bg org lain pakai gaun tu. haha. gila ganas. dan akhirnya aku berjaya menjadi pengantin perasan cun pertama memakai baju bersanding pink & gaun merah tersebut (sambil kembang2 idung taip ni). bukan senang nk pakai baju pengantin baru yg nk sewa2 ni. unless ar ko bg kain kat dia suh dia jait kompem arrr ko pakai yg 1st kan. tp aku puas ati sesangat :)

Dan bila tiba fitting time! wallaaaah! i love it love it love it! =D. PENGAKUAN: okay okay I know, I wear my favourite tudung with the red dress. tak berdosakan? malah SGT CANTIK MANIS kata si suami. kahkahkah. org lain kutuk aku tak heran yg penting suami PUJI. hahahaha =D

what? pengantin laki ilang lagik? hehe. alaa actually ada kisah lah di sebalik kejadian outdoor photoshoot ni. suami aku sgt penat masa outdoor photoshoot ni. thats why gamba dia kureng. sampai dah tak lalu senyum dah. tp pengantin pempuan sgt tergedik2 lagi tak reti nak penat ke pempuan ni?? hahahaha. minum lah kacip patimah. heh ;)

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. memang merah~ dan oh. saya suka merah. hehehe

    ReplyDelete
  2. lawo..klu ciare pkai ngn tdg ala scarf lg meletop.

    ReplyDelete
  3. ^^balqissy^^ hehe tulah.i cant believe myself telah mengpicked warna tersebut.hehe.yg pntg puas ati :)

    ^^ann^^ mau tak meletop kaler merah?agagaga.naseb tak kena kejo dgn lembu.heh

    ^^neeza^^ err ye kot.tp muke tembam sepertiku dinasihatkan(malah dipaksa) utk tidak memakai scarf gitu.uhuks

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha