Thursday, July 23, 2009

Mak long bila nak beranak? erk?? (-_-")

alkisahnya pada suatu malam, kami pergi menvisit adik suami yg berada di kepong. dia baru balek dari kmpg trganu dan membawa balik berkotak2 durian. (hehe berbunga2 hati i dpt durian, itu lah sampai berhasilnya kuah durian panas2 dicicah bersama2 roti =D) hehe sbb durian sggup owh datang umah dia memalam buto. hehe =P ish tp tak adalah kronik sgt nak durian. tp adik ipar aku ugut kalo tak dtg ambek nanti dia abeskan. kahkah. kelaka betoi :P

sesampai dirumahnya aku pon TERpaksalah melayan anak2 sedara baru aku yg boleh tahan nakalnya T_____T aku dahlah tak berbakat nak jaga budak2 ni. walaupon darjat aku MAKLONG tapi budak2 tu tak takot langsung. (darjat ke pangkat eh?? hoho) kalo dilayan ada yang kena jadik kuda ku lari gagah beraniiii~~~hehe. biasalah, awal lagi kot, aku tak reti ar lagi nak melayan kerenah dorg. btw, kakaknye okay. walaupon baru darjah 2, tapi pemikiran dia dan soalan2 dia bleh kalah soalan who wants to be a millionare tauuuu =D

Erm masa suami tgh sibuk2 mengangkot durian ke dalam keta, si kakak menarik tangan aku dan bertanya soalan "Maklong maklong. bila maklong nak beranak?"






errrrrrrrr.....aku dah terketar2 tak tahu nak jawab ape. should i laugh? =D hahahaha. lawaknyeeeeee. tp takkan aku nak gelak sensorang sbb org lain sibuk perihal durian. heh =P jadi aku memendam aje gelak dlm hati ;) aku jawab kat dia "Raya nanti maklong beranak". kahakhkahkahkah. hoho rasa nyesal plak bila dipikir2 aku jawab camtu. kang time raya kang dia tanya lagi bila aku nak beranak camnoooooo????? hahaha.

kakak, kakak....at least tanyalah bila maklong nak mengandung. ni tak pasal2 tanya bila aku nak beranak T______T. ke dia nampak perot aku buncit cam org pregnant heh?? hahaha. sian dia ditipu idup2 oleh lemak lemak scoobydooo perot i =D
hehe sekadar hiasan.

Xoxo;
Ciare =)

9 comments:

  1. ahahaha biasa la budak2 kn..tp buatnye die tanye tengah2 fmly kerol mao bru gak muke nk jawab..huhu

    ReplyDelete
  2. hihhiihi..haaa sure malu kn anak sedara tnya cmtu???

    ReplyDelete
  3. kena soklan cepumas bebudak ok lg..kena soklan dari sedara mara..sakit ati wo..

    ReplyDelete
  4. heeee ciare nye muke tak berubah lah

    ReplyDelete
  5. raya nanti? :'D
    wakakaka

    ciare ngandung 2 bulan jek ;p
    oh~

    ReplyDelete
  6. anak sdare x sabar nak dpt adik spupu baru..:P

    ReplyDelete
  7. ^^oneyani^^ tulah pasal. naseb dia tanya ms org lain tak pasan.tp bila cite balek kat MK kuat giler dia gelak.kahkah =D

    ^^rdna^^ hehe.bukan takat malu.tp cam kelaka sgt.mybe dia nk tnya bila aku nk pregnant tp dia xtau nak tanya tu tanya soalan advance tu kot =P

    ^^Dee^^ erm tu lah..apepon jawab aje "belom rezeki lagi"..bg diam sket ;)

    ^^Farah^^ erk! pas kawen muke kena berubah ke??actually ada berubah, rasa mcm idung makin besau T____T

    ^^dd dudu^^ hehe tu la pasal..kucing pon ngandung 3 bulan tau ^_^ keh3

    ^^nedy nadia^^ itulah.nak tambah geng dia lah tu :P

    ReplyDelete
  8. aku pun penah wat perangai tanye2 kat bapak sedara baru mase aku kecik2.

    aku tanye 'kenapa pak teh pendek?'.pak teh aku tuh rendah disamping mak teh aku.

    tapi seyes. budak2 kecik kan semangat ingin tahu kan meluap-luap.

    ReplyDelete
  9. no i mean ms kecik sampai skrg, muke maintain je. ehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha