Wednesday, July 29, 2009

MOMENT: 28 JULY with LOVE (Part 1)

**hehe tetiba tajuk ada Part 1. baeklah nti ada masa aku smbg part 11 okkayy =D

Ni lah keje aku pagi2. sebab tu sokmo dtg opis lambat. keh3. aishh masalahnya pegi awal ke lambat tetap smpai lambat. tak tau ikot cerok mana lagi aku nak lari dari kesibukkan tahap maksima ni. er maybe kena bertolak kul 6 pagi lepas tu smpai opis smbg tido kot. haha =Dpagi2 jer muke camne. petang kang mcm muke apetah. tp sebelum balek umah kena comei2 sikit. tak adalah tokojuts laki aku kang. wakakaka =D

Eh lari tajuk pula. motip utama adalah utk mengimbas semula tarikh 28 July setahun yg lalu. maka baru setahun kami telah berdating. hehe. erm masa kawen aritu kami baru berdating selama 10 bulan. hehe ;) YA kami adalah cinta KILAT. believe it.

Alkisahnya, kereta SAVVY ku lah punca perkenalan kami. ehh tak baek ckp camtu. kalo dah jodoh ditentukan Allah, aku pakai BMW pon jumpe suami aku jugak kot. ceh perasan jap aku pkai BMW. heh :P Sebab kalo nak ikot, memang tragis jugak kronologi aku membeli sebijik SAVVY tu.

Bagaimana kami berkenalan?
Biasalah, kalo nak ikot budget, kereta aku tak mampu ler nak beli BMW ke Honda ke Toyota ke T_________T nanges laju2. jadi aku buat keputusan utk mensupport kereta buatan malaysia. hehe. tak ape lah, buat apa nk bazir duit utk sebijik mesin yg bukan aku nak tido dgn dia pon. ayat sedap ati. yang penting kenderaan itu bleh tolong mudahkan perjalanan aku yg sokmo pergi ke tempat klien (which is far enough. sehari 80km pegi balek T_____T).

Setelah berjumpa ejen proton, aku mendecide utk beli wira. ejen tu pon dok goreng mcm2 la kat aku bla bla bla. so terpengaruh utk beli wira. gila dasyat aku pegi jumpe ejen SORG2 tanpa pertolongan sape2. huhu. mcm hidup sebatang kara pulak masa tu. ehh bukan ape, aku taknak nyusahkan org.

So bla bla bla tak perlu cerita details korg bukan baca pon :p. at last tah mcm mana aku TERbeli SAVVY pulak. hehehe. maka bermula lah hidup seorg ciare. hehe ;)

Aku join kelab savvy.
Dan telah bertemu dgn SUAMIKU SKRG masa perjumpaan unofficial club dekat Shah Alam. hehe. so bermula lah. teettttttttt. Dan org yg bertanggungjawab mengkenen2kan kami adalah KAK SHIMA :) hehe. beliau ada sixth sense bahawa kami ada jodoh. hehe. sweet sgt kak chima. lepas ni giliran kakchima plak naek pelamin. yahooooo =D

Yang pastinya, suami aku ni memang sgt pantas. kali ke-3 dating dia dah ajak aku kawen. hoho. tapi bukan lah terus terjah ke ckp nk kawen. adalah cara2nya. hehe. cepatkan proposal daru suami saye ;) sayang you memang terer. i love you sgt banyakkk =D. hehehe gatai japs.....^__-. erm k lah, takmo cite pjg2. biar lah yg selebihnya menjadi kenangan abadi kami buat selamanya.

With LOVE;
Ciare =)

9 comments:

  1. wah siap ade kronologi gitu..dan masa k.shima nak keneng2 kamu itu..sy pon ade kt tempat kejadian ok..

    ms tu kamu 1s time dtg utt..masih malu2 lagi..hehhe tp berani tu dg sorang2!

    wah kerol mmg giler kentang la..berani waa ckp luuu..hehehe

    ReplyDelete
  2. aku masuk savoc dgn harapan dpt mengikut jejak langkah ko.tapi hampa...kekekekekekeeeee....

    ReplyDelete
  3. ko join club savvy tapi laki ko bukan pakai savvy kan?

    :p

    waa ape ni ceta tgantung. cpt sambung! :D

    ReplyDelete
  4. lorrr
    cite laa lagi, part 2 hehe

    ReplyDelete
  5. ^^Yani^^ erm skrg pon masih malu2 lagi *blushing*. hehe ms tu gigih dtg UTT tmpang akmal & fidz ;) hehehe..tak sangke kan :P

    ^^Mawar^^ ceewah ;) ehh ko tak aktiff bebetui...try arr dtg UTT ke OTT ke...hehe =D

    ^^Mun-e^^ erm suami aku dia special sket..walaupon xde savvy, tp bdk2 savvy still contact dia & ajak dia kalo ada event...walopon setelah apa yg terjadi. huhu. nti2 aku smbg eh

    ^^Dudu^^ hehe demi korg, akan ada part 2 =D

    ReplyDelete
  6. oh..sungguh comel cara pertemuan..
    nak jumpa kt kedai gheta gak la..
    hihi

    ReplyDelete
  7. ahahah jeng jeng jeng..yup kerol sgt dikenali di kelabb SAVOC..sbb??

    ciare sambung itu cite..hehhe

    ReplyDelete
  8. wah!!!! cinta kilat tp kekal tak per....insyaallah ciare bahagia selalu ye...hiksss

    ReplyDelete
  9. ^^ZAck^^ pe lagi?join ar kelab keta :P

    ^^Yanie^^ haip!nakal sgt nih =P alaaaa tuuu kisah zaman kegelapan kerol..hehe..biarkan kisah itu berlalu ;)

    ^^Masviona^^ kilat the zassss..hehe.TQ kak Viona..mmmuah :-*

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha