Monday, July 20, 2009

Movie Review: Harry Potter and The Half Blood Prince

Lepas tgk cerita ni, aku rasa mcm nak cari buku2 harry potter sebab tak puas hati dgn ending dia. haish (#_#)

Tapi mybe dorg saje buat agak bergantung supaya penonton tetap cerita ni tak sabar2 nak tgk the next sequel. Erm tu strategi tu. tp sbg penonton, hati aku carik babe. cewah! ;) Okay jom menreview:

Err to be exact, kali ni lebih ke arah si malfoy@draco yg kematian bapaknye. pastu draco ni dah masuk ah dlm geng the death eaters tu. sbg ganti bapak dia kot. dipendekkan crita, mak si draco ni mintak tlg dgn Prof Snape utk jaga anak dia masa dekat skolah magic tu. dorg buat the unbreakable promise. (err aku tak tau mak dia nk protect anak dia dari apa sbnrnya. lain ah kalo HP mmg si voldemort nak bunuh kan? tp sape nk apa2kan si malfoy? kat situ aku tak paham.) Lepas masuk sekolah tu, ada profesor baru yg konon2nye ada simpan rahsia besar ttg voldemort masa dia belajar kat skolah magic tu dulu. harry potter bjaya ah korek rahsia dari prof tu. so harry potter & dumbledore mulakan misi mencari rahsia2 voldemort tu utk musnahkan voldemort. adalah sikit2 action di situ. bila dah jumpe rahsia tu, ada fight antara draco&kuncu2nya antara dumbledore. harry potter ingat prof snape nak tlg slamatkan dumbledore, tapi teng teng tengg.....prof snape sendiri yg bunuh dumbledore (wtf betol!) dan prof snape mngaku sebenarnya dialah the half blood prince (err tak paham jugak nape the half blood prince sampai bleh jadi tajuk padahal cuma ada tercatat dlm buku teks harry potter, the former text book owner adalah the half blood prince.) err endingnya, harry potter nak memulakan misi mencari rahsia2 voldemort utk musnahkan pembunuh parents dia.

sekian.

heh paham ke tak paham dgn sinopsis aku ni?? naseb ah kalo tak paham. sila tonton sendiri. satu je aku nak komen & tak puas hati iaitu LACK OF ACTION! aksi2 ada tapi mcm sama dgn sequel yg lepas cthnya dorg main game yg terbang2 tu apetah namanya, pastu setakat keja mengejar dgn org jahat dlm semak (ouhh boring), pastu bla bla bla. tak tau nak ckp ape tah, sbb AKSI TERLALU KURANG. aku bukan lah nak aksi2 macam cerita transfomers plak. tp at least bagi lah aksi2 magik sket. aku ni dah la suke cerita magic2 ni. so patotnya guna lah aksi2 magic yg memberangsangkan sikitt..helloooooooooooooo &^%$#!!

author's notes: hanya nukilan hati seorg peminat setia harry potter okay. jgn ada nak saman2 aku plak heh! ke aku sorg je penonton yg rasa mcm ni? err kalo korg suka bgs lah. mybe aku terlalu mengharap (imagine yg dasyat sbb trailer gile punya gempak) tu pasal kecewa. papepon sila lihat sendiri & judge sendiri okay! peace :)

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. kan kan???aku awal2 ingatkan half blood prince tuh si voldemort, sekali prof snape daaa, cammmm apekah????kenape sampai tajuk ade half blood prince??bingung guwee

    ReplyDelete
  2. nak megik megik~~~

    aku x suke aksi, tapi tunggu yg megik megik~~ nape x de megic megic byk2 oh oh~

    tapi camne pun, aku still x reti bg comment gak heheheh

    baru pesan kat ezan suh belikan buku heri potter sok hok hok nak fahamkan lebih, xmo blur2 dah hehe

    ReplyDelete
  3. ^^zack^^ erk!tak suke tgk sume sequel ke??rugi laaa..sequel yg dulu2 best wo0o0o0 ;)

    ^^rosealley^^ guwe bingung jugaaa sih..haishh...naseb org sebelah tak bdengkur masa tuu..keh3..

    ^^dd^^ alaa aku pon bkn suka action sgt...tp nak action dlm bentuk magicccc..uuuu T____T..ehh bukunye mcm ada byk versi lah..yg mana satu eh yg sedap??ezan nak beli kat mana?bape harga?nak jugakkk =D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha