Monday, July 27, 2009

Movie Review: Ice Age 3 (3D)

Assalamualaikum :) haishh akhirnya tercapai jugak impian nak nengok ice age 3 secara 3 dimensi @ 3D :P erm mmg puas ati ah. oleh kerana 1st time nengok secara 3D maka haruslah ada sedikit jakun. hoho. tak sangka plak ada cerita 3D kat midvalley city, ingatkan ada kat IMAX timesquare je. actually perbedaannya cuma dia bagi ko pakai spek mata 3D tu jer. panggungnya sama cam biasa. heh. tp best la sbb bermula dari iklan lagik udah berkonsepkan 3D. seronok weh. kalo Upin Ipin tu upgrade kpd 3D konfem lagik gempak punye. ke mmg ada tp aku yg tak tau. i kan lambat sket bab2 info semasa nih T______T
Okay mari kita lihat apa yg ada dlm ice age kali ini ^___-

Sid (camne ke eja?) telah menculik 3 bijik telur dinosour. dia ingat telur tu telah ditinggalkan oleh ibunya. tak lama lepas tu, telur tu menetas & keluarkan 3 ekor anak dinosour. Mak dinasour tu ngamuk ah tgk 3 bijik telur tu ilang, pastu dia pon ngamuk lah kat atas daratan (sbb sebelum tu dia tggl kat bawah tanah) utk cari anak dia. Lepas dia jumpa anak2 dia, dgn sid tu sekali dia angkot masuk ke dunia dia yg kat bwah tanah tu. So geng2 sid yg terdiri drpd sepasang mammoth & tiger mulakan misi mencari sid. so mcm2 lah aksi menarik masa pengembaraan dorg tu. best la sgt2 sbb aksi2 3D tu mmg syok giler ah. hehe jakun aku kejap. (ehh tetiba emosi pon masuk dlm review :P). Dorg dpt bantuan dari sorg kawan baru. pastu rupanya ada lagi sekor dinosour lagi besar dari dinosour yg culik sid tu. so bla bla bla. tak tau nk cerita camne sbb byk sgt aksi. kalo cite sume kang baik aku taruk online DvD ke ape ke. hehe. maka at last, dorg pon jumpe sid. tp ada lawan2 jugak antara dinosour besar ngn kecik. bini si mammoth tu pon siap beranak2 lagi dlm jungle tu. comei sgt anak dia ;) dan akhirnya konfem lah dorg selamat & kembali ke bumi ^__^ sekian

Hehe macam boring plak jalan cerita ni kalo cerita gitu jek. hehe tak ape. dont worry. korang pegi jer tengok sendiri sbb mmg konfem best ah. dan yang paling penting sila tengok secara 3D. baru lah masyuuuukkkkk =D okay itu jer. daaaa~~~

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha