Friday, July 24, 2009

My Most Favourite Makeup Website =D

Internationally, of course my favourite make up artist xsparge laa sapa lagi. tutorial2 dia yg penuh dalam youtube tuu sume dah masuk favourite clips =P kalo org lain masuk youtube cari hiburan ke ape, but me, cari makeup2 punya tips. hehe. masa makeup hana bernikah dulu pon punya lah gigih study tips2 xsparge dlm youtube. hehe ;) dah mengikuti sume tutorial dia ni since 2008.

Err locally, ada banyak. redglow (ramai dah tau kan ;n insyaAllah akan join kelas dia. tp tgh mencari kelapangan masa. bz sokmo aku nih. huhu), dianasyukor (best tgk tutorial2 dia. langsung tak lokek nk kongsi ilmu), erm pastu ade lah bbrp blog mak andam2 yg lain. hehe. ish mmg best giler ah. i'm soooo in to it. i mean, this field of makeup2 nih. cewah =D nti bila aku dah blaja abes khatam sume, bleh ar mtk tlg sapa2 di sini jadi model nya. kamu berminat? hewhew.

motip aku dlm bidang ini: Erm actually, aku rasa malu sgt nak join mana2 kelas. sbbnya, org yg join kelas ni slalunya cun2 belaka kan. aku kan jenis low profile. pastu rasa rendah diriii sesangat dgn skill yg bukan kategori skill pon sbnrnya (kahkahkah). tp bila dipikir2.......SUKAHATI AKU LAHHHH nak masuk kelas makeup!!! hahahaha. puas ati den. sbb bg aku, makeup bukan utk menyorokkan muka yg sbnr, for me: makeup is to shine and being confident. bukanlah xde makeup langsung xkonfiden goyang lutut bagaiii kan. it's just.....susah lah nk kata. sbb aku betul2 minat dlm bidang ni. YUP minat is there, so jgn sia2kan minat :)

Xoxo;
Ciare =)

9 comments:

  1. bagi aku pulak mekap salah satu cabang seni. i like art. so conteng2 muke ngan mekap kire mcm wat painting la ;p

    ReplyDelete
  2. ade tawaran terbuka untuk jadi model ke?..hihihi..nak2..:P..agak2 nak p dinner or function ape2 je cr ciare..hehehe

    ReplyDelete
  3. i wanna be your model..hiksss!! cepat2..ann nk tadah muka nie

    ReplyDelete
  4. ahkak pun sama minat nak belajar makeup tapi tak reti make up pun hikssss


    nak jadi model ciare boleh...lalalala

    ReplyDelete
  5. ku x reti nak ner make-up2 ni..
    =$

    ReplyDelete
  6. ciare...klu nk cari model x yah riso...sy sedia utk di make over oleh anda...agak2 sy layak x??
    muahahaha!!

    ReplyDelete
  7. ^^Lina^^ yup..ia sebuah seni jugak =D

    ^^Fit^^ hehe..xde lah smpai contest mencari model.walhal ilmu pon sedikittt aje :)

    ^^Ann^^ ish kulit ann lawo.kalo jadik model mmg sgt bagus ni.hehe.xmekap pon lawa dah =D

    ^^Masviona^^ uih takot nk makeover blogger tegar nih..kang menggigil tangan i...bg kite asah bakat dulu...:) ish tp kalo org yg jrg2 makeup, bila makeup the vassss u :D

    ^^zack^^ blaja lah pelan2 :)

    ^^eyza@lady angel^^ ish kamu sgt layak.kulit gebu :) tp jauh beno modelnyeee ^_-

    ReplyDelete
  8. i rela jadi model u...auwww

    kite xsuke mekap..malas..tp suke org mekapkan...hehehe bole??

    ReplyDelete
  9. ^^oneyani^^ wow! maken banyak model ni. segan i =P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha