Monday, July 20, 2009

Padah berumah di tepian pantai

Pengakuan: 1st of all, rumah aku bukan di tepi pantai. tajuk hanya peribahasa (peribahasa ke camne? erk layan jelah). Sebenarnya nak mengomel sikit (konon tak puas ati ah ni eh?) sebagai seorg yang tidak meminati football games. Mari kita imbas semula.....jeng jeng jeng

Di dalam kereta, jam 8.40pm. showtime pukul 9.15pm. dah la aku dah paid utk tiket harry potter. kalo lambat rugiii. lain ah kalo booked jer, lepas pon tak rugi.

Isteri: (Di talian Celcom bersama Ati) pot pet pot pet...kitorg ontheway nak dating ke pavillion ni nak tgk wyg. tapi jalan jem plakkk kat jalan bukit jalil neh. aisehh
Ati: (Di corong speaker sony ku) Laaa, akak tak tau ke? malam ni kan MU lawan Malaysia??
Isteri: what?? omaigod!! nape aku tak tauuuu @___@ %$^&&$*&!!

Isteri: Sayanggg jgn lalu sini, ada game MU lawan Malaysia kat stadium arini. aisehh camne kite tak tau ni. what the heels betol lah!
Suami: Hah? MU? manchester united? lawan malaysia? heh sayang tipu eh? takkankah MU nak lawan malaysia. hehe

Erk!! HAHAHAHAHAHAHA. sebuta2 football aku, suami lagi laaaa naive. hehe. sgt comel bila dia tak percaya MU dtg malaysia dan lawan dgn malaysia ^__- jenuh mengconvincekan beliau, akhirnya percaya jugak bila tgk kereta2 mula parking tepi hiway kesas (can u believe it??) sambil memakai baju MU dan mengecat muka mcm apetah. org zaman batu pon lari kot.

kesimpulannya di sini, ada kebaikan dan keburukan yg kami peroleh akibat berubah hampir dgn stadium bukit jalil.

kebaikan: bleh duk di umah dgn aman sbb pasangan konfem tak minat langsung dgn football match. hehe. bgs sayang. dont u ever minat tgk bola! baik kita duduk umah makan durian.
keburukan: buruk padahnya bila tak tau ada game sdg berlangsung di stadium, lepas tu ada sepasang suami isteri tergedik2 nak keluar berdating dan terperangkap dlm traffic jam. kahkahkah.

Kesimpulannya di sini, sempena MU lawan sekali lagi di stadium hari ini, kami akan perintah berkurung dalam rumah. kan sayang? lagi syiokk!! muahahaha ^___^

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. ler..naive sungguh suami mu itu ciare..like my hubby..ada ke 22 (betul ke total tu) org kejar 1 bola..beli ar sorang satu..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  2. boleh je ko kluar. gune jalan equine la. use alternative la instead of mengelak dr keluar. kot2 la ko nak keluar ade bende pntg ke kan.

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. seyes lawak lah korg neh.. ade ka tatau MU dtg mesia.. aduhaiiii.. I yg jauh dari sumber berita neh pon tau.. kesimpulannya, bagus jugak makan durian dari tgk futbal.. hiksss..

    ReplyDelete
  4. ^^Dee^^ hehe tuh lah psl.tah2 total players pon dia tak amek pot.balek kang mau uji dia tau kaa xtau.keh3 ;)

    ^^lisa^^ heh.tulah.kalo tau ada game sumpah tak lalu situ ah.tp kalo dah TERRRRmasuk mulot naga di situ camne.kena teruskan jugak lah.tp xpe sbb ada optional kesas hiway.optional pon 10minit baru gerak 100m..haishh T___T

    ^^Suhairah^^ hehe..aku tau MU nak dtg..tiap2 pagi dgr org melalak kat hitz.fm MU nak dtg.tp aku wat dunnoo je.layan lagu jer...bila dah terkena baru haru biru ingat balek MU dtg =P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha