Tuesday, August 18, 2009

akta baru untuk wanita

Jarum jam menunjukkan ke arah 7.00 minit malam. ouhhh da lama douh aku tak balik lambat mcm ni lepas kawen T___T. keje banyak. tapi dah siap. tinggal nak touchup sana sini sikit (macam keje lukis pelan lak kena touchup2 padahal buat system :p). tapi tak boleh nak balek kerna daku parking ya amattt jauh arini T____T. dah la udah gelap. parking jauh dan mengerikan dan tinggal aku sorg pempuan kat sini. ouhh nanges lagik T_____T.

nape tak ada akta pekerja perempuan tidak dibenarkan kerja melebihi jam 7 malam di atas sebab2 keselamatan??? ke ada tapi aku yg tak tahu? tsk.

tapi tak bleh jugak buat akta gini. sebab pempuan kalo balek keje awal (tambahan pulak yg bujang :p) pasti akan merambu sana sini. yg tempat keje dekat dgn tempat shoping mcm midvalley ke sogo ke..kamu percaya ke wanita atau perempuan tersebut akan terus balek ke rumah. hohoho. aku tidak percaya sama sekali. kerana wanita tersebut pasti akan mensinggah ke sana sini dan sama ada tershopping atau hanya window shopping. right?? sila mengaku skrg! =D

jadi baik tak payah buat akta tersebut kerana wanita pasti akan menjebakkan diri dlm kebahayaan lebih dasyat di shopping complex. hehe

sekian :p

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. napa sebut sogo?? aucccch untuk aku :D

    eh tak jugak lah. wlpn dekat tapi kalo hari2 pegi tempat yg same, boring jugakk hehe

    ReplyDelete
  2. ingatkan btul2 ade akta baru..hehe
    wahh, post entry ni tepat2 kul 7.. mmg suspect la..hehe

    ReplyDelete
  3. apa kata kita bt akta..
    sekali shopping tak boleh lebih seribu hengget?
    hahaha..
    =P

    ReplyDelete
  4. ^^mun-e^^ alaa muni mana ada nak buat kamu ouch...padahal aku yg kat jalan duta pon rasa nak pegi SOGO sokmo.bkn jauh pungggg :p

    ^^Huda^^ akta akan datang ni :p

    ^^zack^^ erk...xbest ah.apa kata akta shopping MINIMUM 1000 hengget?? hahaha :D

    ReplyDelete
  5. ada akta..tp xleh lebih kul 12 malam..kena isi formlah..tu tanggungjawab majikan..

    dik..biasanya yg keje kat2 shopping complex ni dh x heran sgt nk pegi..sbb dkt sgt..dh muak..yg jauh2 je slalu gi..hehehe..akak keje kt sebelah pavilion n umah kt je ngan midvalley..tp jarang2 sgt pegi..boring!!

    ReplyDelete
  6. ^^dee^^ alaa akta 12 mlm tu lwt sgt...skg ni kul 9-10 byk tempat dah sunyi dah..bahaye tau...sian kat wanita asik jadi mangsa T____T.

    alaaaa kak dee..bestnyaaa umah sebelah midvalley.nti kite pegi midvalley i'll let u know :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha