Tuesday, August 25, 2009

Apetah nak tulih. takde idea tapi gatai nak update jugak blog. hihihi. masa break tadi sibuk wat keje. kul 2.30 ni ada pre-testing utk integration part (eh pesal ape melalut psl keje ni?). Tapi kena tunggu sistem lain setle dulu baru aku masuk utk sistem aku. haish boring bukan bercakap pasal keje. nak bgosip? tak boleh. sebab dah janji pd diri sendiri utk tidak bergosip sama sekali sepanjang bulan ramadhan. (aminnn lepas tu nak kekalkan lah hijrah aku ni ^__-). dari aku menggosip sana sini baik aku buat hal sendiri. bak kata org wat dunno lah. biar lah ape nak jadi kat gossip2 di luar sana, aku taknak amek kesah.

Oleh itu mari bercakap mengenai perkara yg agak rambang dan jauh dari mengaitkan gossip (apehal rasa lain macam ayat neh?;p). 1st of all, semalam aku sampai umah tak ada lah selewat yang aku sangka. (tp sebab aku lari kuar awal. haha) Tapi oleh kerana roomate (skang nk pggil suami i tu roomate ah, boring ah pakai terms skema iaitu suami. hihi. nampak cam bujang sket. wakahkahkah) aku tu kata baik makan beli aje, maka dia pon bershopping sakan ah kat bazar ramadhan BK5.

hush!! rupanya gelora nafsu makan roomate aku tu bleh tahan jugak eh. bahaya bahaya. macam2 dia beli. aku sampai tak jadi nak beli lauk basah sbb terkejut dgn list makanan yg dia beli. pung pang pung pang....dekat RM30 utk skali makan for two person??? whutta T_____T. ya Allah sayangku, tahanlah nafsu lapar mu. jangan la buat lagi macam ni. membazir la wahai roomate. dari you bazirkan duit camtu, baik bagi i shopping ke hape kan?? hehe

JUADAHNYE. amat tidak memberangsangkan T____T. dah la membazir lepas tu tak sedap pulok. konon beli nasik kerabu. tapi.....T___T ah takyah cakap. tak selera aku nk explain camne rupa dan rasanya. lepas tu ada ikan masak lemak cili api. tidak sedap jugak T__T. lepas tu ada SUP TULANG. haishh. terlalu kuat bau hamis daging lepas tu masen plak. jenuh aku alter letak kentang la hape. ponat i! kalo camtu baik aku masak sendiri! lepas tu ada popia goreng. itu aje yg sedap. air asam boi tp masammmmmmmm. ahh mencik ah makanan ntah ape2 nih.

dengan itu, aku dah berazam utk masak tiap ari no matter happen. sempat ke tak sempat ke aku nak masak jugak. kalo sampai umah lambat kena lah pujuk roomate makan kurma dulu sementara aku berperang kat dapur. hihi. naseb dia setuju setelah memakan makanan2 tahape2 semalam. mahal & tak sedap T__T.

Sahur pulak??tak ada masalah, aku masak dulu sebelum tido. so bangun2 panaskan aje. hihihi. naseb ah org tu tak kesah mkn makanan2 panaskan ni. haishh tunjuk aje budu ke sambal tempoyak kang diam ah dia. hihi ;) mujur dia tidak cerewet. dia makan apa yg aku makan. dia makan apa yg aku masak. kalo dia nak yg aku tak tau, dia pandai dapatkan sendiri contohnye kuih sampan. hehe. eh eh sudah itu saje. sekian :)

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. kueh sampan??
    gane rupenye tuhh??

    biasenye na kan,
    klu blk kerja lewat,
    msk yg simple2 dlu,
    mee grg ke
    lps magrib bru msk lauk tuk nasi plak,
    sbb na mmg xberkenan sgt lauk pauk kat bazar ni,
    tgk je sedap..
    tp bile makan,,
    hazabb..
    dr kite dpt dose sumpah seranah tukang jual,
    baek msk lebih kurang je kat umah,
    hihi ;p

    ReplyDelete
  2. kan..kan..
    masak sendiri lagi puas hati
    dan confirm lagi jimat
    dan tak membazir..
    makanan kat bazaar..time terdesak je lah baru boleh

    *dan time badan rasa macam nak rebah

    ReplyDelete
  3. ehh nano ngn dayu komen..ermm ada persamaan mereke ni..teetttt ;p

    ^^nano & dayu^^ betui betui..setuju dgn kamu berdua. baik mkn kat umah dan msk seswatu yg simple kan?dr beli mknn yg tahapa2.huu

    ReplyDelete
  4. kueh sampan??mcm mano tu

    bagos la cia ni masak gak even sampai dah lewat..bertuahnya 'roomate' kamu..hehehe

    ReplyDelete
  5. ^^yani^^ kite pggil tepung pelita tu kueh sampan.sbb bentuk dia mcm sampan.heee ;p haishh..tp kalo ari yg blk lwt sgt tpakse lah beli jgk..tp kalo bleh nk elakkan beli..msk yg mn mampu :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha