Tuesday, August 4, 2009

check darah & tekanan darah. i like =D

Bagus jugak yer ade adik beradik yg keje dlm sektor perubatan ni. hehe. adik ipar aku keje jadik misi. tau tak ape itu misi? bukan mission. hoho. misi tu a.k.a nurse la tp dia keje kat klinik kesihatan kmpg dan jugak selaku bidan. tp org ganu pggil 'meksi'. hoho. lawak tak lawak aku tetap gelak tiap kali dengar. hehek =P

So dgn adanya kemudahan seorg misi di rumah, aritu kami semua beramai2 lah check kesihatan kami bersama2 meksi ;) hihi. lepas sorg lagi sorg beratur depan meksi. hehe. anak sedara aku siap menangis guling2 lagi masa umi dia paksa check darah. cian dia. hehe. So nak dijadikkan cerita aku pon turut mengecheck kandungan dula dlm darah dan jugak tekanan darah. hasilnya:

kandungan gula dlm darah 5.7 - ni bacaan lepas makan
tekanan darah 70/107

So amacam? okay x??adik ipar aku kata, aku kena minum air gula bila pregnant kelak. aku xtak tau camne dia bleh ckp gitu. katanya bacaan rendah. aku iye kan aje. hehe

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. adeh nant mcm VP kene minum air gula tu..takot je dgr pengalamn die..ehhehe

    ReplyDelete
  2. ^^yani^^ ingatkan minum air gula tu sedap..rupanye x sedap eh @___@

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha