Friday, August 14, 2009

ciare ciare ciare. ape tu?

1) Copy award dan pastekan di blog..
Dah copy dah. hehe

2) Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini - Puan Fitriah
i) isteri kpd my team-mate iaitu azhan
ii) baru sekali jumpe secara live on her wedding day at de palma hotel. orgnya kecil molek aje :p itu pon teserempak dpn lift n xsmpat snap pictures. i know u all nk cepat. hehe
iii) kadang bersembang sembang kat gmail.
iv) dia telah bergiat dlm facebook punye apps. nak jugakk huhu $____$
v) berketurunan minang
vi) ex-UKM :)

3) Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri
1) sebenar2nya aku rasa hobi aku memancing dari kecik lg. dulu2 giat memancing ikan bersama sepupu. but that was..errr 15 years ago i think ^__-
2) seorg blogger yg sokmo merepek dlm entrinya. jika anda tidak suka blog seperti sampah ini....aku tak peduli. yg pnting aku bahagia. ya aku memang jual ikan (sell-fish)
3) terlalu sukekan kucing. ntah bila aku nak mula bela kucing ni. sayang, jom cari cage utk meowww this week. wink wink ;) cubaan menggoda suami. kehkeh
4) paling suke tgk suami tido. comel. aaauummm ^___^ hahaha
5) akan beraya aidilfitri di rumah mertua tahun ni. sedih sbb jauh dgn mak, siblings and the whole family. but it's gonna be great. (look at the bright side sambil hati menangis T___T)
6) nak pergi melancong dgn suami. details adalah rahsia
7) semakin fed up dgn projek skrg ni. ada yg aku resign ni kangg
8) tak pernah basuh kereta sendiri tahun 2009. sumenye suami yg uruskan. hehe
9) sukekan baby, tp bile baby berak aku lari. hahaha

4) Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:
1) kak ina yang baru bergiat dlm blog
2) matul yg turut baru bergiat dlm blog. tahniah for both of you.
3) nana yg semalam MC :p
4) kakyani walaupon beliau takde blog. hehe
5) azhan suami puan fitriah. tp aku tau dia malas nak buat punya. haha
6) diana - opismate aku ni. asik MC aje. siann dia. tapi dia ada blog ke?
7) -adk-
8)
-adk-
9)
-adk-
10)
-adk-
heh cam poyo jek siap letak -adk- padahal aku tarak idea mau letak sape tah. kang asik tag org yg sama, mau rasa nyampah plak org nk jwb. huhu


Soalan seterusnya.
1. Nama timangan anda?
ciare (cara nak sebut ci'a), adik, kat umah in-laws dorg pggil aku che'ah. hoho comel sekali, maklong di rumah suami, maksu di rumah sendiri. maksu tetap plg best :D

2. Anda Seorang Yang?

gembira sokmo. but who knows whats the truth behind the smiles.

3. Insan Yang Teristimewa?
suami i lar. lg mau tanya

4. Lagu Kesukaan?
lucky. slalu berduet dgn suami

5. Makanan Kesukaan Anda?
err terlalu banyak utk disenaraikan. basically everything yang pedas i like

6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?
orang yang tak menghargai apa aku buat (in workplace)

7. Warna Kesukaan Anda?
tak nak ah suke pink dah. nak tukar suke kaler ijau lumut dan gold. muehehe. okay tipu jer. i tetap minat pink

8. Benda yang mesti ada dalam beg?
hand bag ke beg? to be honest, handbag aku hanya hiasan. jarang bwk handbag. but if i do bring hbag, of course mesti ada phone and makeup gadget. duit tak payah. amek je wallet suami. kahkahkah $$__$$

9. Kali terakhir anda menangis?
minggu lepas tak ingat ari ape. tapi nangis gitu2 lah. sebab mak kata dia tak sihat. kaki dia sakit. owh i miss her so damnnn much. mak adik rindu mak. lalu nangis di celah tiakk suami seperti puan fit juga. the best place in the world. haha

pstttttt: nampak sgt xde idea nk berblog, sampai cepat sgt jwb tag :p

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha