Wednesday, August 5, 2009

Cinta Internet Cinta Dot Com

Baeklah, arini puan ciare nak jadi doktor love. sape ada masalah cinta boleh hubungi saya di blog ini. cewah :) ehh tetiba cam ada masa lapang plak kat opis. koje udah setle. alhamdulillah dipermudahkan olehNya kerja aku arini :)

Okay arini saya (sbb jadi doktor so kena ckp sopan. hehe) nak bercakap tentang cinta internet. baiknya dan buruknya :). ehh sapa kata cinta internet buruk belaka?? salah tu. malahan, kajian menyatakan (ni kajian aku berskalakan org2 di sekeliling aku. dah jadi pengkaji plak ko ciare. heh) bahawa cinta internet bukan lagi asing, bukan lagi cinta monyet malah monyet pon tabik spring toinggg toinggg toingggg sebabnya cinta internet sekarang dah membuahkan cinta sejati lalu diikatkan dengan pertunangan dan pernikahan. sapa yg berjaya begitu? amin :)

Ah tipu kalo i kate i xde pengalaman ;) doktor love ciare pon ada pengalaman. tp pengalaman saya bukan secara chit chat. namun, hanya friendster :) hehe. kiranya kawan kpd kawan. mula menghantar message dan seminggu dua tu tuka2 no phone. hehe gile ah. kemudian berdating datingan. owh semuanya indah. cewah ;)

Dan siapa kata cinta internet tu tak tahan lama??? tahan lama kooo. hampir 4 tahun jugak cuba survive kan cinta internet tersebut. tatapi.................jodoh tak menyebelahi kami T_______T. hehe mampus patik kalo Yang Dipertuan Agung Suami membaca entri ini. kekekeke. past is past kan sayang <3

Org2 di sekeliling saya pon ramai lagi yg masih bertahan dgn cinta internet mereka. yg dah kawen pon ramai tuuuu. hehe. cumanya zaman moden teknologi canggih ni, ramai pulakkkk yg amek kesempatan di atas cinta2 murni gadis2 dan jejaka2 yg perlukan cinta. cewah. ayat tak tahan :P tapi maafkan saya atas kenyataan ini....gadis2 terlalu mudah diperdaya oleh kata2 manis, kata2 cinta, pujukan rayu dgn jejaka2 di dalam internet masa berchatting.

Jadi, gadis2 sekalian toloooong lah mengambil ikhtibar dari kisah2 yg dah terjadi. mcm arini dalam paper, radio, semua bercakap psl wanita yg ditipu bulat2 sampai lesap duit hampir 20k. kononnya jejaka tersebut nak kahwin dgn dia.

come on lah! pleaseeeeee think sanely and at least refer to your family and friends first. takkan lah semata ada jejaka ajak ko bercinta cakap i love you bagai trus cair ke? dah la ckp melalui chatting. pastu mintak no akaun la ape. haishhh.

mcm cerita CUPID di 8tv malam td, boleh pakai jugak tips2 lelaki yg tidak ikhlas bercinta dgn kita. hehe. tp dah lupa apetah tips tersebut.

kesimpulannya, cinta internet tu tak salah malah boleh mengeratkan lagi silaturrahim jika pasangan tu PJJ (percintaan jarak jauh). apa yg penting, berwaspada@siasat, waraskan otak, jgn simpan rahsia dlm hati, berdoa byk2 :). InsyaAllah

Dr Love;
Ciare =)

4 comments:

  1. cinta internet kdg2 ley dipercayai..
    hehehehe...
    =P

    ReplyDelete
  2. ^^zack^^ KDG2..hehe...yg penting berhati2..itu aje :)

    ReplyDelete
  3. psssstttt...ciare...ann ngn mr.syir cinta di intenet taw...myspace yg kenalkan kami..now mau kawen sudah..hehehhe..alhamduliilah

    ReplyDelete
  4. ^^ann^^ alhamdulillah :) sgt sweet..alaa rilex la..ramai cinta internet ni...kakak kite pon..dah kawen pon.hihik ;) JODOH ^___^

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha