Tuesday, August 4, 2009

Dah tua tua pon nak pegi exam lagi

hye hye. arini puan ciare tak ada mood sgt. mengenangkan kerja yg menimbun sokmo (tp sempat plak berblog. gulp T____T) dan tak pernah abes. tension nyah. bila lah projek choiiiii ni nk siap tah. lagi lama dok sini lagi nyampah kot menatap muke yg slalu buat beta marah. kata nama pegawai tapi benda remeh pon tak tau. at least google lah dulu apa ko nak tanya. nampak sgt BODO SOMBONG. hah ambek ko. aku marah betol nih. huhu. atleast kalo KURG PNDAI pon tak apa at least tak sombong. tp kalo dah tak tahu tapi buat2 pandai memang menaikkan kemarahan aku. kalo camtu aku pon bleh keje post PEGAWAI and DO NOTHING.

oleh itu aku nekad utk pergi exam PTD di usia tua (excuse me saya masih 24 tahun okay) ni. actually bukan rasa tua dari segi umur. tapi rasa tua sebab nanti mesti kena bersaing dgn fresh grad yg rata2 berusia 21-22 tahun. I 24 tahun so konfem jadi kakak. heh. tak apalah, kakak pon okay. kalo ada yg panggil makcik nanti siap la makan pelempang i.

Ughhhh rasa tak sesuai dah nak duduk di kerusi menulis di meja dan menanda nanda kan jawapan pakai pensel 2B di atas kertas OMR (betolkan OMR katanya) lepas tu kena siap buat esei dlm BM dan BI. whatta??? huhh sgt tak fun buat kerja2 amal camni. uuuu. dah la belom study apa2 lagi nyah. plus pengetahuan semasa aku yg dirasakan amat cetek. huhu. tapi akibat dipaksa pergi exam oleh beberapa makhluk Tuhan maka aku menguatkan semangat utk pergi exam.

Yg paling dirisaukan apa aku nak goreng popia utk esei BI BM tu nanti? hoohoo. tetiba aku teringat esei BI aku masa SPM. BI dpt A2 je. ceh tak thrill langsung dpt A2. tak apa at least masih dalam lingkungan A tu kite okay lah. bleh nak bangga2 kat kakak aku yang menjadik cikgu english tu. hehe. Apa esei BI aku masa SPM?? erm 1st of all, sumpah aku tak suke pilih tajuk yg berkonsepkan fakta. maka aku konfem akan pilih tajuk yg berkonsepkan cerita @ fiksyen. Memang baik la naseb aku sbb ada satu karangan cerita. Dia bagi satu perenggan permulaan cerita lepas tu aku kena sambung cerita tu.

Tak silap aku, esei tu psl the most unforgetable night in my life and it was raining. hah gitu la lebih kurang. nak tau apa aku goreng?? hehehehe memang aku adaptasikan semua cerita2 dongeng yg aku baca dlm novel dan jugak movie fantasi2 yang aku tgk. kahkahkah. maka aku mengaranglah 4 muka surat psal ALIEN. kahkahkahkah. org lain 2 mukasurat pon tercungap2 tapi aku siap nak buat novel dah. hehe. tapi alien tu baik bukan alien jahat. hehe. comelnye aku rasa cerita aku tu. kalo bleh, aku nak balek kertas karangan aku masa SPM dulu. agak2nya ada cara tak nak dapatkan semula kertas esei BI aku? teringin sgt nk baca kisah adventure bersama alien. hehe =D

haishh aku rasa pemeriksa kertas aku tu mesti cikgu BI yg masih muda dan suke dgn cerita2 fantasi gini. kalo cikgu BI yg dah pencen baca aku rasa mau dia baling je ketas aku. tak pon dia gumpal2 pastu bg anak dia main sepak2. kahkahkah. apa2 pon terima kasih pada pemeriksa ketas esei aku, lalu memberi A2. hehe. trimas ya. ailebiuu :)

okay berbalek pd PTD. saudara suami aku cakap dah tak ada saringan2 yg banyak2 tu lepas ni eh? katanya cuma ada satu exam dan satu interview. aku mmg tahap nak pakai cable sedara suami aku jer ni. kahkahkah. hehe. lalalala~~

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. wah ade cable..best tu..mmg dpt la..=p

    ReplyDelete
  2. ade 3 la kalo x silap aku.

    exam, PAC, interview

    insan yang dah 2x gi PAC tapi x lepas =(

    ReplyDelete
  3. learning is a long life journey..
    gud luck!

    ReplyDelete
  4. ^^Yani^^ alaaa nama je cable..tah lepas tah tidak T_____T

    ^^Lina^^ yeke.huhu.xpelah aku try je lah.mana tau ada rezeki

    ^^Zack^^ TQ laling :)

    ReplyDelete
  5. hope ciare lulus cemerlang dlm exam ptd tuh nnti ye...hiksss

    ReplyDelete
  6. ^^masviona^^ TQ kak :) tu sehari before party ur lil princess tu ;)

    ReplyDelete
  7. gud luck pada puan ci-are. soalan die serius byk pengetahuan am..

    ReplyDelete
  8. akak pn dpt PTD ni..klau cam tu akak lg tua tau rasenye..hehe

    ReplyDelete
  9. gudluck ciare...mesti bolehnya..sesungguhnya keje dengan gomen takla stress sangat dan rasa selamat jek..huhu

    ReplyDelete
  10. gila kau 1 exam 1 interview?
    memula exam, pastu PAC, pastu interview...exam ngan PAC 1st itme g dh lepas( xde unsur riak ok.hehe!)
    aku kantoi tang interview.. kuar bilik tuh rase mcm nak melekat kat dinding tau.. tension gila sbb aku xtau pasal ekonomi amerika.... cheittt!!

    ReplyDelete
  11. ^^Kaklong^^ TQ. erm tp pengetahuan am yg susah tu T___T

    ^^Hernee^^ jom lah kak kite sama2 tua pegi exam :)

    ^^Hanani^^ em sbb tu nk chaiyok2 tu...huhu...

    ^^Zarith^^ hehe. member aku 2,3x PAC pon tak lepas.ni aku br terkedek2 nk pegi exam.redha aje lah

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha