Wednesday, August 5, 2009

Flash Back

Assalamualaikum :) sila tarik napas. sbb tuan umah nk jaja muka. hohosee?? parut2 jerawat degil kat pipi kiri aku ni rasa nak lempang jek. tp kalo aku lempang maksudnye aku lempang pipi sendiri lah kan? hihi. oh tidak tidak. susah la wei nk ilangkan parut ni. benci nyahh T_____T. eh nape melalut topik parut jerawat nih? hihik. taik lalat atas bibir @ bwh lubang idung (hihi) itu ORIGINAL okay. hakhak. aku rasa itu taik lalat idup ah. sebab makin lama makin beso rasa. ehh?? ciare stop it! ko melalut psl taik lalat plak. maaffin guwe :(

tempat kejadian: yg ada tanda arrow tu. tiang itu.....T________T

Masa ontheway balek dari terengganu aritu aku ada snap gamba tempat kejadian kami accident bulan 9 tahun lepas. tiap kali balek ganu, aku konfem akan tak tido bila lalu kawasan ni. haish. biasalah. kena berjaga2. aku akan pastikan driver aku tak ngantuk bila lalu sini. rasa meremang bulu ketiak roma tiap kali lalu sini tau. tp what t0 d0? kena lalu jugak unless bila highway baru dah siap nanti baru tak pyh lalu kot. hehe. mawar! ko dah resign sape yg nk buat jalan aku blk ganu?? hehe. ops! tak ape lah, k-rol ko tlg finish kan eh ;) gagagagaga :D

okay mari imbas peristiwa accident tahun lepas:
- aku, suami (masa tu belom suami) dan sepupu suami balek ganu. bertolak lebih kurg kul 10 pm lepas berbuka puasa.
- ngantuk weh masa tu. maklum lah, berbuka puasa konfem melantak sakan kan. hehe. mula2 tido kat rnr temerloh 30 minit. jalan balek. sepupu suami awal2 dah tido dari gombak lagi. hampes =P
- lepas dari temerloh tu aku jaga lagi, tp lama2 aku pon ada lah terlelap jugak. what to do? i tak biasa lah jln jauh2 ni (tp skrg dah biasa :p). almaklumlah balek perak max 4 jam je kalo jem.
- lepas tol LPT tu, benti lagi skali. tido sejam. masa tu kul 3 pagi jaga dan gerak semula. pastu masuk ke jalan jabor.
- masa tu ya ampun, jerebu sgttt extravaganza tebal. sumpah tak penah tgk kabus tebal mcm tu. genting pon tak berkabus mcm tu T_____T. tah mcm mana tetiba aku TERtido okay. kabus tebal tu mcm kapas2 di awan biru masa ko naik flight. kelajuan pon plg laju 80 jek. aku pon tertido.
- kul 4 pg. kami accident. aku yg tgh nyenyak tido tadi tersedar (mujur tersedar. mujur tak innalilla. alhamdulillah ya Allah). mesti ah tersedar kan kalo terkena hentakan kuat. masa tu gelap gelita. lampu kereta dah terpadam. lamput jalan pon tak ada T_____T. kedudukan aku masa tu sgt mengconfusekan.
- rupanya kereta dah hampir terbalek. kira senget la keadaannya. aku plak ada atas dashboard depan driver. suami aku 99% tak sedar masa tu. dia mengaduh aje. aku dpt capai kepala dia. betol2 atas stereng bulat tu. kiranya muka dia tersembam kat stereng. aku tak nampak sbb gelap. main agak2 je.
- aku tak boleh bgerak tau masa tu. keadaan aku meringkuk mcm baby dlm perot ibu. tak boleh nk buat apa. terkepit kiri kanan. tp alhamdulillah masa tu aku rasa semua anggota badan aku ok. tak ada sakit2 or patah2. aku dah mati akal sebab tak boleh bgerak. dlm hati aku "Ya allah. mcm mana nak keluar ni? selamatkan kami ya Allah." aku takot sgt ada minyak bocor lepas tu kereta meletop (akibat slalu tgk cite action :p).
- aku cari alternatif nk keluar. masa sgt pantas masa tu. aku raba2 sekeliling. aku rasa mcm cermin depan dah retak sikit. aku pon guna segala kekuatan dan hentak cermin tu dgn siku sampai pecah. BERJAYA!! maka aku pon keluarkan ikot cermin depan. keluar je........aku terjatuh. aku tgk2 kereta aku tersangkut atas tiang elektrik. kami langgar tiang elektrik dan tiang tu patah (kena gantirugi rm300 T_____T sbb harta kerajaan) dan kereta tu tersangkot atas tiang yg patah. ketinggian kereta masa tu lebih kurang 1.5m. sebab tu lah aku terjatuh masa kuar dari keta.
- bila je aku nmpak betapa dasyatnye rupa kereta tu aku terus meraung. tak pasti nangis atau menjerit histeria.aku mintak tlg. jerit tolong tolong 4-5 kali. lepas tu aku dgr suara org2 laki menuju ke arah kami. masa tu baru cousin suami tsedar & keluar jugak ikot cermin depan tu.
- alhamdulillah ada org kampung tlg kami. bbrp lori treler pon ada singgah. tak lama lepas tu, ada ambulan dtg. alhamdulillah. suami pon berjaya dikeluarkan dari kereta. lemah sgt keadaan dia masa tu. tp dgn kuasa Allah, semuanya selamat :)

Dan sekarang, tempat itu tetap berhantu di hati kami. bukan hantu ape, tp rasa terkesan yg amat.
naseb baek si hero ku selamat. muahhh darling ^_____-

isteri yg bertugas sbg penyanyi kareoke dlm keta. keh3 =D

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. uish..pengalaman yg sgt seram..huhu..seb bek sume terselamat..alhamdulilah...

    ReplyDelete
  3. mujur u oll ok ye..seram baca..

    ReplyDelete
  4. ciaree~~~
    hari tu ko x cakap seteruk ni, aku bayangkan siket2 jek :(
    rupe2nyee teruk gakk

    siap ko meringkuk atas dashboard tuu...
    dasatnyee..
    dahlaa gelap..
    kabus..
    bahayanyee..
    seb baik ade org tulung kann...

    hati2 ye lain kalii
    huhu terkezut sgt bace entry ko ni

    pu~

    ReplyDelete
  5. ngerinya ciare..yang paling ngeri penah akak alami kena jahit lidah jek time xcident..sampai skang ni takleh lupa peristiwa tu

    ReplyDelete
  6. wooo, teruk rupenye ko eksiden, xsangka lak, seb baik la sume selamat, kdg2 eksiden ni mungkin ada hikmahnya kan, jadikan kite lebih alert ms drive

    ReplyDelete
  7. ^^Fit^^ mmg seram.walaupon hampir setahun.tiap saat ms kejadian masih fresh dlm ingatan

    ^^Dee^^ mmg sgt bernaseb baik selamat.kalo tgk keadaan keta, mcm ada yg dah ___________________ (isi tempat kosong dgn bijak.huhu)

    ^^Dd^^ erm dah setahun baru ada kekuatan nak cerita balek. it was a nightmate but it was not a dream.

    ^^Hanani^^ what?lidah kena jait?agagagagaga.pedihnyeee.uuuuchhh T______T

    ReplyDelete
  8. **pembetulan utk dd -- nightmare*

    heee kang ko gelakkan aku =D

    ReplyDelete
  9. tu dia siap kronologi lagi..alhamdulillah kamu selamat..dah selamat kawen pon hehehe

    dan savvy pon selamat..

    ReplyDelete
  10. heheheheeeeeee...cite eksiden yg kelaka....klu aku kata ciare tipu mst korg x caya kan? sebab sume org igt ciare ni seorg yg jujur...
    hohohooo...jahatnye aku...membuat onar di sini...ampunnnnnn syg!

    ReplyDelete
  11. ^^yani^^ hehe xde la kronologi sgt..kire sinopsis je..hoho:D

    ^^mawar^^ kelaka ko kate??aku bertarung nyawa tau x masa tu???huhu...aku mmg xjujur..sbb da cdg nk kontek ko ms g ganu tu sekali accident daaaa~~hoho T___T..trus aku senyap..kihkih..ish tp tak sangka ah ko keje kat ajil wei.aku pikir ganu kan beso..skali kat kg laki aku daaaa..hekhek

    ReplyDelete
  12. waaaaaaaaah ciare ingatkan memang langgar tiang letrik biase2 je rupanya siap baring2 atas dashboard uols!!! terkejut sgt.

    mgkin kejadian tu mengikat jodoh ko ngan MK dgn lbh erat kot.

    ReplyDelete
  13. ^^lisa^^ tu lah psl...bukan takat langgar2 manje tau...tp langgar2 lepas tu melekat kat tiang. huhu T___T. yup betol. lepas kejadian tu mmg bertambah erat. ms otw ke ospital dlm ambulan dia tak henti2 ckp "mintak maaf..mintak maaf...saya sayang awak"..owh terharu....padahal ms tu dia tak sedar..dan dia x ingat lgsg apa2...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha