Thursday, August 13, 2009

Kawanster @ Mukabuku @ Blog

okey jgn pelik dgn tajuk tu. saje je pakai nama samaran. hehe. FYI, kawanster=friendster, mukabuku=facebook dan blog=blog tak kira ah ape jenis blog sekalipon. Dulu aku mula menjebakkan diri dgn friendster masa masuk UPM. tahun 2003 kalo tak silap. ke masa matrik dah buat eh? tak ingat. Masa tu friendster mmg ah tajuk panas kalo g mana2. macam pisang goreng panas i tell you :> masa tu memang berlumbalah mencari kawan. kiranya lagi ramai kawan lg teror ah kot. haha. tp aku smpai skg baru tak smpai 300 kot kawan2 aku. hihi. dan telah berzamannn ditinggalkan. kawanster no more interesting for me. sbb balek2 perkara yg sama. update profile, wat komen, upload gamba. boring. kawanster pon ada blog jgk. dulu aku ada buat blognyer, tp tah nape tak melekat. nak visit kawanster aku? klik cini http://www.friendster.com/ciare

Bila dah masuk alam pekerjaan ni tiba2 terjoin mukabuku pulak. hehe. aku pon pelik sebenarnye apa yg best sgt psl mukabuku nih (facebook yer anak2). tapi buat aku terdetik nak create my own facebook bila dlm tv cite omputeh sokmo sebut perkataan facebook. dlm gossip girl pon dia ada sebut sekali aku rasa :p kalo nak tgk facebook aku, sila pergi ke www.facebook.com dan search fullname aku. kalo tak tau fullname aku maka tak dpt ah ko tgk. haha. aku pakai fullname aku sebab konon2nya mukabuku ni mcm friendster versi formal dan utk org2 yg bercareer. nape tah aku pikir camtu. but please believe ada org yg sudah mempunyai pendapatan dlm USD kerana giat membuat applications mukabuku. aneh bukan? tp aneh2 pon ia tetap kenyataan. aku ingat nk buat application jugak but i have no time. later maybe. maybe.

Dalam masa yg sama aku mngejoin mukabuku, aku turut mengejoin blog. dulu mcm2 jenis blog aku dah buat. journal, wordpress, blogspot. Dan akhirnya aku memilih blogspot. hehe. nape tah :p padahal aku rasa wordpress lagi canggih kot. depends lah actually. mula2 aku buat blog utk aku sorg. siap private bagai. lepas tu kwn2 tegar upm ramai pulak start berblog. maka rasa seronok dan mengopen for public. maka i end up at this blog ciare.blogspot.com until forever i think. nanti aku nak letak blog aku dalam wasiat. hehe. suh anak2 aku update pulak :) Aku suke blog sebabnye aku bleh luahkan perasaan dan tak kesah akan ada org baca ke tak. tp oleh kerana open for public seboleh mungkin aku akan meminimakan utk mengkutuk mana2 pihak. kalo nak mengumpat kena bukak blog lain :p

Aku jugak telah menkembangkan lagi sayap blog aku kpd mini2 blog. hihi. antaranya adalah:
1) music - http://ciaremusic.blogspot.com
2) yang ni tak tau ape motip, mgkin akan tutup blog ni - http://ciareadventurelife.blogspot.com
3) link to other bloggers - http://ciareterritory.blogspot.com
4) dan ada satu private blog tp korg tak tau. kahkah =D

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha