Friday, August 21, 2009

Perubahan Ramadhan Tahun 2009

sumber: google

Ramadhan tahun ni, bakal menjadi Ramadhan paling istimewa mungkin. almaklum lah, kami laki bini excited, bersahur berpuasa berbuka berterawih BERDUA. tahun sebelum ni. rutin ni dibuat di umah bujang bersama housemates, tp most of the time aku bbuka sorg2 dlm keta. iyolarr, nk sampai umah tuu gile jauh dgn jem bagaii. so skrg, umah da dekat sket, insyaAllah dpt dgr azan maghrib masa da sampai umah.

Juadah berbuka? kemungkinan besar, aku masak on weekends aje kot. mujur teman sebilik aku ni paham. dia kata masak nasik aje. lauk beli. alhamdulillah dia paham wife dia ni bekerja jugak sama mcm dia. Saat yg paling best adalah bersahur =D walaupun aku akui aku paling susah bgn sahur dlm adik bradik, tp susah bgn camana pon aku pasti akan bangun jugak. hehe. nak makan punye pasal. wuahhh lauk2 bersahur walaupun ringkas dan tak sebanyak berbuka, tp aku memang hadap sungguh2 lah. hehe. owh teringin nak bersahur dgn lauk sup, ikan terubuk goreng, telur masen....sluuurrrrppppppppp sedapnyeeee ^___^

ehh belum pose lagi dah angan2 nk sahur ape :p hehe tu cuma inspirasi aje. yang penting bulan pose ni aku nak tingkatkan la amal ibadat aku ni. rajen2 baca quran mlm2 atau lepas sahur, pastu jgn tidur pas sahur, tak bleh lagi nak ngamuk2 bila lapaarr (mcm kecik2 dulu bleh ah.hihi), kena rajen masak bila ada masa, jgn bergosip (bulan ni zip mulut huhu), dan tinggalkan lah ape2 aje yg rasa tak elok tu :) Skrg dah besar, dah jadi isteri orang dah. bukan cubaan lagi ni ciare oiii!! sedar sket diri tu. berubah lah menjadi muslimah yg lebih baik. aminnnnnn.

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha